I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

De 5 bedste tips til at passe på dine vipper

I min første skønhedsbog (den dér har 10-års jubilæum i år) lavede vi en lille collage med Mickey og Minnie, hvor der stod: Forskellen på Mickey og Minnie er skoene – og vipperne. Der ligger rigtig meget symbolik i vores vipper, men de tjener også et rent praktisk formål, nemlig at passe på, at vi ikke får snavs, støv og småpartikler ind i øjnene. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at vi ikke selv påfører produkter, der kan ødelægge denne vigtige balance og at vi passer på vores vipper så godt som muligt, så de ikke bliver hverken unødigt slidt eller falder af.

Vi har alle en naturlig vippecyklus, hvor vi frastøder gamle vippehår for at gøre plads til nye. Men rigtig mange af os passer ikke særlig godt på vores vipper. Vi gnider, slider og dét, der er værre (aka sover med mascara på). Vil du dine vipper det bedste – og det vil du, hvis man kigger på alle statistikker – så er her 5 helt enkle råd, du let kan følge.

  1. Rens altid mascara og øjenmakeup af, inden du går i seng. De fleste af os har prøvet at vågne med pandaøjne og sort aftryk på puden efter en god fest, men udover det lidet flatterende spejlbillede, du bliver mødt med, så knækker det dine vipper at sove med mascara.
  2. Lad være med at gnide og slide dine vipper, når du fjerner øjenmakeup om aftenen. For langt de fleste er afrensning et nødvendigt onde, der blot skal overstås, men gør dig selv den tjeneste at se det som en lille pause til dig selv, hvor du renser dagen – og makeuppen – af. Når du gnider og haster, slider du dine vipper unødigt.
  3. Brug et oliebaseret renseprodukt, der let kan få det hele af. Selv bruger jeg denne, der er superlet. Kom en smule i hånden, massér ind i hele ansigtet inklusive vipper og omkring øjnene, og tør af med en fugtig klud. Voila. Mildt og blidt og beskyttende for både vipper og hud. Den fjerner også vandfast mascara, men …
  4. Undlad vandfast mascara, hvis du vil dine vipper det bedste. Vandfast mascara udtørrer vipperne, stiver mere, så de lettere knækker og er i det hele taget hårdere for dine vipper og øjne. Og nej, du behøver ikke mascara på, når du træner eller går i svømmehallen. Jeg er sikker på, at du ser smuk ud uanset.
  5. Smid altid gamle mascaraer ud. En mascara holder i gennemsnit 2-3 måneder. Herefter er de tørre og der er større risiko for bakterier. Jeg kan huske tilbage i 1990’erne, hvor et skønhedstip var at komme lidt vand eller serum i sin mascara, når den begyndte at blive tør, så den kunne holde lidt længere. Det lader vi blive i 1990’erne, ikk. Savner du en (økologisk) mascara, der giver smukke, naturlige vipper, kan jeg anbefale denne.

Har du brug for yderligere pleje, eller vil du bare gerne have endnu tættere, fyldigere og længere vipper, så kan du tilføje en vippeserum. Igen, lad nu være med at bruge én, der irriterer dine øjne og udgør en risiko for allergi, øjenproblemer og misfarvning, når der nu findes vegansk vippeserum, hvor du helt kan undgå det. Rigtig mange af jer er allerede i fuld gang med denne. Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...