I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
21-days cleansing challenge

Smid ikke dine rensecremer og geléer helt på porten!

Skal jeg så aldrig mere rense huden med cremer, mousser, geléer, maskiner eller olie, er jeg blevet spurgt et par gange her undervejs i 21-dages renseudfordringen. Jo, for søren da. Hvis du har lyst – og tid. Endelig.

For mig er der ikke noget bedre end at lukke mig inde på badeværelset sådan en søndag eftermiddag eller en ganske almindelig halvkedelig hverdagaften og give den hele (rense)armen. Frem med renseolier, rensecremer, renselotions, rensegeléer, rensemousser eller hvad jeg lige har på hylderne, og så i gang (jeg siger til min kæreste, at der er noget, jeg lige skal teste i arbejdsøjemed, og så smutter jeg på badeværelset). I Japan er det ikke ualmindeligt, at kvinderne bruger adskillige renseprodukter i rap, for at vaske huden helt ren. Op til tretten renseprodukter, for det ikke skal være lyv, ifølge en undersøgelse, jeg læste for nylig. Herhjemme er vi så småt begyndt at kende til begrebet dobbeltrens, altså at rense huden med to forskellige renseprodukter efter hinanden, max tre (typisk en renseolie først, og derefter en rensegelé). Dobbeltrens er også baggrunden for en helt ny kategori af renseprodukter, melting cleansers, som kort fortalt er en gelé, der bliver til en olie, når du masserer den på huden og derefter til en mælk, når du tilfører vand og skyller af. Voila, tre renseprodukter i én. Tjek fx Ole Henriksen og Biotherm, hvis du vil se sådan én ‘live’. Jeg er også lige blevet introduceret til rensestick’en, som du kører henover ansigtet, men den skal jeg nok vende tilbage til en anden god gang.

Nyd gerne disse længere rensestunder, hvis du har lyst og tid til det. Det er både godt for din hud og for din sjæl. Men lad dem være toppingen på din rensekage hellere end standarden, hvis du lever et hektisk liv og har svært ved overhovedet at få det gjort. Eller springer over fordi det bliver for uoverskueligt overhovedet at gå i gang. Og få så klaret den daglige rens på et øjeblik med din Micellar Water og en vatrondel.

#micellarwater #micellarfaces #ilovebeautydk

 

19 Kommentarer

 • Svar
  Karen
  18. maj 2015 kl. 06:26

  Spurgte i en tidligere kommentar, hvor jeg kan købe Micellar Water. Produktet er nu endelig fundet og købt hos Bilka (tilbudspris denne uge).
  Mvh Karen

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  18. maj 2015 kl. 09:43

  Kære Karen,

  Dejligt at du fandt det. Jeg fik svaret på din kommentar i går aftes – men du finder Garnier Micellar Water både hos Magasin, Matas og udvalgte supermarkeder. Så den skulle være til at få fat i.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  HeLene
  18. maj 2015 kl. 09:46

  Jeg er glad for micellaren, men jeg synes også at olierens har en plads fordi så kan jeg få masseret ansigtet, det har jeg savnet lidt når jeg bruger micellar. Det er godt du påpeger at det ene ikke behøver udelukke det andet =)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  18. maj 2015 kl. 12:32

  Kære HeLene,

  Dejligt at du synes om dagens indlæg – for ja, det ene udelukker absolut ikke det andet. Og dét med ansigtsmassagen er jeg også stor fan af.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Lena H
  18. maj 2015 kl. 15:29

  Jeg er stor fan af dobbeltrens, kan virkelig se at det gør en forskel for min urene hud, især når jeg får det gjort HVER aften 🙂 Det skal også lige siges at jeg altså ikke har børn eller andet der forhindrer mig i at bruge den tid det tager 🙂

 • Svar
  Helle
  18. maj 2015 kl. 17:57

  Synes meget godt om Micellar, især godt efter en gang sport som løb hvor sveden altid hagler ned af ansigtet. Det er rigtigt rart at rensningen i den situation kan gå hurtig og er ordentlig. Kan også gode lide olierens ind i mellem.

 • Svar
  Tine
  18. maj 2015 kl. 18:07

  Hej Charlotte,
  Hvad er den bedste rensemælk/creme eller noget uden sulfater(sæbe) som udtørrer huden, da jeg nemlig har ekstrem tør hud og tendens til bumser! Min hud er meget sensitiv så leder efter en uden parfume!
  Er Sodium Cetearyl Sulfate en sæbe ingrediens som er udtørrende?

  Jeg er godt igang med Garniers rensevand men jeg synes ikke den gør min hud blød bagefter, den udtørrer lidt, men det gør næsten alt jeg har prøvet!

  Mvh Tine

 • Svar
  Mai O.
  18. maj 2015 kl. 23:27

  Kære Charlotte og alle andre rensere..

  Arhh! Der lyder så rart, og jeg glæder mig til den dag, det sker; at jeg HAR tid til det. Altså, at luksusrense på den forkælelsesagtige flødeskumsmåde. Men måske KU’ jeg godt allerede nu.. Hvis jeg gjorde det til en ugentlig vane, ligesom Micellar-vanens dobbeltdaglighed.. Hm.

