I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
21-days cleansing challenge

Ville du genbruge en brugt vatrondel …

Mange tak for alle jeres engagerede kommentarer her undervejs i Micellar Water-renseudfordringen. Det er virkelig en fornøjelse at læse, og at vide, at det kører så godt for jer derude. Der er også jeres mange små tanker om dette og hint, som fx Julie, der fortalte om sin mor, der rensede huden i badet og med en svamp, som med tiden blev sort af mascara (jeg gætter på en natursvamp, som var et stort hit i 1980’erne). Da jeg læste det, lovede jeg mig selv, at jeg ville skrive lidt om renseremedier.

For de er blevet ultra-populære de seneste år. Først med Clarisonic-børsten, som blev et kæmpehit, ikke mindst efter at Oprah kaldte den for ‘Miracle Massager’ i sit tv-show. Jeg er selv stor fan af Clarisonic, især for den opstrammende effekt, den har på huden, og bruger den gerne de aftener, jeg har tid (eller trænger). Flere rensebørster er kommet i kølvandet på den, som Clinique og Foreo Luna. Konjac-svampene er en anden populær trend indenfor renseremedier. En naturlig svamp fra Konjac-plantens rod, der virker rensende og let eksfolierende, og som oprindeligt stammer fra Japan og Kina, hvor den har været udbredt i flere tusinde år. Tilhængere hævder, at du helt kan undvære renseprodukter, når du bruger en Konjac-svamp, men jeg vil nu vove at påstå, at et renseprodukt stadig bør indgå i rensningen. Og så er der bedstemors musselin-klud, som også har fået en rense-revival, når du skal fjerne især renseolier og -balms fra huden.

Fælles for dem alle gælder, at de skal … tada renses. De skal holdes rene, så de ikke ender som en bakteriebombe mere end en rensehjælp. Det glemmer mange, og så er det langt bedre at lade være. Brug en vatrondel i stedet, for hey, du ville ikke genbruge en brugt vatrondel, vel?

#micellarfaces #micellarchallenge #ilovebeautydk

21 Kommentarer

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  19. maj 2015 kl. 08:51

  Griner. Jo, men kun på den anden side i samme rensesession og så ville den ryge ud

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  19. maj 2015 kl. 08:51

  Okay der er noget galt her. Kan du slette mine kommentarer for den ser slet ikke ud til at få det hele med af det jeg skriver?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 08:57

  Hej Tenna,

  Jeg så det godt, du postede da igennem;) Nej, spøg tilside – indimellem accepterer blogsystemet ikke emoticons, så hvis du har brugt sådanne, så cutter den af (spørg mig ikke hvorfor, det er kun i nogle tilfælde, og min webmand er sat på sagen). Prøv at skrive igen uden tegn og se, om du ikke når fint igennem. Som du plejer.

  God dag, Charlotte

 • Svar
  Gitte
  19. maj 2015 kl. 09:09

  Du har så evig ret Charlotte. Er selvstændig kosmetolog og sælger også Konjac Sponge til de kunder der føler de passer bedst ind i deres liv/renserutine. Jeg gør ALTID et stort nummer ud af at de skal holdes rene og især når vi taler ACNE/uren hud skoldes. Når det så er sagt ELSKER jeg min svamp til kroppen. Den til ansigtet bruger jeg mere sporadisk.
  Skøn dag til dig og dine Charlotte

 • Svar
  Hanne
  19. maj 2015 kl. 12:45

  Hej Charlotte
  Jeg var med til introduktionsarrangementet i Magasin, og hører til en af dem, der ikke bruger renseprodukter særlig tit.
  Men nu er Micellar Water bare gået hen og blevet en rutine for mig. Det er nemt, og huden føles dejlig bagefter. Det eneste problem er dog, at jeg ikke synes at figtighedscremen, trænger ind i min hud. Den lægger sig som et lag udenpå huden. Jeg var så til kosmetolog i fredags, til en ansigtsbehandling. Og hun fortalte, at man skulle peele sin hud 1 til 2 gange om ugen. Det skulle hjælpe.
  Er du enig i dette?
  Og tak for en go blog, og et godt initiativ til arrangementet i Magasin
  Hanne

