I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Skulle vi lige tage en snak om kollagen(pulver)?

Tilbage i 2016, hvor skinfood-trenden var på sit højeste, skrev jeg første gang om kollagen. For mens alles øjne var rettet mod superfoods som blåbær, laks, spirulina, chiafrø og hvad det altsammen hedder, begyndte en anden trend så småt at spire, og i virkeligheden en gammelkendt trend – nemlig at bedstemors gode madlavningskunster skulle være den helt nye skinfood for huden.

Det handlede om fond (eller ‘bone broth’ som er det mere korrekte navn for det), der har en evne til at fremme elasticiteten i huden, fordi den er fuld af kollagen, mineraler som calcium og magnesium, og vigtige aminosyrer. Når benene simrer i timevis (nogle anbefaler helt op til 12 timer), bliver kollagenen i dem til gelatine, der – når du spiser det – holder huden fast, blød og elastisk. Bone broth kunne spises som suppe, bruges som fond i madretter eller drikkes som bouillon.

I en hektisk hverdag har de færreste tid og overskud til at koge fond i 12 timer og ind kom kollagenpulveret som det seneste år har været et af de store skønhedssamtaleemner. Det er immervæk lidt lettere at komme et brev pulver i vand eller juice og få sit skud kollagen ad den vej.

Jeg er mange gange blevet spurgt hvilket kollagenpulver, jeg anbefaler, og de sidste halvandet år har jeg brugt tid på at teste og sætte mig ind i det. Nu har vi sat et mærke på hylderne hos os. Endelig.

Jeg fortæller meget mere om det næste gang du klikker dig ind (og PS: jeg tilføjer stadig bone broth til mad i det omfang jeg kan – man kan købe en rigtig god én fra et berlinermærke Bone Brox som jeg bruger, så jeg ikke behøver at lave det selv)

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...