I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Om at få kam til sit hår

Min mormor havde altid en kam i tasken og akkurat som med læbestiften i gammelrosa brugte hun den til lige at nette sig, inden hun gik ind eller ud af døren. For mig har kamme været associeret med dét – at nette sig – og jeg har i stedet brugt børster.

Sådan har det været lige indtil for nylig hvor jeg lærte, at min uundværlige Mason Pearson-børste er til tørt hår (og kun tørt hår). Når håret er vådt, skal det redes med en kam.

Så det har jeg gjort lige siden, og det giver så god mening, både for mit hår og for min Mason Pearson-børste, der gerne skal holde hele livet. For når håret er vådt er det langt mere porøst og skal behandles derefter, hvilket betyder forsigtig udredning med en bredtandet kam.

Med mit typisk skandiviske hår er denne min favorit, men er du så heldig at have en mere omfattende manke end jeg, er det Rake Comb, du skal have håret i.

Så nu har jeg fået kam til mit hår.

2 Kommentarer

 • Svar
  Lotte H
  23. juli 2020 kl. 20:36

  Jeg elsker universet herinde, og jeg har haft en Mason Pearson-børste i tankerne siden jeg læste Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke tilbage 2008. Men jeg har aldrig fået købt én af den ene grund, at jeg ville være ked af at investere i én og så ikke kunne finde ud af at passe på den og rengøre den. Så hvordan tager man sig bedst af sin hårbørste/kam? – Jeg vasker min hårbørste jævnligt, og fjerner hår fra den, når jeg har børstet hår. Men alle mine hårbørster gennem tiden har haft det med at få noget gråt fnuller omkring piggene/børsterne, og de har ikke rigtig været til at komme af med igen. Det er som regel derfor at mine hårbørster har måtte lade livet. 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. juli 2020 kl. 21:48

   Kære Lotte,

   Åh, hvor fint. Tak for din hilsen, og ja, Mason Pearson har været min favoritbørste i rigtig mange år. Jeg har også haft min i lige så mange år (mindst) og den holder stadig. Jeg regner med at den skal følge mig livet igennem. Der findes flere varianter af Mason Pearson-børsten. Dem, vi har hos os i skønhedspavillonen, har en såkaldt rensebørste med i æsken til at holde børsten ren med. Du må aldrig vaske en Mason Pearson-børste, da den både ødelægger børstehårene (og dermed den gode effekt den har) og selve puden, hvor hårene sidder fast. I stedet skal du bruge den særlige rensebørste til at fjerne hårene med og jeg synes at det fungerer.

   Jeg kan godt huske dét med fnulleret omkring piggene, men mindes mest at det skete med de dér pigbørster man brugte engang. Du ved, dem man havde i baglommen for at se cool ud;)

   Mange hilsner Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...