 • Svar
  Anette Ninon
  19. maj 2015 kl. 13:09

  Jeg kunne ikke drømme om ikke at bruge vatrondeller og for den sags skyld engangsvaskeklude og rene håndklæder, man kan hurtigt få nogle bakterier, der ødelægger huden.
  Jeg nyder at Miccellar renser uden at flå øjenvipper af, det er helt fantastisk.
  #micellarfaces #micellarchallenge # ilovebeauty

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  19. maj 2015 kl. 15:17

  Jeg prøver da lige igen uden emojii så. Griner.
  Griner. Jo, men kun på den anden side i samme rensesession og så ville den ryge ud.
  Faktisk så har jeg en mand, der var blevet rigtig glad for de der konjac-svampe, men han var altså ikke super skarp til at huske at holde dem rene og, hvad sker der så?…. Ja så får man endnu mere uren hud end man havde i forvejen.
  Med det sagt så synes jeg faktisk det er en fornøjelse ikke kun at se resultater på sin egen hud, men også at se at man kan inspirere andre til at komme i gang med rensen. Flere har både spurgt hvor man kan købe Micellar Water og er også begyndt at bruge den. Jeg er jo en af dem, der aldrig har været god til det der med at fortsætte med at rense men det er jeg nu!
  Måtte dog erfare, at den blå Micellar Water ikke er noget for min hud. Den er simpelthen lidt for skarp til min hud (trods en kombineret hud med tendens til uren/fedtet T-zone). Men den pink er tip top. Næste skridt skulle måske være en solcreme challenge?
  #micellarchallenge #micellarfaces #ilovebeautydk #garnierdanmark

 • Svar
  Karen Blum
  19. maj 2015 kl. 16:11

  Der er også virkelig mange kvinder, der aldrig rengøre deres makeupbørster eller pudderkvaster! Begge ting er også rene bakteriebomber.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 16:52

  Kære Gitte,

  Hvor er det godt, at du pointerer så grundigt! Og jeg vil da lade mig inspirere af din forkærlighed for Konjac-svampe til kroppen og åbne en af dem, jeg har liggende herhjemme – og som jeg ikke har fået kastet mig over endnu. Af en eller anden årsag har de aldrig helt talt til mig. Men du inspirerede;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 17:04

  Kære Hanne,

  Hvor er det godt at høre, at du har skabt en god renserutine. Tillykke med det;)

  Mht. fugtighedscremen, så burde Micellar Water som udgangspunkt ikke have en indflydelse på det – snarere tværtimod. Din creme skulle meget gerne trænge endnu bedre ind, når huden er ren og renset. Er det anderledes, hvis du bruger andre renseprodukter? Trænger fugtighedscremen så bedre ind?

  Mht. eksfoliering af huden, så kan de fleste have godt af at gøre det indimellem, med en mild eksfoliering. Jeg får sjældent selv gjort det mere end én gang ugentlig, hvilket passer fint til min hudtype, men det er forskelligt fra hud til hud. Hvis kosmetologen anbefaler dig 1-2 gange, så tænker jeg, at du sagtens kan forsøge dig med det.

  Men husk, altid en mild eksfoliering/skrubbecreme (tjek fx Origins GinZing Scrub eller ansigtsscrubben i Magasins egen skønhedsserie) og mild eksekvering. Altså stille og roligt, ingen voldsom skrubben løs;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 17:07

  Kære Anette,

  Tak for din hilsen, og ja, rene håndklæder og vaskeklude hører absolut også med;) Dejligt at høre at du er glad for Micellar Water til øjenvipperne.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 17:11

  Godt det lykkedes at få din hilsen igennem, Tenna! – og det er så dejligt at læse, at du ikke kun har fået skabt dine egne gode renserutiner, men også har været med til at sende denne rensebølge videre til venner, familie og bekendte. Hvad det dog ikke kan ende med!;)

  – og nej, jeg tænkte egentlig heller ikke, at den blå Garnier Micellar Water var for dig (jeg ville typisk anbefale den til en uregerlig teenagehud). Jeg tænker, at nogle af de urenheder og fedtede partier måske tidligere er kommet af, at du ikke har været så konsekvent med din rensning. Og det er jo slut nu. Forhåbentlig også med urenhederne.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. maj 2015 kl. 17:15

  Ja, Karen, det er absolut også værd at notere (og i øvrigt en af mine – andre – skønhedshofsager). Der er lidt tips til det lige her: https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/makeup-remedier/2009/12/

  Tak for at bringe det på bane også.

