I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Kan man bruge sin Gua Sha på maven?

Det er et spørgsmål, jeg har fået en del gange på det seneste, og hvis du følger med i Gua Sha-hypen på Facebook og Instagram, har du måske allerede læst mit svar. Men jeg synes stadig, at I skal have det her også. For ja, din Gua Sha kan som udgangspunkt bruges på hele kroppen – lår, baller, overarme, ryg, hals og nakke er nogle af de mest populære, fordi du meget hurtigt kan se – og mærke – et resultat, men maven er også et yndet Gua Sha-punkt i den kinesiske terapi, og det gælder både den ydre og indre mave.

Når du bruger Gua Sha-stenen, skal du derfor huske på, at maven huser vitale organer, så lad være med at gå til den som du (måske) ville gøre på lår og baller, men vær lidt mere blid. De kinesiske Gua Sha-terapeuter anbefaler endvidere, at du spænder mavemusklerne, når du bruger din Gua Sha på maven. Både for at beskytte og for at opnå det bedste resultat.

Nu vi er ved det, har jeg også fået en del spørgsmål om, hvorvidt man kan bruge sin Gua Sha uden på tøjet. Det kan du selvfølgelig godt, men du får klart det bedste resultat ved at bruge den direkte på den nøgne hud, enten med eller uden olie afhængig af, hvad du foretrækker. Og læg den nu fremme, så den er lige til at gå til. Den virker ikke i æsken. Min egen Gua Sha (og mine ansigtsruller i øvrigt også) ligger fast på sofabordet derhjemme, så jeg automatisk griber fat i dem, når jeg alligevel sidder og ser nyheder eller film. Så får jeg det gjort. Og det kan ses. Hurtigt.

Læs mere om Gua Sha’en her.

10 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  25. april 2018 kl. 14:54

  Hej Charlotte. Lige et spørgsmål til toneren fra balm balm. Hej kan se den er på spray. Kan jo sagtens bruge den som mist ikke? Eller skal den på vatrondel? Mangler nemlig en ny mist og påtænker denne. Kh. Tanja

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  25. april 2018 kl. 15:00

  Hej Tanja,

  Tak for hilsen. Jeg synes ikke, at du får det optimale udbytte af den som mist. Den skal på en vatrondel for at virke efter hensigten (jeg bruger den faktisk heller ikke i hele ansigtet, men blot i den såkaldt T-zone – altså hvor porerne kan være mest synlige). Når det kommer til ansigtsmist findes der ingen bedre end denne:

  https://shop.ilovebeauty.dk/products/amly-silver-rich-face-mist-radiance-boost

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  JLO
  26. april 2018 kl. 07:07

  Hej Charlotte Vil du ikke også købe Gua Sha “hjem” til din shop altså dem der er beregnet til ansigt? kh JLO

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  29. april 2018 kl. 14:24

  Hej JLO,

  Tak for din hilsen og forespørgsel. Jeg er personligt ret vild med de små Gua Sha’er til ansigtet – især hvis jeg får en professionel behandling. Men jeg ved, at mange har svært ved at bruge dem hjemme selv, og derfor har jeg som udgangspunkt valgt ansigtsrullerne, der er lige til at gå til for alle og grundlæggende gør det samme.

  Men jeg er absolut ikke lukket for tanken og holder hele tiden øje med, hvad der finder på markedet. Lad mig gerne høre, hvad der frister dig ved dem?;)

  Mange hilsner, Charlotte

  • Svar
   JLO
   30. april 2018 kl. 18:17

   Jamen er jo vild med min Gua Sha og burgen den efter bad og løbe ture -kan mærke at den gør noge så hvorfor ikke 🙂 der er jo også mange muskler i ansigtet=spændinger men kan prøve en behandling først 😉 Glæder mig til den næste B-boks Kh.JLO

   • Svar
    Charlotte Torpegaard
    1. maj 2018 kl. 09:02

    Dejligt at høre, at Gua Sha’en bliver brugt så flittigt!;) Jeg har gerne ansigts-Gua Sha’er i tankerne og måske jeg finder nogle, der er lette(re) at bruge i eget regi.

    Og ja, glæd dig til boksen. Den er lige på trapperne.

    xxCharlotte

 • Svar
  Anne H
  30. april 2018 kl. 06:47

  Kære Charlotte.
  Jeg har også haft god erfaring med Gua Sha, men gik i stå, efter nogle uger.
  Vil printe fortune cookie teksten “Little and often makes much” fra dagens indlæg og hænge på væggen med andre gode citater.
  Det er lige det med at få det ind i den faste rutine. Er ellers vedholdende nok med rensning osv. Og morgenkaffen! ?
  ♡ Kh Anne
  PS. Kender du et sted man kan få klædelig (!) solbeskyttende hovedbeklædning?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  30. april 2018 kl. 12:19

  Kære Anne,

  Tak for din hilsen, og det kender jeg godt. Dét med at glemme Gua Sha’en i en travl hverdag. Det er derfor jeg altid har den liggende fremme på sofabordet, så jeg automatisk hiver fat i den, når jeg sidder ned. Heldigvis skal der ikke så meget til at få resultater med Gua Sha’en, så hvis du tager fat igen, så vil du hurtigt se en forskel. Og ja, Little and often definitely makes much;)

  Mht. solbeskyttende hovedbeklædning, så skal jeg absolut holde et vågent øje. Men der er jo rigtig mange fine stråhatte i modebilledet i øjeblikket og ja, turbanen er også tilbage. Jeg var netop i Firenze, hos Guccis yngre koncept Gucci Garden, hvor de havde tryllet alle de fine Gucci-silketørklæder om til de fineste turbaner. Det er let at gøre selv (og jeg fik da også købt et tørklæde med hjem).

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  1. maj 2018 kl. 18:57

  Tak 🙂
  Husker min mormor gik med turban (og skræddersyet tøj)
  SÅ smukt ‘herinde med den sart rosa baggrund og franske anemoner eller valmuer…
  Kh Anne

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   1. maj 2018 kl. 20:39

   Det lyder som en virkelig smuk mormor – og mange tak. Blomsterne er faktisk særligt tegnet til mig af Helene Blanche, der står bag Tapetcafé. Du kommer til at se mere til dem i forskellige henseender;)

   KH Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...