I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Jeg fik lov at dele Mollys historie med jer her

Forleden skrev jeg om oxytocin, som jeg personligt er meget optaget af. Både vigtigheden for vores sundhed og velvære, og at dufte kan medvirke til at stimulere oxytocin i kroppen, hvis vi ikke lige har en hundehvalp, vi kan klappe, nogen vi kan kramme eller lige står overfor en fødsel, hvor oxytocin vælter rundt i kroppen og er det bindeled, der skaber relationen og kærligheden med baby.

Det tog jeg på et tidspunkt en snak med Molly Egelind om, og Molly fortalte, hvordan hun og hendes mand helt bevidst havde benyttet sig af nogle af vores oxytocin-fremmende dufte i ugerne op til sit planlagte kejsersnit med sit andet barn.

Det var virkelig interessant, og jeg fik lov til at dele det med jer. Dufte er så powerfulde og kan bruges til så meget mere end vi måske lige tror.

Hør blot Mollys historie her:

‘Da jeg gik til fødselsforberedelse under min første graviditet blev der lagt stor vægt på oxytocin og dets helt afgørende rolle i forhold til veer og fødslens progression. Livmoderens sammentrækninger får kroppen til at udskille oxytocin som laver flere veer, der producerer mere oxytocin – og modsat, hvis kroppen bliver stresset eller bange, kan veerne gå i stå på grund af manglende oxytocin’.

Hvordan tænkte du det ind i din anden graviditet?

‘Jeg vidste allerede halvvejs i min anden graviditet, at jeg skulle have et planlagt kejsersnit, så jeg havde god tid til at forberede mig mentalt. Min mand og jeg lavede nogle ritualer op til datoen for kejsersnittet med massage, god mad og masser af kærtegn. Vi arbejdede også med aromaterapi, så vi kunne have en hyggelig, velkendt duft med ind på operationsstuen, der ellers er meget klinisk og kold. Altsammen for at booste oxytocinproduktionen, der jo ikke blev boostet normalt via veer.’

Hvilke produkter hjalp dig?

‘I mit sidste trimester brugte jeg Hug-produkterne fra Uka i badet. Duften er sammensat specifikt til at sætte gang i krammehormonet, og den er virkelig rar og dufter af nærhed og huden på en elsket. Til vores aromaterapi-ritual brugte vi 24:45, også fra Uka, som egentlig er en negleolie med aromaterapeutiske egenskaber.’

Virkede det?

‘Jeg har jo ikke andre kejsersnit at sammenligne med end det ene, jeg har fået, men det hjalp enormt meget at ritualisere begivenheden og gøre den til noget helt særligt på de måder, vi kunne. Og at skabe en masse positive associationer omkring fødslen af vores andet barn. Dér spillede duften af 24:45 en rigtig stor rolle.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...