  KH Charlotte

 • Svar
  Mai O.
  19. maj 2015 kl. 19:57

  Kære Charlotte

  Det er så hyggeligt at kigge forbi og læse dine svar hver aften. Tak for dem. Og du har jo helt ret. Man må TAGE sig tid. Det magiske ord: prioritering.

  Dagens indlæg in mente: Jeg har set folk bruge bomuldshæklede rondeller. Men så vasker de dem vel, går jeg ud fra, efter brug.. Og bruger dem vel ikke til kulsort mascara? Kan det overhovedet gå af i vask? Mm, det kan det måske godt.

  Jeg tænkte på, om du har et yndlings-svanemærket produkt, du gerne vil anbefale, når jeg nu skal til at tilbyde min hud lidt ekstra rense-kærlighed – én gang om ugen? Min økologiske mandelolie står og kigger på mig hver morgen, helt støvet og ubrugt, men dén tror jeg, skal være en del af ugerutinen. Men i kombination med et ekstra renseprodukt?

  God aften! 🙂
  kh Mai

 • Svar
  Tina J.
  19. maj 2015 kl. 21:31

  Har bemærket andre mærker af Micellar Water efter vores challenge er startet. Er glad for at deltage, tror ikke jeg ville have købt det ellers.
  #micellarchallenge #ilovebeautydk

 • Svar
  Ann-Sofie van Hauen
  20. maj 2015 kl. 12:56

  Og hvordan renses clarisonic på bedste vis? Og hvor tit?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:39

  Kære Mai,

  Hvor dejligt at høre;) Jeg synes også, at det er virkelig hyggeligt med så mange gode kommentarer og spørgsmål.

  De dér bomuldshæklede vatrondeller har jeg aldrig hørt om … Det lyder meget hjemmegjort og ikke helt så hygiejnisk. Men måske tager jeg fejl.

  Mht. svanemærkede produkter, så har Derma en ganske udmærket renselotion og det samme har Rudolph Care, hvis du vil have en lidt mere luksuriøs version (og det vil du måske gerne, når det er til ekstra-forkælelse;). Jeg har det selv lidt ambivalent med Svanemærket generelt, da det i virkeligheden mere er en mærkning, der tager hensyn til miljøet mere end til huden. Ikke at miljøet er af vejen, men de tillader indimellem nogle ingredienser, der kan undre mig. Anyway, ovenstående to produkter har, udover Svanemærket også Ecocert-mærkning, så der er du godt dækket ind.

  Og mandelolien, den skal du endelig få gang i. Det er godt til alt lige fra genstridig øjenmakeup til tørre neglebånd og huden, der trænger til lidt kærlig balance.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:41

  Kære Tina,

  Ja, pludselig får det et helt andet fokus. Godt at høre;) Og ja, der findes Micellar Water fra en del mærker efterhånden, der har luret, at det er en virkelig god trend for travle kvinder. Dejligt at du opdagede det ad denne vej.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:54

  Hej Ann-Sofie,

  Tjek denne korte Youtube-film fra Clarisonic, der forklarer, hvordan du holder børsten ren og hvor tit du skal udskifte den: https://www.youtube.com/watch?v=Z9elRspV154

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Gitte Jensen
  21. maj 2015 kl. 18:15

  Det er nemlig en super god pointe.
  Ingen spild af vand, ingen bakterier der ligger og ulmer.
  Ikke en ekstra tonic – efter brug af rensemælk og vand – det hele er samlet i én enhed. Det gør det til at overskue – og det håber jeg også at det vil være efter Challengen – så sådan en som mig, der ikke liiiiige får det gjort, alligevel får det gjort, når det nu er så let. 🙂

  #micellarfaces #micellarchallenge #garnierdanmark #ilovebeautydk #21dayscleansingchallenge #micellarwater @garnierdanmark @ilovebeautydk

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  22. maj 2015 kl. 22:04

  Kære Gitte,

  Det er nemlig til at overskue – også fremover. Husk blot på at du nu ikke længere ‘er sådan en, der ikke får det gjort’, men ‘sådan en, der rent faktisk gør det’. Tillykke med det!

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar