I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Tag på rejse med næsen

Åh, Diana Vreeland. En af mine absolutte yndlingsredaktører nogensinde. Det var hun på Harpers Bazaar og siden på amerikansk Vogue, hvor hun regerede i en længere årrække. Hun havde et udsøgt øje for alt det smukke i livet og insisterede på udsyn.

Hun var af den skole, hvor man sagde tingene ligeud. Som at ‘unshined shoes are the end of civilization’ og ‘why don’t you paint a map of the world on all four walls of your boys’ nursery so they won’t grow up with a provincial point of view’

Hun var afhængig af inspiration fra hele verden som hun fortolkede (og nogle gange broderede ekstra på) til de smukkeste sider til sine læsere. Man finder ikke magasiner i dag som dem hun kreerede.

The eye has to travel, sagde hun og tog til Indien, Pakistan, Tunesien , Capri, Sydfrankrig og Rusland. Især elskede hun farverne, lyset og ikke mindst duftene på sine mange rejser.

Hun elskede parfumer og havde altid et Rigaud-duftlys tændt på sit kontor. På egen hud foretrak hun en ren og kraftfuld herreduft, og altid en duft med karakter. Hun skabte sågar sine egne dufte, der mindede hende om steder, hun havde været.

Efter hendes død lancerede Vreelands barnebarn Alexander Vreeland den mest fantastiske duftkollektion af parfumer i Vreelands navn, inspireret af hendes mange rejser, yndlingsnoter og bon mots. Jeg har fulgt hvert eneste skridt, hver eneste nye duft og hver eneste fornemme pris, de har modtaget. Og lovede mig selv, at en dag skulle vi have en eller anden form for forhold. Det fik vi. For disse helt særlige dufte står smukt på messinghylderne i min lille pavillon i Kongens Have, og er mere relevante end nogensinde, nu hvor vi ikke kan tage fysisk ud i verden.

Men vi kan tage på rejse med næsen, som Diana Vreeland gjorde det. Vi inviterer derfor med på en lille søndagsrejse. For når vi nu ikke fysisk kan rejse til eksotiske steder, er næsen den bedste vej til at (gen)opleve indiske markeder, italienske citruslunde, sydfranske rosenmarker og blød jasmin fra Pakistan. Du finder den nederst i dagens nyhedsmail her<<

Rigtig god tur.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...