I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Diverse

Skønheds-KonMari (jo, den er god nok)

Medmindre du er startet året med en total digital detox, har du nok ikke kunnet undgå at støde på den kæmpe oprydningstrend, der hersker online (og hjemme hos folk) lige nu. Den japanske oprydningsguru Marie Kondo, hvis bestsellerbog udkom for et par år siden, har fået sit eget Netflix-show, der har taget 2019 med storm. Nogle kalder det for virkelig god timing, andre går så langt som til at kalde det for et kulturelt fænomen.

Du har ganske sikkert hørt på et hav af oprydningsmetoder baseret på forskellige værdier. Denne handler ikke om at dømme folk, der har mange ting. Det handler ikke om indretning eller om at pege fingre af hvor meget rod folk kan have (selv om jeg skal indrømme, at det kan være småsvært ikke at knytte bare en lillebitte kommentar indimellem, når man ser programmet). Det handler ikke om at være perfekt eller om at smide alt ud.

Det handler om at kultivere en empati og kærlighed for de ting, vi omgiver os med.

Det gælder dit tøj, dine bøger, dit køkkengrej, dine papirer, din garage og dine minder. Og giver alt sammen god mening, hvis dit hjem trænger til en grundoprydning.

Men jeg synes, at hun mangler lidt fokus på skønhedsprodukterne.

Jo, jeg er selvfølgelig lidt forudindtaget, men er der ét sted, vi kvinder kan samle og rode, er det i vores skønhedssager. I en evig søgen efter den perfekte læbestift, mascaraen, der giver os et lykkeligt liv, og cremen, der udøver mirakler, har rigtig mange af os skabt os en absurd overflod af skønhedsprodukter i skuffer, skabe og tasker, hvor de kan ligge i årevis og samle støv. Det er ikke godt for noget, heller ikke for din hud.

Mindst én gang om året bør du lave en gedigen forårsrengøring i dine skønhedsprodukter, hvis du har dem – og din hud – kær. Og hvorfor ikke benytte dig af den energi, der alt andet lige ligger i at hele universet rydder op lige nu.

Så værsgo, denne uge bliver en guide til, hvordan du får ryddet ud én gang for alle. Sæt en kande te på bordet og følg med. Jeg lover dig smukkere hylder, et bedre overblik – og ja, en langt mere glødende hud.

1 Kommentar

  • Svar
    Anette Ninon
    22. januar 2019 kl. 09:00

    Det glæder jeg mig til at se???

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...