I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Tør hud? Sådan finder du ud af om din hud mangler fugt eller fedt

Nogle gange kan det være svært at skelne, om huden mangler fedt eller fugt, når den bliver tør og sensitiv som følge af kolde vintertemperaturer. Så hvad er forskellen? Her kommer en lille lynguide.

Fugtfattig hud

Huden føles tør og stram samtidig med, at den nemt bliver irritabel med kløe og rødme. Derudover bliver den let ekstra påvirket af udefrakommende faktorer, som vejrskift eller lav luftfugtighed.

Lyder det som din hud?

Så er det en god fugtighedscreme eller – endnu bedre – serum, du skal have fat i. Det fås hos de fleste mærker, og måske har du allerede én stående på hylden. Hvis ikke, kan jeg varmt anbefale denne der indeholder det optimale niveau af hyaluronsyre (fragmenteret hyaluronsyre for at være helt præcis) og det vil du rigtig gerne have i din hudpleje. Hyaluronsyre, som er et sukkerstof, øger og holder på fugten i huden, og så er det hyaluronsyren, der giver huden den der ‘bouncy’ effekt som en madras. Derudover finder du en af tidens meget omtalte ingredienser – niacinamid – som alle taler om i øjeblikket, fordi den forhindrer tab af fugt og styrker hudens barrierefunktion.

Det er også en rigtig god idé at tilføje fugt indefra, så skru op for vanddrikkeriet. Tilføj små smagsgivere som citrusfrugter, agurk, bær, krydderurter, lakridsrod eller hvad du lige har ved hånden – så glider det lettere ned.

Fedtfattig hud

Huden føles ru og tør, og i nogle tilfælde nærmest sprækker den og kan blive øm. Derudover kan den have tendens til at skalle i overfladen og rynker og linjer træder tydeligere frem (end de behøver). Fedtfattig hud er ofte genetisk eller årstidsbestemt, eller kan handle for skrappe rense- og plejeprodukter, der stripper din hud for sit naturlige fedt og skaber ubalance. Især ser vi rigtig meget af sidstnævnte i øjeblikket som følge af den seneste tids skønhedstrends som Dermaroller, (for) høje A-vitamindoser, frugtsyrer og deslige.

Lyder det som din hud?

Så er det en ansigtsolie eller balm, du skal have fat i. Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker ansigtsolier og sikkert heller ingen hemmelighed, at denne er min ultimative favorit (den giver i øvrigt også fugt til huden samtidig), men denne er også en stor favorit hos kunderne nede hos os. Det er en lidt lettere olie, der passer perfekt til alle, der gerne vil have oliens fortræffeligheder, men ikke er så vild med følelsen af olie på huden. Færdes du meget ude eller har du brug for en rigtig effektiv natmaske, så er denne balm din ven.

Tager du ikke allerede et skud omega-olie dagligt, så er det også en rigtig god idé at indføre. Kom det i juice, smoothie eller i din grød om morgenen, eller vælg kapsler, hvis du ikke er god til olien direkte.

Er du – stadig – i tvivl om hvorvidt du tilhører den ene eller den anden gruppe (eller måske begge)? Så tag testen, når du klikker dig ind i morgen.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...