I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Historien om vippeserum

Jeg skrev om vippeserum første gang tilbage i 2009, hvor det nylig var kommet på markedet i udlandet. Dengang var det en ny kategori af skønhedsprodukter, der ramte plet. For er der noget, der kan få os op af stolene, så er det udsigten til lange, tætte, mørke, fyldige vipper. Rent faktisk bruger kvinder verden over mere end 30 milliarder kroner om året på mascarer, lash extensions, vippebukkere, conditioners, primers og hvad der ellers findes af produkter, der kan gøre denne drøm til virkelighed.

Den første vippeserum på markedet – Latisse – blev skabt, fordi en øjenlæge opdagede, at en bonus ved at bruge de medicinske Latisse-øjendråber var, at vipperne voksede på patienterne. Den er aldrig blevet godkendt i Danmark, i stedet fik vi Revitalash, Neulash og siden M2. Markedet voksede med kometfart og herhjemme sprøjtede vi gennemsnitligt flere vippesera ud end i nogle andre europæiske lande. Man må bare konkludere, at danske kvinder elsker vippeserum.

I starten talte man ikke så meget om prostaglandin, men det er kommet stadig mere på dagsordenen hos eksperter, der højlydt diskuterer mulige bivirkninger. Irritation, svie, misfarvning, stær, hævelser og sågar nedsat syn og hormonpåvirkninger er nogle af de ting, der er kommet på bordet, og det er værd at holde et vågent øje med (no pun intended).

Vil du gerne bruge en vippeserum uden prostaglandin, så er Vogue-favoritten Optilash absolut anbefalelsesværdig. Den skrev jeg om forleden i indlægget her nedenfor.

Næste gang du klikker dig ind, får du 5 gode tips til at holde dine vipper i smukkest mulig stand.

6 Kommentarer

 • Svar
  Mie
  14. september 2018 kl. 06:43

  Uhh hvor spændende, skal jeg da helt sikkert prøve! Charlotte, måske du kan hjælpe mig? Jeg leder med lys og lygte efter en godt shampoo/conditioner til mit fine/normale hår, der har tendens til at være tørt særligt nu, hvor årstiderne skifter. Synes jeg har prøvet meget efterhånden, men er aldrig helt tilfreds. Jeg foretrækker, at det er med naturlige ingredienser og uden sulfater, parabener mv. – har du et godt mærke, du kan anbefale mig?

  Tusind tak og rigtig god weekend 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. september 2018 kl. 08:41

   Kære Mie,

   Ja, den kan absolut anbefales. Mht. shampoo og conditioner, så er det jo superindividuelt, hvad der passer med ens hår (type, længde, ønsker, vaner). Lige nu er jeg ved at teste en ny shampoo/conditioner fra Aveda med kirsebær og mandel. Den tegner rigtig godt – giver god glans og blødhed til håret. Og så er Aveda jo uden de værste syndere. Måske det kunne være noget for dig.

   De bedste hilsner, Charlotte

   • Svar
    Mie
    17. september 2018 kl. 13:03

    Kære Charlotte,

    Det lyder godt – havde tænkt måske at kaste mig ud i at prøve aveda, det har jeg endnu til gode. Er den omtalte shampoo på markedet, hvis ikke har du måske erfaring med en af de andre serier? Mit hår har tendens til tørhed og manglende glans særligt her til vinter.

    Rigtig god dag til dig 🙂

    • Svar
     Charlotte Torpegaard
     18. september 2018 kl. 18:04

     Hej igen Mie,

     Jeg tror at den er på hylderne nu, og ellers er den i al fald stærkt på vej. Generelt er Avedas serier rigtig fine. De forhandles typisk hos frisører, så det mest optimale for dig ville være at gå ind forbi og lade dem guide dig til den bedste serie til netop dit hår.

     De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Fru Langkow
  14. september 2018 kl. 16:56

  Hej Charlotte,
  Jeg er storforbruger af vippe serum.
  Hvor får jeg fat i Optilash ?
  God weekend

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. september 2018 kl. 08:43

   Kære Fru Langkow,

   Det er du absolut ikke den eneste, der er, kan jeg afsløre. Vi er lige nu de eneste, der har Optilash på hylderne – i skønhedspavillonen i Kongens Have og online lige her: https://shop.ilovebeauty.dk/search?type=product&q=optilash

   Du vil oven i købet opleve, at den er ganske rimelig i pris ift. andre mærker.

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...