  Nåmen, jeg ville også lige titte ind for at fortælle, at jeg her til aften rensede min mands hud med #micellarwater og bagefter smurte hans ansigt ind i hans egen dagcreme (som jeg i øvrigt har ham kraftigt mistænkt for kun at bruge, når vi skal noget — sådan ud af huset!). Jeg fortalte ham om dig og dine renseindlæg og om hele 21-dages-udfordringen. Han forholdt sig MEGET mandeagtigt til det og erklærede, at jeg virkelig gerne måtte rense hans hud hver aften.. “Det er dejligt at blive rørt ved”, sukkede han, mens jeg rensede løs OG viste ham dem beskidte vatrondel. Han kom frem til, at han ikke vil gøre det selv til trods, men jeg TÆNKER, at hvis jeg nu indfører ham i vanen.. Måske tager han den så på sig? Hvis ikke gør det måske heller ikke så meget. Der var rart at stå dér på en skammel og nusse hans ansigt… 😉

  Godnat fra Mai

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 09:02

  Kære Lena,

  Hvor dejligt at høre, at dobbeltrens virker så godt på din hud. Der er så mange kvinder, der døjer med uren hud (også langt udover teenagealderen) og som kunne få en meget pænere hud, hvis de gjorde ligesom dig.

  Bliv endelig ved (også selv om du får børn og travlt og alt muligt andet). En god rutine er guld værd.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 09:04

  Kære Helle,

  Tak for din hilsen, og jeg er virkelig glad for at høre, at Micellar Water er blevet en rensefavorit hos dig. Det er nemlig supersmart, når det skal gå stærkt til træning osv. Og så kan man tage de længere rensestunder med olier og diverse, når der er tid og plads til det.

  God dag til dig, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 10:03

  Kære Tine,

  Tak for dine spørgsmål. De mest kendte sulfater er SLS og SLES, som er noget, der bliver tilsat for at få et produkt til at skumme, når det kommer i kontakt med vand (og i de fleste tilfælde i virkeligheden overflødigt, men mange forbrugere har vænnet sig til, at når det skummer, så virker det). Sulfater er ikke det bedste for miljøet, og for visse hudtyper har det en udtørrende effekt. Jeg har skrevet lidt om disse (og andre indholdsstoffer) i min Yummy Mummy-bog, og det kan man sagtens læse, selv om man ikke lige har en baby på armen eller i maven. SLS og SLES burde ikke optræde i hverken rensecremer eller renselotions.

  SCS, som du nævner, kender jeg ikke så meget til, men kan se, når jeg googler, at den optræder i både håndcremer og cremer til tør hud, så jeg tænker ikke, at det er en renseagent, men en blødgørende ingrediens. Jeg vil gerne lige undersøge den for dig og vende tilbage.

  Umiddelbart tænker jeg, at du måske skulle prøve en helt ren mandelolie til din hud. Mandelolie er kendt for at balancere huden, uanset om den er fedtet eller tør, og du kan sagtens bruge det både til at rense i og som ansigtsolie. Jeg er selv stor fan af Weledas mandelolie, som jeg altid har stående til de gange, hvor huden netop er lidt ude af balance. Den er også eminent til at fjerne øjenmakeup. Måske det kunne være noget for dig.

  Ift rens, så masserer du blot mandelolien ind i huden og fjerner med en fugtig klud.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 16:49

  Kære Mai,

  Jeg var lige ved at sige, at tid ikke er noget, man har, det er noget, man tager;) Og du har lige taget tid ud til at tage dig kærligt af din mands hud, så næste gang er din egen.

  Jeg kunne ikke lade være at trække på smilebåndet, da jeg læste om din mand. Jeg kan da godt forstå, at han tillægger sig sådan luksus-rensevaner, det lyder også superhyggeligt. Se, både ren hud og hygge. Han har fuldstændig forstået konceptet;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Lisbeth Boesgaard Mortensen
  19. maj 2015 kl. 21:34

  De skal ikke smides ud de er jo også gode produkter især min KIEHLS ULTRA FACIAL CLEANSER den vil jeg opgive lige med det sammen savner den også at bruge men holder ud de sidste par dage #micellarwater #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:42

  Kære Lisbeth,

  Der er én dag tilbage. Tænk sig! Og hvis du bare lover mig at fortsætte med at rense din hud, så må du bruge lige hvad du har lyst til at gøre det med (okay, indenfor rense-rimelighedens grænse;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Line Høj
  20. maj 2015 kl. 18:32

  Jeg bruger i øjeblikket min micellar water som 2. rens i min dobbeltrenserutine og i weekender og på dage, hvor jeg ikke orker at hive hele artilleriet frem. Det fungerer rigtig godt 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. maj 2015 kl. 07:07

  Kære Line,

  Tak for din hilsen, og jeg elsker, når man finder sine egne – for én perfekte – skønhedsrutiner. A-list-hudplejeguru Joëlle Ciocco bruger i øvrigt Micellar Water akkurat som du gør og anbefaler det varmt til sine stjerneklienter. Så det er absolut ikke af vejen.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Caroline Juul
  23. maj 2015 kl. 17:19

  Hej Charlotte
  Jeg har lige to spørgsmål i forlængelse af Lines kommentar. Er det bedst at bruge Micellar Water som nr.2 i renserutinen, f.eks efter en mild ansigtsrenseskum? Og spørgsmål nr. 2: Jeg har netop købt Ole Henriksens famøse 3-1 rensefætter. Skal man også dobbeltrense når man bruger den, eller ville det være at overgøre det en smule? Tak for en super blog 🙂

  Mange hilsner Caroline

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. maj 2015 kl. 09:41

  Hej Caroline,

  I virkeligheden kan du selv vælge hvilken rækkefølge, du bedst kan lide. Begge dele fungerer. Hvis du bruger Micellar Water først, vil den virke som en præ-rens, mens den, hvis du bruger den sidst, mere virker som en ‘blødgører’ eller ekstrarens. Spørger du Joëlle Ciocco, som er Hollywoodstjernernes yndlings-hudplejeguru, så skal du bruge den efter din anden rens, som prikken over i’et.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. maj 2015 kl. 09:42

  Og Caroline, når du bruger Ole Henriksens nye Melting Cleanser, så er det alt nok;) Især hvis du lige bruger et minut eller to til at massere den ind, inden du tilføjer vand.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar