I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Må jeg stille jer et spørgsmål? Om hår?

Det er vist ingen hemmelighed, at mit hår begyndte at blive gråt for snart en del år siden, og det lod jeg det gøre. Jeg har aldrig været særlig modig med mit hår, hverken når det kom til frisurer eller farvning (sidstnævnte kan jeg tælle på én hånd) og det var langt mere naturligt for mig at lade det være end at begynde at farve.

Da jeg skrev om det allerede i min første skønhedsbog (denne her) for 10 år siden, var det absolut ikke noget, man talte højt om og slet ikke i mode- og dameblade. Siden er jeg blevet interviewet om det et hav af gange i blade, magasiner, aviser, TV og radio, og selv om det nu er et emne, der italesættes (og sågar adresseres af skønhedsbranchen, der har fået øje på behovet for særlige hårprodukter i den henseende), er det stadig et kontroversielt emne for mange, når det kommer til eget hoved.

Det er der rigtig mange grunde til. Og jeg kunne godt tænke mig at høre jeres.

Så here comes.

Hvis du allerede er gråhåret eller er begyndt at blive det (faktisk får de fleste deres første grå hår allerede i trediverne), dækker du det så med hårfarve? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvis ja, hvad er din største barriere overfor gråt hår?

Skyd løs i kommentarerne nedenfor. Jeg vil virkelig gerne høre jeres tanker og input, og håber at I vil byde ind.

60 Kommentarer

 • Svar
  Birgitte Fønss
  17. februar 2019 kl. 19:48

  Jeg har i mange år ladet det grå hår gro. Synes at ser ud som om jeg har taget en hætte på, hvis jeg farver det. For at det ser blankt og sundt ud giver jeg spidserne olie. Jeg er 60 og har langt hår – det var meget mørkt, næsten sort, da jeg var yngre. Får mange komplimenter for mit hår ;D

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 20:54

   Kære Birgitte,

   Mange tak for din hilsen, og jeg er helt enig. Blankt og sundt gråt hår ser virkelig smukt ud, og det er vigtigt at netop at holde det. Dit tip er hermed givet videre.

   Dejligt at du får komplimenter.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Joan
  17. februar 2019 kl. 20:35

  Hej Charlotte,

  Jeg er 42 (snart 43) og jeg har maaaange grå hår. For et par år siden stoppede jeg med at helfarve mit hår og nu får jeg lysnet det i toppen og får samtidig nogle mørke striber i for at give det dybde. Jeg kan mægtig godt lide det, når jeg lige har været ved frisør, men lige nu, hvor jeg trænger til at aflægge min frisør et besøg, så bliver jeg faktisk ked af det, når jeg står foran spejlet i sollys. Uha, hvor har jeg mange grå hår? Og de er især tydelige i solen☀️
  Jeg føler mig stadigvæk ung og har svært ved at affinde mig med at have grå hår. Jeg har et meget ambivalent forhold til det. På den ene side synes jeg det er modigt og smukt med gråt hår (Gun-Britt ser fantastisk ud og kan bære det), men på den anden side får det en til at se ældre ud end man er eller føler sig? Jeg ville ønske at jeg turde springe ud i det, men jeg synes stadigvæk jeg er for ung. Havde jeg tid og råd og var det sundt at farve sit hår, så kunne jeg godt finde på at helfarve det endnu. På den anden side er det en glidende overgang at nøjes med striber og lige så stille vænne sig til de grå hår. Jeg synes den er svær, med jeg beundrer jer, der tør? Jeg overvejer at gå mod skønheds bølgen og det at man skal se yngre ud og bare lade mine grå hår få frit løb. Jeg synes, at der er alt for meget fokus på det ydre i stedet for det indre. Jeg vil gøre og gør meget på naturlig vis, men jeg synes det er for meget, når folk vil se unge/ yngre ud for enhver pris. Jeg synes det er smukt, når jeg ser en velplejet kvinde med rynker og gråt hår. Det vidner om livserfaring og et levet liv?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 20:58

   Kære Joan,

   Tusind tak for din ærlighed, jeg ved at rigtig mange har det præcis som dig. Der ligger så meget symbolik og værdi i vores hår. Men jeg kan måske glæde dig med én ting. Der er et (blind)studie, der viser, at vi rent faktisk, når vi bliver præsenteret for billeder af den samme person med hhv. gråt hår og farvet hår IKKE ser den gråhårede version som ældre. Eller mindre attraktiv (studiet handlede blandt andet om, hvorvidt man ville sætte personen op med sin bedste ven/veninde).

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Maria
  17. februar 2019 kl. 21:15

  Jeg startede allerede som 25 årig med grå hår og har farvet det lige siden,får lavet reflekser hos frisøren ca hver halve år og i tiden imellem frisker jeg selv bunden op et par gange.
  Jeg er 41 nu og hvis jeg ikke farvede, ville jeg være næsten 100 % gråhåret og det er jeg slet ikke klar til.
  Er mørkhåret af natur og det ændrer mit udseende gevaldigt med det grå og så er det desværre ikke en pæn farve grå mit hår har.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 21:22

   Kære Maria,

   Mange tak for din hilsen, og jeg blev faktisk overrasket over at læse hvor mange der – lige som dig og mig selv – allerede får deres grå hår i tyverne. Jeg var 28, da jeg spottede mine første og troede, at jeg var virkelig tidligt på den. Jeg var slet heller ikke klar dengang, men har var i den heldige situation at jeg i forvejen altid har været blond, så det faldt bare naturligt ind. Og lavede jeg skilningen lidt anderledes, så kunne man faktisk nærmest ikke se det.

   Jeg forstår sagtens at det er en langt ‘voldsommere’ og langt mere tidskrævende beslutning at gå fra mørkt hår.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Ann Petersen
  17. februar 2019 kl. 21:39

  Jeg er 41 år og jeg fik mit første grå hår da jeg var ca 23 år. Jeg farvet det dengang, keg var slet ikke klar til den fase i mit liv og jeg var rimelig mørkhåret. Men mine grå hår overtog ret hurtig, så til sidste blev jeg enig med mig selv, at nu var tiden inde til at forene mig med det. Overgangen fra mørk til grå, gik med lyse striber og alt for meget ødelagt hår i alt for mange år. Men nu er jeg næste grå i det hele og ingen farvning her. Jeg er glad for mit hår nu og det er sundt og jeg får så utrolig mange komplimenter af kvinder, selv på gade. Der var også en der engang sagde, bare hun var så modig. Hvilken gik mig til at tænke, det er jo ikke farligt at stå ved at man bliver ældre og gråt hår er jo pænt.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 22:01

   Kære Ann,

   Tak for din fine historie, og hvor er det dejligt at høre med komplimenter. Selv har jeg faktisk heller aldrig fået så mange komplimenter for mit hår som efter jeg begyndte at få grå hår. Det er alligevel tankevækkende. Det er det også, tankevækkende, at der ligger så meget symbolik i det grå hår, som du selv har oplevet det. I lyset af det er du modig;)

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Føns
  17. februar 2019 kl. 21:55

  Hej Charlotte.
  Jeg har få hår der er grå. Men de er ikke så tydelige endnu. Så selvom jeg er 51 år, er jeg ikke klar til at lade det gro ud. Mit hår har den der kommunefarvet, som jeg syntes er rigtig kedelig. Ingen spil og spræl, så jeg får bunden farvet lys brun og med lidt lyse striber. Det syntes jeg frisker op på mit ansigt ?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 22:07

   Kære Charlotte,

   Mange tak for din hilsen, og man skal absolut gøre lige præcis dét, som er rigtigt for én. Måske du vil opleve, på et tidspunkt, hvis de grå hår skulle finde på at brede sig, at de giver dig noget af det spil, du godt kan lide. Sådan en slags sølvstænk;) Og ellers er der jo nogle, der ikke bliver gråhårede nogensinde.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Lene cenholt
  17. februar 2019 kl. 21:58

  Hej Charlotte . Jeg er 52 og har været grå håret de sidste 15år +- og har aldrig været ked af de grå hår . Har faktisk altid kun fået positiv kommentar på det og Folke der har spurgt om jeg fik det farvede … jeg plejer det med en go shampoo og masse af pleje … så spring ud og acceper 😉

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 22:10

   Kære Lene,

   Mange tak for din hilsen, og dejligt at høre, at det altid har været naturligt for dig. Det er sjovt, dét med at blive spurgt om, hvor man får det farvet – det bliver jeg faktisk også ofte spurgt om og jeg har ikke farvet hår i noget, der ligner 15-20 år. Og dit tip om at springe ud i det er hermed fluks givet videre.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Line
  17. februar 2019 kl. 22:19

  Kære Charlotte
  Jeg er 43 år og har ret mange grå hår. Jeg farver ikke mit hår og har ikke gjort det siden 2004 da jeg lod min årelange hennafarvning gro ud. Der helfarvede jeg det, men kun for at hjælpe udgroningen på vej.
  Jeg har intet behov for at farve og dække mine grå hår! De er der og forsvinder ikke af hårfarve. Jeg syntes det sværeste ved dem er deres grove struktur der gør, at håret let kan komme til at se tørt og kruset ud.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. februar 2019 kl. 22:47

   Kære Line,

   Mange tak for din hilsen og det er en god pointe; grå hår forsvinder nemlig ikke af hårfarve, de bliver blot kamufleret.

   Og tak for dit indspark om hårets ændrede struktur, det er nemlig en udfordring for mange og kræver ekstra pleje med hårkure, olier og conditioners.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tina
  18. februar 2019 kl. 00:58

  God aften Charlotte,
  gråt og hvidt hår er smukt og har mere fylde 🙂
  Du har et meget smukt hår 🙂
  Jeg er midt de 50, har lyst hår, det bliver nok lidt hvidt på et tidspunkt, ved ikke med os lyshårede, hvornår tiden er for farveskift.
  Jeg kender en hel del mørkhårede, som fik grå hår som helt unge, de har alle ladet de grå hår komme, altså de farver ikke.
  Olie og god hårkur vil jeg benytte mig af.
  En dejlig sidste del februar ønskes 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   18. februar 2019 kl. 15:37

   Kære Tina,

   Mange tak for din søde hilsen og for hårkompliment;) Det er så individuelt, hvornår tiden er for farveskift, men jeg oplever, som du, at mange accepterer de grå hår langt tidligere end før. Især blandt helt unge er grå en attraktiv farve. De er ikke så bange for det som os andre.

   Rigtig god fornøjelse med olie og hårkur.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Jytte Sommer
  18. februar 2019 kl. 07:58

  Hej Charlotte
  Jeg er midt i 50’erne og farver ikke mit hår. Jeg var askeblond og trak lysestriber i. Da det grå begyndte foreslog min frisør at se tiden an, i stedet for at helfarve, for så er det svært at stoppe.
  Bliver nu klippet i smarte frisurer hos en god frisør, bruger penge på sølv shampoo og pleje. Håret er nu over 50% gråt, men der er mange der spørger, hvor jeg får mit hår lavet? Der er så mange farver i det.
  Men det er klart at uplejet tynd gråt havfruehår lægger år til ens alder. Men med en smart frisure og makeup, der passer til de farver man nu har i dag og ikke i 1980erne, så kan man godt se check ud
  Mange hilsner
  Jytte

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   18. februar 2019 kl. 15:40

   Kære Jytte,

   Mange tak for din hilsen, og det lyder som om du har fundet (gråhårs)melodien. Og du har fuldstændig ret – der er så kæmpestor forskel på skinnende, sundt og smukt gråt hår vs. tørt og mat gråt hår. Dejligt at du har en god frisør, der har hjulpet dig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Signe
  18. februar 2019 kl. 10:06

  Mit første grå hår fandt jeg som 23! årig … I mange år efter har jeg dækket det, med større og mindre succes.
  For et par år siden blev den grå skilning bare utroligt meget mere insisterende, og der skulle langt skrappere midler til at holde den væk.
  Jeg blev 40 i sommer, og efter en seriøs! hårkrise valgte jeg både at farve OG krølle mit hår. NOT a good idea! Jeg savnede med det samme mit tegn på modenhed og jeg har lovet mig selv, at det er slut med at kæmpe imod. I øvrigt synes min mand også, at det er ret sexet 😉 //Signe

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   18. februar 2019 kl. 15:45

   Kære Signe,

   Det lyder som en rigtig god mand, du har, og han har fuldstændig ret – gråt hår kan være meget sexet.

   Og hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at en grå udvoksning så meget mere end et gråt hår sladrer om hvad man har gang i.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Bethina
  18. februar 2019 kl. 18:54

  Stoppede med at farve for 1,5 år siden og faktisk glad for de grå der kigger frem. Synes de er med til at give noget mere fylde i mit tynde skandinaviske hår. Vasker det 1- 2 gange om ugen med “no yellow” fra FENOLA. Derudover bruges der en masse hårkur og balsam.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   18. februar 2019 kl. 20:23

   Kære Bethina,

   Det kender jeg godt, det dér med at gråt hår kan give lidt fyld til et tyndt (fint, hedder det vist;) skandinavisk hår. Og det lyder som om du har helt styr på, hvad der er det bedste for dig og dit hår, ikke mindst.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten Skov Johnsen
  19. februar 2019 kl. 08:31

  Hej Charlotte! Jeg er 62 år og har mørkebrunt hår- de sidste mange år har jeg haft en hvid tot i hver tinding og en smule salt og peber i resten. Det passer godt til mig og skal ikke laves om!? men forbruget af arganolie og deslige er steget!

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. februar 2019 kl. 10:52

   Kære Kirsten,

   Mange tak for din hilsen – det lyder smukt og dejligt at høre, at det er lige som det skal være for dig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Karen Blum
  19. februar 2019 kl. 11:11

  Jeg er 48 år, og ifølge min frisør har jeg kun et enkelt grå hår hist og her. Jeg har farvet mit hår (striber) siden jeg var midt i 20’erne, og jeg må indrømme, at selv om jeg synes, at mange er flotte med gråt hår – dig som et meget smukt eksempel, Charlotte – så blive jeg nok ikke klar til gråt hår nogensinde. Min plan er faktisk at forblive blond og langhåret til jeg er omkring 70 og så skifte til en lavendelfarvet højt touperet page a la Dame Edna 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. februar 2019 kl. 20:16

   Kære Karen,

   Mange tak for dit indspark (og for kompliment ikke mindst) – det lyder som en virkelig god hårplan, du har lagt dér. Og tak for din ærlighed omkring aldrig rigtig at blive klar til gråt hår. Man skal gøre lige præcis dét, man har det allerbedst med selv. For mig er det virkelig interessant at høre alle sider og kanter.

   God aften til dig.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  19. februar 2019 kl. 14:12

  Hej Charlotte. Jeg har det helt ligesom Karen skriver og jeg er 41 år og har kun få grå hår hist og her men er heller ikke klar til det så min plan er også at fortsætte med de lyse striber endnu:) jeg har lige et spørgsmål til de græske krops olier i shoppen . Skal man vælge med eller uden glimmer og er der noget opstrammernende i dem? Eller min kokos olie rens i ansigtet og nu skal kroppen også have noget olie. Både udenpå og indeni:) Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. februar 2019 kl. 20:20

   Kære Tanja,

   Mange tak for dit indspark, og man skal absolut ikke gøre noget, man ikke er klar til (og måske aldrig bliver). Vidste du i øvrigt at der er en virkelig god hårolie i den græske Laouta-serie også. Så når du når forbi kroppen, er det måske næste olieskridt.

   Jeg er personligt ret vild med glimmerversionen – allermest fordi det slet ikke er glimmer, men blot giver et smukt shine til huden (jeg er ikke guld eller glittertypen selv, så den er nøje og helt egoistisk udvalgt efter mine personlige præferencer;). Den kan sagtens bruges til daglig – og duften er fantastisk. Intet mindre.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Gitte
  19. februar 2019 kl. 14:53

  Jeg er 46 og naturligt mørkblond. De grå hår generer mig egentlig ikke, men jeg synes at jeg får et virkelig støvet udtryk, som trækker gløden ud af mit ansigt. Derfor får jeg det farvet i min naturlige farve, så jeg får noget glans men uden at dække de grå hår helt – de holder alligevel ikke så længe på farven. Gråt er flot, men jeg er ikke parat til at blive helt lyshåret endnu.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. februar 2019 kl. 20:23

   Kære Gitte,

   Mange tak for din hilsen, og det er ret vildt som nogle grå toner kan lyse et helt ansigt op og andre kan få en til at se træt ud (eller støvet, som du kalder det). Under alle omstændigheder kræver gråt hår ofte en smule mere af ens skønhedsrutiner (læs: glød, friskhed og blush). Godt du har fundet en løsning, der passer til dig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Thea
  19. februar 2019 kl. 18:58

  Jeg ved faktisk ikke helt hvornår de første grå hår kom, men det blev i hvert fald en del tydeligere omkring da jeg fik mit første barn (da jeg var 28). Siden er der kommet en del flere til. Jeg er 32 nu og jeg har ikke umiddelbart tænkt mig at farve det. Lige nu føles det lidt som highlights, men jeg er også mørkblond så det er ikke helt lige så tydeligt som hvis jeg var mørkhåret.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   19. februar 2019 kl. 20:25

   Kære Thea,

   Ja, det er utroligt som de børn kan rykke rundt på paragrafferne i ens krop;)

   Those are not grey hair, those are strands of glitter, stod der et eller andet sted i en bog, jeg læste. Det lyder som dig og dine highlights.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Christine
  20. februar 2019 kl. 07:14

  Jeg er 38 og er begyndt at få de første grå hår. Det gør mig ikke så meget, endnu. Jeg har aldrig farvet hår for er heldig at have en rigtig fin hårfarve selv. Men kunne måske godt finde på at farve når det grå bliver mere tiltalt. Jeg synes det er flot når det er helt gråt, men på vejen dertil synes jeg man kan se lidt gammel ud. Jeg er egentlig mest til det naturlige, men nu må vi se hvad jeg gør. Jeg føler mig bare ikke i nærheden af at være gammel nok til gråt hår. Men den dag det er helt gråt vil jeg ikke farve det.
  Men jeg går op i at have et sundt hår. Jeg håber jeg kan lade vær med at farve det og bare omfavne hvad tiden nu bringer at grå hår.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   20. februar 2019 kl. 07:48

   Kære Christine,

   Tak for din fine hilsen, og ja, for rigtig mange er vejen dertil langt værre end selve dét at have gråt hår. Jeg kender så godt dét med ikke at føle sig gammel nok til gråt hår. Det sjove er, at studier viser, at vi rent faktisk næsten allesammen får de første grå hår allerede i slut-tyverne, men man forestiller sig bare, at det først er noget, der hører tresserne til;)

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  christina ulrikka jensen
  20. februar 2019 kl. 19:52

  Kære Charlotte

  Jeg startede allerede med at blive gråhåret i 20,erne, havde på det tidspunkt allerede farvet mit hår i nogle år, har altid elsket at få forskellige farver, nu er jeg snart 48 år og tog for et år siden beslutningen om at lade grå det ud. Puha godt nok en hård omgang, da det både er gråt, brunt og har rødligt skær. Men blev træt af, at jeg hver måned skulle farve udgroningen og et eller andet sted, så kan vi ikke undgå det, det er en del af livet, men må indrømme at jeg altid har syntes, at gråt var flot til andre, bare ikke til mig, ved ikke om du kender det, tanker om at nu er jeg gammel osv. Men ja har haft lyst til at farve det og vente med at blive gråhåret. Nu skal jeg giftes i næste måned, så har hårkrise, men i samarbejde med min frisør, får det en skyllefave, så det er lidt mere jævnt, nu har jeg holdt ud i et år, så nu gør jeg det:-)

 • Svar
  Lone Hilming
  21. februar 2019 kl. 19:02

  Hej Charlotte
  Jeg er nu 64 og har selvfølgelig en del grå hår.. sådan nærmest salt/peber.. Folk synes, det er så pænt, men jeg føler mig forkert. Jeg synes jeg ser træt ud. På den anden side er jeg ved at være træt af hele tiden at skulle have striber i, men jeg tror alligevel jeg fortsætter. Forskellige farver. Jeg er ikke klar til at blive grå 🙂 Men du er flot med dit grå hår Charlotte..
  kh Lone

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   22. februar 2019 kl. 13:56

   Kære Lone,

   Tak for din søde hilsen, og man skal føle sig tilpas. Det er det allervigtigste (selv om jeg er sikker på, at du ville se flot ud med salt/peber).

   Rigtig god weekend.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Amalie L
  22. februar 2019 kl. 17:29

  Jeg har de seneste 15 år farvet mit mørke hår endnu mørkere i vinterhalvåret for at tilføre farven dybde og glans, men ikke i år. Jeg er flad for min naturlige hårfarve og de seneste år er de grå hår begyndt at komme (jeg er knap 40 år) og jeg synes kontrasten mellem vinter med mørkt hår og sommer med lysere og gråt hår bliver for stor. Derfor prøver jeg uden farvning nu og plejer det i stedet lidt mere.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 15:56

   Kære Amalie,

   Mange tak for din hilsen og dit indspark. Man kan nemlig komme rigtig langt ift. glans og dybde med de rigtige plejeprodukter. Jeg håber, at du bliver glad for dit valg.

   Rigtig god weekend, Charlotte

 • Svar
  Camilla
  22. februar 2019 kl. 17:41

  Hej Charlotte
  Først og fremmest, synes jeg du bærer det grå hår så flot. Jeg er selv halvitaliener, så lidt mørkere i farverne. Har det meste af mit liv fået bundfarvet eller lavet striber og slutteligt begge dele. Blev så træt af at skulle til frisør hver 6 uge og bruge en formue hver gang. Så i august måned, trodsede jeg min mands kommentarer, om at gråhårede er for gamle damer (tror han har en erindring om sine blåhårede bedsteforældre 🙂 ). Jeg besluttede at se, hvordan jeg mon ser ud “au naturel”. Fik lavet lyse striber og lidt mørke indimellem, så jeg ikke skulle blive for sindsyg af udgroningen. Jeg holdt ud, i går fik jeg taget en god bid af spidserne, da der stadig er en del gule toner i det ( vasker det naturligvis i silver, men det fjerne ikke den gamle farve – har du nogen gode råd for det ? ) Der er lidt vej endnu, men er vild med mit nye og meget mere naturlige farve – det er faktisk en pæn farve der dukker frem igen. Synes iøvrigt også der er mange flere “unge” gråhårede damer i bybilledet eller er jeg bare bliver mere fokuseret på det ? Får mange komplimenter, så indtil videre fortsætter jeg rejsen mod det grå, og glæder mig over der er flere penge til læbestift. Tak for en skøn blog, nyder alle dine gode historier og råd.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:17

   Kære Camilla,

   Mange tak for din hilsen, og for hårkompliment ikke mindst. Det var sødt af dig at skrive.

