I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Lider du af hudsult?

Sammen med sin søster Melissa, var hun med til at starte en af de kosttrends, som man ser alle steder i øjeblikket, nemlig food-in-pots – salater, supper, juicer og hvad ved jeg, som laves klar og serveres i syltetøjsglas. Det har jeg tidligere skrevet om her. De blev Vogue-darlings på ingen tid.

Nu er kok/Vogue-darling/itgirl/forfatter Jasmine Hemsley gået solo og hendes livsstil har taget en ayurvedisk drejning, både når det kommer til kost, opskrifter og rutiner. Du kan læse om Jasmines morgenritual lige her og du finder også et par opskrifter. Nogle af de klassiske ayurvediske ritualer, hun har taget til sig, er oil pulling – altså at gurgle munden i olie om morgenen (det er liiige i overkanten for mig, jeg foretrækker at have en fest med denne i stedet) – og selvmassage, der er en af hjørnestenene i ayurveda.

Rigtig mange af os praktiserer babymassage, når vores børn er helt små, fordi vi ved, hvor godt det er for barnets krop, nervesystem, cirkulation, mentale udvikling og relationskompetence at få denne daglige massage (det har jeg skrevet meget mere om i min Yummy Mummy-bog), så hvorfor skulle det ikke også være godt for os selv. Der er lavet nye studier, der viser, at vi i vores hektiske og digitale hverdag, lider af decideret hudsult, altså manglende berøring, der kan have fatale konsekvenser. Måske er det én af grundene til, at ayurveda, og andre årtusindegamle filosofier, vinder indpas igen.

Da jeg var til foredrag med den indiske ayurvediske doktor, Dr. Unni, for nylig var det også en af de ting, han understregede vigtigheden af. Han foreslog 15-20 minutter dagligt, fra top til tå, med sesamolie eller en anden baseolie som mandel eller kokos. Det kan være temmelig svært at inkorporere for mange af os, og derfor kan jeg kun endnu en gang hive mine naturlige Gua Sha’er på banen. Det er en eminent og let måde at give kroppen en gang massage, styrke bindevævet, fjerne affaldsstoffer og sætte gang i cirkulationen. At den samtidig fjerner cellulite, flapperarme, kæbespændinger, hovedpine og ja, jeg kunne blive ved, er jo blot en virkelig god bonus. Det er denne, du skal have fat i til både krop og ansigt.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...