I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Lider din hud af screen fatigue?

Denne rensende og beroligende ansigtsspray, der neutraliserer negativ indvirkning af forurening og digital stråling, er genial for sådan en som mig, der rejser meget og ofte sidder ved en skærm.

Sådan sagde Katrine Engberg, da hun blev interviewet om sine skønhedsvaner i Alt for Damerne for nylig. Katrine er som bekendt en af Danmarks førende krimi-dronninger og bruger mange timer foran en skærm.

Og netop skærmarbejde er noget, flere jer har spurgt om på chatten her i den seneste uge, hvor rigtig mange arbejder hjemmefra og sidder dagen lang foran skærmen. Ja, ikke selve skærmarbejdet forstås, men den skønhedsudfordring, der ligger i, at sidde foran en skærm hele dagen. Alt fra Zoom-møder til projekter klares online, med kort afstand til skærmen, så huden bliver tør og øjnene får ikke lov at vandre. Det gør vitterlig noget ved ens krop, og søvn ej at forglemme. Og denne type hjemmearbejde ser ikke ud til at blive mindre foreløbig.

Jeg kalder det for screen fatigue, og jo, det er vitterlig en ting. For sidder du ofte foran en skærm (og ja, din telefon tæller med) eller rejser du ofte med fly (ja, ikke nu, men ellers), så er der en vis sandsynlighed for at du oplever screen fatigue, der viser sig som ubalancer i krop og hud, og i længden har samme skadelige virkninger som UV-stråler og forurening. Vi taler tørhed, der er svær at slippe af med, ubalancer i huden og et kedeligt skær.

Det er i den forbindelse Katrine Engberg nævner Digital Detox Silver Rich Mist, som vi varmt anbefaler netop til meget skærmarbejde. Den fine økologiske ansigtsmist indeholder, blandt meget andet, pink Himalayasalt og magnesiumsalte, der hjælper med at fjerne uønskede affaldsstoffer, mens den antioxidantrige marinealge (den alle taler om i skønhedsøjemed lige nu) og rødbedeekstrakt er fyldt med gode næringstoffer til din hud, der får den tilbage på ret køl in no time. Den er eminent hvis du døjer med ubalancer og urenheder.

Brug den når du rejser og sidder længe i fly (I wish). Brug den når du befinder dig i forurenede byer. Brug den som antibakteriel roomspray i disse tider. Brug den blot til af friske huden op – den kan sagtens bruges over makeup. Og brug den i løbet af dagen, når du arbejder foran computeren eller sidder med telefonen, hvis du er en af mange, der arbejder hjemmefra.

Din hud vil takke dig for det. Også på sigt.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...