   Det er faktisk ret interessant dét med din mand. Studier viser, at vi langt mere end egen mening lytter til særligt mænds mening om vores hår (det gælder også hårlængder i øvrigt). Det gør de helt unge piger slet ikke på samme måde, og de farver, som du nævner, frejdigt deres hår gråt, fordi de synes, at det er cool. Jeg tænker, at vi andre godt kunne lære noget, og det lyder som om du allerede er godt derhen ad;)

   Ift. de såkaldte silver shampooer, så nej, de fjerner ikke gammel farve eller gul farve. De lægger sig blot udenpå hårstrået, så det optisk ser mindre gult ud, men du vasker det ud efter en hårvask eller to. Det gule skær kommer i øvrigt ofte af vores vand, der både indeholder meget kalk og rester af rust fra gamle rør mv. (i al fald i København). Et vandfilter kan nogle gange være løsningen. Det kan også handle om fx hårolier. Rigtig mange af de konventionelle af dem indeholder gule pigmenter som smitter af på håret. Vi har én hos os, der er rigtig god og ikke gør håret gult.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Lotte
  22. februar 2019 kl. 18:21

  Jeg bryder mig ikke om farvet hår. Synes ikke det klæder mig. Mit hår er lyst fra naturens side, med begyndende hår. Det generer mig ikke, jeg fylder 49 år næste måned og synes det er pænt at jeg kan se på mit hår, jeg har levet mange gode år.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:18

   Kære Lotte,

   Mange tak for din hilsen, og dejligt at det bare er en helt naturlig ting for dig (som det jo rent faktisk også er – vi har måske bare tillagt det lidt for mange værdier og ting gennem tiden).

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mette
  22. februar 2019 kl. 21:15

  Hej Charlotte
  Jeg er mørkhåret og fik mine første grå hår i starten af mine 20’ere. Har længe farvet mit hår, men nu, hvor jeg er 35år og faktisk har rigtig mange grå hår, så går jeg virkelig og overvejer hvad jeg skal. Efter mit første barn begyndte jeg at farve igen, men er gradvist blevet mere og mere træt af at skulle farve oftere og oftere, da sådan en udgroning, synes jeg, gør ældre end det at have gråt går. Jeg er nu gravid med vores andet barn og har derfor en lang periode forude, både graviditet og nok 1 års amning, før jeg evt. kan begynde at farve igen. Allerhelst vil jeg nok bare gerne stoppe helt og lade det være naturligt og velplejet og så må jeg se hvordan det ser ud. Det sværeste er klart at vænne sig til tanken om at være ret så gråhåret så tidligt og de medfølgende ideer om hvordan jeg bør se ud med den alder jeg har. Tror dog jeg stopper nu og så må vi se hvad styling, bryn, hud, makeup mv. kan gøre for helhedsindtrykket 🙂 På en måde ser jeg faktisk frem til det. Vil også meget gerne slippe for lige netop den kemiske påvirkning en farvning er.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:23

   Kære Mette,

   Mange tak for din hilsen, og tillykke med snarlig nummer to.

   Jeg forstår alt hvad du skriver og har haft rigtig mange af tankerne selv. Ikke så meget i forhold til mit hår, men i forhold til alder generelt (hvordan man ‘bør’ opføre sig i en vis alder;). Og jeg giver dig helt ret – en udgroning afslører så meget mere hvad der er gang i end et egentligt gråt hår.

   Stort held & lykke med både graviditet og beslutning.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Merete Friis
  23. februar 2019 kl. 07:47

  Kære Charlotte
  Du har ret i, at der er meget symbolik i det at have grå hår. Jeg er 58 og kæmper stadig en kamp med at slippe de lyse striber og blive en del af “de grå hjelme” som min kæreste så beskrivende siger. Og måsle er er det netop ens partners opfattelse af kvinder med grå hår versus ikke grå hår, eller man kan måsle sige: ungdom versus alderdom, der spiller ind. Jeg kæmper lidt endnu….

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:49

   Kære Merete,

   Mange tak for din hilsen, og det tror jeg, at vi alle gør. Kæmper med det.

   Og jeg tror absolut at ens partners ord og holdning spiller gevaldigt ind, som du siger, og det viser alle studier også. Det er jo heller ikke et label, man har lyst til at have på sig, dét din kæreste kalder det, så jeg forstår godt din tvivl. Måske er det i virkeligheden mænds egen angst for at blive gamle, som de smider over på os. Måske holder de sig unge via ‘unge’ koner og kærester, og så er det jo et skår i selvopfattelsen, hvis ens kæreste begynder at gråne.

   Interessant er det. På alle måder.

   De bedste hilsner, Charlottes

 • Svar
  Majbritt
  23. februar 2019 kl. 08:50

  Hej Charlotte – jeg blev tidligt, som 30 årig gråhåret og har farvet det ca. Hver 6. uge indtil for et år siden. Nu er jeg 41. Mit hår er begyndt at trives igen og vokser hurtigere.. og folk spør hvor jeg får lavet min fine grå farve henne! Jeg er også selv begyndt at vænne mig til den og dyrke den, dvs. Masser af blå shampoo og maske.
  Er begyndt med en ny lækker serie fra Rosted. Anti yellow – min hår bliver så lækkert og sundt og samtidig flottere kold farve! Grå er det nye sort 😉

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:54

   Kære Majbritt,

   Tak for din fine hilsen, og dejligt at du er så glad for dit hår og får masser af komplimenter. Selv har jeg heller aldrig fået så mange komplimenter for mit hår som efter det blev gråt. Det må da være motiverende at læse for dem, der overvejer at kaste sig ud i det.

   Og bonus er nemlig at håret bliver både sundere og stærkere, og man slipper for alle kemikalierne. Jeg kender ikke omtalte serie, men dit tip er hermed givet videre.

   Rigtig god weekend.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Susanne S Jensen
  23. februar 2019 kl. 10:13

  Hej Charlotte. Jeg begyndte at få grå hår ret tidligt og i en alder af næsten 60 år (i april) er stort set hele mit baghovede nu gråt (ned en lille kant i nakken som stædigt forbliver min naturlige mørkebrune farve). Foran har jeg “lyse” striber og jeg elsker det ? Jeg synes generelt at gråt hår er sindssygt flot og elegant og hvorfor kæmpe imod det? Det kommer jo uanset om vi vil det eller ej. Hvorfor ikke bruge kræfter og penge på noget mere fornuftigt end dyre hårbehandlinger som jo generelt ikke er særlig sundt for håret (jeg er i øvrigt udlært frisør).

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. februar 2019 kl. 16:59

   Kære Susanne,

   Mange tak for dit fine indspark og du har helt ret. Der er masser af andet i livet end grå hår. De kan bare fylde så frygteligt meget lige når de dukker op;)

   Gråt hår kan nemlig være virkelig smukt og elegant, og det glemmer vi ofte i farten. Hos mænd bliver gråt hår anset som distingveret og sågar anses manden som mere vis, så der ligger stadig en del dobbelthed.

   Sjovt med din lille brune kant i nakken. Det kunne man sikkert få meget symbolik ud af, hvis man ville;)

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Line
  24. februar 2019 kl. 09:08

  Jeg er 42 år og har efterhånden en del grå hår, men er mørk blond af natur, så er endnu ikke så tydelige for andre end mig. Har ikke farvet i mange år, men kan godt mærke de grå hår “rammer min selvfølelse”. Har overvejer at farve, men holder stand endnu. Har også tænkt over hvorfor det rammer? Synes jeg, at jeg ser ældre ud? Må andre ikke kunne se, jeg bliver ældre? Mindre attraktiv overfor det modsatte køn? Til trods for jeg er i dejligt fast forhold? Jeg ved det ikke helt endnu, men vil egentlig gerne stå ved min alder, for hvem vil jeg snyde? ? og kan du hjælpe med hvad forskellen på serum og olien er? Mit hår er til den tørre side, da jeg har fald, der på en god dag kan blive til krøller og så de lidt mere stride hvide hår imellem ?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   24. februar 2019 kl. 17:49

   Kære Line,

   Jeg tror dine spørgsmål rammer meget præcist, hvad vi allesammen har af tanker ift. gråt hår. Det ligger dybt i os og det er ikke sådan lige at slippe, selv om stadig flere – også herinde i kommentarerne – er blevet virkelig gode til det. Blot dét at vi stiller spørgsmålene og siger det højt betyder at vi er nået rigtig langt. Jeg håber at du finder dine svar.

   Imens vil jeg fluks besvare dit spørgsmål omkring forskellen mellem serum og olie. Malletts Hair Serum er et helt let serum, der ikke tynger håret, men giver det lidt fylde og masser af glans. Det holder også styr på flyvske lokker. Det er eminent til sådan en som mig, der ikke er vild med følelsen af produkt i håret, men også til alle andre, der godt kan lide glansfuldt og skinnende hår på den lette måde.

