I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

The secret of getting ahead is getting started

Okay, ladies, let’s get started. Her kommer min lille guide til skønheds-grundoprydning. Der er 10 punkter i alt – det kan lyde af meget, men det er blot fordi jeg har delt alt op i små fordøjelige bidder. Det er sådan jeg selv – og Mark Twain – kommer i gang: The secret of getting ahead is getting started. The secret of getting started is breaking your complex overwhelming tasks into small manageable tasks, and starting on the first one.

Så lad os starte let ud. Her kommer de første 4 punkter.

 1. Lav en kande te. Grundoprydning, og især at skille sig af med elskede skønhedsprodukter, kræver forstærkning. Denne fine te er min favorit til oprydning (og alt muligt andet). Den minder mig om at trække vejret helt ned i maven, også når det hele ser lidt uoverskueligt ud. Og så er det en slags indre grundrengøring samtidig (din januarkrop vil elske dig for det) og det smitter naturligvis også positivt af på din glød.
 2. Hiv alt, hvad du har af skønhedsprodukter, ud af skabe, skuffer, hylder og tasker (husk også handskerummet i bilen og skufferne på kontoret) og saml det hele på et bord. Jo, alt hvad du har, frem med det. Så langt er Marie Kondo og jeg enige. Når man hiver alt ud og kan se, hvor meget det i virkeligheden er, man har samlet sig, giver det en helt anden motivation til at rydde op og ud (man kan også få et mindre chok, tro mig, og så er det godt at have teen i baghånden til at styrke sig på)
 3. Ifølge Marie Kondo skal man beholde dét, der giver en glæde og smide dét ud, der ikke gør. Det er lidt anderledes med skønhedsprodukter, for modsat tøj og ting kan de faktisk blive for gamle og så skal de ud uanset hvor glad du er for dem. Så kig grundigt på bunken og smid med det samme alt ud, du har haft stående i mere end et år. Smid også alt det ud, hvor du kan se bagpå at holdbarheden er udløbet (jo, den slags skal du tage alvorligt). Er der helt nye, stadigt holdbare, produkter, du aldrig har åbnet, så stil dem bagerst i dit klædeskab til du får brug for dem.
 4. Sæt dig med en frisk kop te. Det kan tage hårdt på kræfterne og humøret sådan at skille sig af med små skatte som du omhyggeligt har samlet gennem flere år. Tør hylder og skabe af og læg de fine små håndsæber i som du købte i sommerferien i Sydfrankrig eller på Møn, og som du alligevel ikke kan nænne at bruge, fordi papiret er så fint (og fordi du bruger flydende sæbe på badeværelset). De holder duften i dit klædeskab – jeg har altid håndsæber liggende blandt undertøj og strømper – og så bliver de både brugt og spreder glæde. Så langt så godt.

Klar til næste skridt? Så klik ind igen i morgen.

2 Kommentarer

 • Svar
  Vivian
  31. januar 2019 kl. 12:47

  Hej Charlotte

  Jeg har som så mange andre set Marie Kondo’s serie på Netflix, men jeg har også læst hendes bog (lydbog, men same same). Jeg bliver derfor nødt til lige at korrigere dig lidt, da Marie Kondo under skønhedsprodukter faktisk argumenterer for, at man skal smide alt det ud der har overgået sin dato/er for gammelt. Det er kun nævnt forholdsvist kort, men det er trods alt nævnt. Så I er lidt mere enige end du troede 🙂

  Jeg har fulgt din lille og mere grundige guide og fået ryddet ud i mine skønhedsprodukter – selvom det var hårdt, så var det rigtig rart bagefter. Det er en fantastisk guide! Så tusind tak for det. 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   31. januar 2019 kl. 14:42

   Kære Vivian,

   Mange tak for din hilsen, og det er jeg glad for at høre. Det er nemlig supervigtigt. Tak for opdatering.

   Og tillykke med din skønhedsoprydning. Hvor er det godt gået. Dejligt at guiden kunne bruges.

   De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...