I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Nej, solcreme kan ikke gemmes

Det er et spørgsmål vi får ofte. Ikke mindst i denne tid hvor solen skinner næsten hver dag fra en blå himmel. Spørgsmålet lyder: Hvor længe kan en solcreme holde sig?

Lad os lige slå det fast med det samme. Solcremer skal bruges i løbet af den sommer, de er købt, og bruger du den anbefalede mængde – altså en god håndfuld ad gangen for at beskytte kroppen – så skulle du gerne nå igennem i al fald et par solcremer på en sæson. Det samme gælder for solcremer til ansigtet.

Der er delte meninger om, hvorvidt en solcreme kan gemmes til næste sommer. Mit svar er nej, og personligt anskaffer jeg mig altid nye, for faktum er, at så snart du tager hul på en creme, mindskes de aktive ingredienser dag for dag, især hvis solcremen har været udsat for varme og sollys.

Mit bedste råd er at bruge op og købe nyt, og skulle du have noget tilbage, når sommeren er ovre, så brug resten som håndcreme. For én ting er pigmentforandringer i ansigtet. En anden er den papirtynde hud på håndryggen, der er et af de første steder, der viser synlige ældningstegn. Her kaldes pigmentforandringerne for leverpletter eller alderspletter.

Find vores bud på gode solcremer her<<

3 Kommentarer

  • Svar
    Anne - Sofie A
    1. juni 2020 kl. 15:31

    Hvordan kan du sige at solcremen skal bruges samme sommer den er købt, der står på flasker /tuber hvor længe de kan holde sig, det passer altså ikke?
    Selv har je 3-4 forskellige i brug fct. 30 eller 50 afh. af vind og vejr. Bruger dem hele året rundt. Er den fra sidste år dårlig for ansigtet er den vel også for hænderne.
    God sol dag ?
    Din lille butik er i alle tilfælde smuk/skøn.

    • Svar
      Charlotte Torpegaard
      1. juni 2020 kl. 15:48

      Kære Anne-Sofie,

      Tak for din hilsen og for sød butiksros. Og godt du skriver. Jeg skal gerne forsøge at gøre det mere tydeligt, hvad jeg mener.

      Du har helt ret. Bagpå (sol)produkter er der et lille krukkeikon med et tal, der angiver hvor længe produktet kan holde sig efter åbning. Det angiver hvor længe det er holdbart – altså ikke bliver dårligt/harsk/mv. – hvis du opbevarer det forsvarligt, dvs. køligt og udenfor sol. Solcremer har man typisk med i haven, på stranden, i solen, hvad der hurtigt, måske ikke gør produktet decideret harsk, men i al fald mindsker ingrediensernes, herunder solfilterets, virkning. Så regner du med en solbeskyttelsesfaktor 30 eller 50, er den måske reduceret til halvdelen eller mindre. De øvrige ingredienser i produktet har med stor sandsynlighed heller ikke den samme virkning, om nogen, efter en sommer i solen.

      Det kan give en falsk beskyttelse, og som jeg skriver, er der delte meninger om dette – personligt mener jeg ikke at man skal gemme solcremer fra sidste sommer og bruge dem denne sommer, uanset hvad der står på krukkeikonet. Min anbefaling til at bruge dem på hænderne var også ment som at man bruger dem videre på hænderne, hvis man har noget tilbage når sommeren er ovre – ikke gemmer dem til næste sommer til hænderne.

      Akkurat på samme måde som du beskriver, at du har solcremer, du bruger løbende over året.

      Giver det bedre mening?

      De bedste hilsner Charlotte

  • Svar
    Anne - Sofie A
    1. juni 2020 kl. 20:20

    Tak for hurtigt svar og fortsat god pinse, hilsen Anne – Sofie

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...