   Hårolien er mere fyldig og fungerer – i al fald for mig – mere som en hårkur. Jeg masserer den ind i hår og hovedbund, lader den sidde og vasker den ud (husk altid shampoo direkte på inden du kommer vand på – olie og vand er ikke en god cocktail). Indimellem bruger jeg den også i spidser og lidt i længder – og det er en virkelig god og helt naturlig olie til dét formål.

   Giver det mening?

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Helene
  25. februar 2019 kl. 10:58

  Tusind tak fordi du tager dette emne op. Det er yderst aktuelt for mig. Jeg er oprindeligt sydkoreaner, så mit hår faldet ikke ind i kategorien skandinavisk 🙂 nogle af de produkter du foreslår, vil de også være gode for et tykt asiatisk hår ? Nye forslag er meget kærkomne

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   25. februar 2019 kl. 16:34

   Kære Helene,

   Mange tak for din hilsen, og dejligt at det kan bruges. Alle de produkter, jeg nævner, kan lige så vel bruges til et tykt asiatisk hår. Faktisk vil jeg sige, at et produkt som hårolien ofte kan blive for tyngende i et såkaldt skandinavisk hår, mens man kan skeje langt mere ud med den i et tykt hår som dit (eller et klassisk italiensk eller spansk hår). Vi andre skal bruge den lidt mere sparsomt, eller som en kur, der vaskes ud.

   Du kan også sagtens få glæde af hårserummet, men skal måske nok bruge lidt mere end det pump eller to, jeg bruger:) Når det kommer Mason Pearson-børsten vil jeg klart anbefale dig at vælge den, der er en kombination med nylonhår, da den langt bedre reder kraftigt hår ud.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  sanne
  25. februar 2019 kl. 17:08

  helt ærligt – kommer du serum på den fine Pearson børste???
  TAK for de fine og gode råd – her er et fra mig. Jeg har flot gråt/hvidt hår takket være SHEER OPULENCE MASQUE fra Moroccan Argan creme…….MEN hulk nu er den umulig at få OG det er synd for alle os gråhårede skønheder. Så kære Charlotte – skulle du høre hvor i verden denne maske kan opdrives så lad høre, så vi kan få fat i dette fantastiske produkt. Hver gang jeg har brugt det, får jeg kommentarer om mit smukke hår ( som i virkeligheden er tyndt og kedeligt).
  Jeg skynder mig fluks at købe “din” serum…..tak igen for en skøn blog og gode råd. sanne

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   26. februar 2019 kl. 18:44

   Kære Sanne,

   Mange tak for din søde hilsen. Jeg kommer serum i håret og reder løs med børsten. Det fungerer upåklageligt;)

   Og tak for dit tip om hårmasken. Jeg kender den faktisk ikke, men kan se at de har den blandt andet på Amazon og lignende onlineshops. De sender typisk ikke til Danmark, så det er noget med at bestille, når du er på ferie i udlandet, med levering til dit hotel eller lignende ferieadresse. Det skal times, men jeg har gjort det mange gange, hvis det er noget, jeg har villet have fat i.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Rævemor
  10. januar 2020 kl. 00:26

  Kun lige begyndt,at ane de første i en alder af snart 33 ved ikke hvor mørke de er??ligenu ser de hvide ud det har jeg ikke noget imod farvet hår i mange år,og vil rigtigt gerne stoppe med det,og lade mit hår vokse langt hvertfald page,og hvis jeg kan slippe afsted med det længere har ik haft langt hår siden jeg var barn nemlig………..ligenu er jeg nysgerrig efter,at se hvordan det kommer til,at se ud,og hvordan det nye hår kommer til,at føles?????

 • Svar
  Weber
  8. januar 2024 kl. 13:56

  Jeg havde meget mørkt krøllet hår og begyndte allerede at ane de først hvide hår da jeg var 22. Men det gik faktisk langsomt. Først da jeg var omkring 45 tog det rigtigt fat. Sidst i fyrrerne blev jeg enig med min frisør om at få lavet nogle lyse striber i bag i, da jeg syntes, at jeg havde en rigtig grim grå farve der, sådan en der ser fedtet ud selvom det ikke er. Nu er jeg 60 og mit hår er næsten helt hvidt og jeg har kæmpet i 10 somre med at mit hår bliver gult af uv lyset. Silver shampoo hjælper jo ikke, det farver kun hår der allerede har pigment. Ingen af de uv spray to hår jeg har kunne finde har heller ikke hjulpet. Jeg blev træt af den lille tone i håret for nogle år siden og er nu begyndt at bruge en sort shampoo og har netop oplevet den første sommer i mange år, hvor jeg ikke behøvede af få klippet gule spidser af om efteråret.

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...