I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Hvor mange pensler har du egentlig brug for?

I forbindelse med min lille oprydningsguide har jeg fået en del henvendelser fra jer omkring makeuppensler og -børster. Mange af jer har et hav af dem, men har du egentlig brug for en pensel eller en børste til hvert et hjørne af dit ansigt?

Makeup-remedier er en temperamentssag. Hvis du elsker og nyder at have et helt penselsæt på hylden, så er det dét, du skal. Personligt kan jeg nøjes med tre (okay, måske fire, hvis jeg skal til et rigtig fint arrangement) og det deler jeg med mange makeupartister (når det kommer til dem selv og deres egen makeup).

En læbepensel er et must. Den er blødere end en lipliner til at definere læbekonturen med, den giver en dybere farve på læberne, end når du anvender fingrene, og bruger du den med den flade side, udgør den en perfekt eyelinerpensel.

En god øjenskyggepensel er også vigtig. Dem der følger med øjenskyggerne er sjældent særligt bevendte og tilhører du den store gruppe af kvinder, hvis øjenskygge altid ender i klatter i globelinjen, så kan en investering i en god øjenskyggepensel være lige dét, du mangler. For en øjenskygge skal blendes ordentligt. Som nogle af mine yndlingsmakeupartister siger: Når du tror, at du er færdig med at blende øjenskyggen ind i huden, så blend igen. Det betaler sig (de bruger denne øjenskyggepensel, der har opnået lidt af en kultstatus).

Anskaf dig også en ordentlig blush børste – den kan bruges til både foundation, blush og pudder.

Derudover er en brynbørste uundværlig, hvis du spørger mig. Der findes rigtig mange brynbørster derude, men langt de fleste har ikke den rigtige skrå vinkel og tæthed, så vælg en ordentlig version. De gode af dem har også en såkaldt ‘spoolie’, altså en spiralformet (mascara)børste, i modsatte ende, til at børste både bryn og eventuelt brynfarve smukt på plads. Den kan også bruges til at børste dine vipper på plads, både med og uden mascara. Min favorit er denne.

Vælger du børster af god kvalitet og behandler du dem endvidere ordentligt, burde de kunne holde for livet. Det kræver, at du renser dem jævnligt, for om noget er dine pensler en bakteriebombe, og har du indimellem problemer med din hud, kan det handle om noget så simpelt som dine makeupbørster og –svampe. Heldigvis er det let klaret. Der findes deciderede produkter til formålet (bl.a. fra MAC og The Body Shop), men det kan også sagtens klares med shampoo.

Rens dem ofte – gerne mindst en gang om ugen – i mild shampoo, klem overskydende vand ud og lad dem lufttørre natten over. Det betaler sig, det lover jeg.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...