I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Hvorfor er det egentlig, at vi drikker varmt vand med citron om morgenen?

Du har sikkert hørt det et hav af gange. Måske gør du det oven i købet. Drikker et glas varmt vand med citron om morgenen. Men ved du egentlig, hvorfor du gør det og hvad det gør godt for. Jeg havde selv lige brug for en opfriskning, der samtidig gav mig et lille skub til at komme i gang igen. For det er egentlig ret logisk, at det første kroppen har brug for om morgenen, er vand. Den har ikke fået hverken vådt eller tørt hele natten (jeg sover helst 8-9 timer om natten) og det er lang tid uden væske. Men hvorfor ikke bare drikke et glas koldt vand?

Ifølge ayurvedisk filosofi hjælper varmt vand med citron til at udskille affaldsstoffer inden de sætter sig og bliver til et problem. Vandet skal være varmt, fordi både koldt og kogende vand er for hårdt for systemet, der vil bruge energi på at regulere temperaturen i stedet for at bruge den på at rense affaldsstoffer ud.

 1. Citron er rig på C-vitamin og har stærke antibaktielle, antivirale og immunboostende egenskaber, hvorfor det er virkelig godt især i vintermånederne. Denne er også eminent at tilføje i vinteren.
 2. Citroner er også rige på kalium, der hævdes at være godt for hjernen og for nervesystemet
 3. Citroner er gode til at balancere din pH-værdi. De har en såkaldt alkaline-effekt i kroppen, som blandt andet Elle MacPherson er stor fortaler for i sine produkter
 4. Det varme vand stimulerer kroppen og udrenser affaldsstoffer fra dit fordøjelsessystem, ja det nærmest skyller det igennem, så din krop holdes sund og frisk
 5. Du kan se det på din hud. Vand med citron fjerner affaldsstoffer fra dit blod, hvilket også har en effekt på din hud. Samtidig bliver kroppen hydreret (læs: fugt indefra)
 6. Når du starter dagen velhydreret holder du din krop og hjerne frisk. Dehydrering kan gøre dig svimmel, træt, stresset, oppustet, irritabel og meget mere.
 7. Citron har en positiv, energigivende effekt på dit humør. Duften af citron, både saft og skræl, kan få dig til at føle dig gladere, skarpere og mere vågen. Der er også studier, der viser, at citron kan hjælpe med at mindske følelsen af nervøsitet, angst og depression
 8. Kog lidt vand, hæld det i et glas og lad det køle af, så det har en passende – varm – temperatur. Tilføj saft af en halv økologisk citron. Hvis du yderligere vil stimulere dit stofskifte, kan du tilføje lidt frisk ingefær, der også giver din fordøjelse et lille boost.
 9. Drik det som det første om morgenen, gerne i små slurke og med sugerør, så du passer på emaljen på dine tænder

Vil du tilføje lidt ekstra C-vitamin udefra også, så er det denne, du skal have fat i. Det er en eminent booster her i vintermånederne.

2 Kommentarer

 • Svar
  Ulla Fog Christensen
  9. november 2018 kl. 12:27

  Hej Charlotte. Jeg skal skrive ønskeseddel til mit firma, og ville ønske mig en gua sha, men kan se, at den er udsolgt. Hvornår kommer den evt på lager igen? Kan du anbefale en creme til den kolde tid (spiller vintergolf) samt en god ansigtsolie ud over V.D. den er lige i overkanten prismæssig. Tak for en dejlig blog?? jeg er kæmpe fan??

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. november 2018 kl. 08:37

   Kære Ulla,

   Tak for din søde hilsen, og det er jeg virkelig glad for at høre.

   Jeg kan godt forstå, at du ønsker dig en Gua Sha – det er det bedste (og i øvrigt også en rigtig god ting, hvis du indimellem har ømme muskler efter golf). Vi har den populære Gua Sha to Go til krop og ansigt på hylderne. Den anden – den store Gua Sha – skulle meget gerne lande hos os om en uges tid. Jeg lover at skrive ud om det, så snart den kommer.

   Ift. ansigtscreme, så bruger jeg faktisk selv, om vinteren, MUTIs Night Cream Plus om dagen. Det er en natcreme, men den er eminent som vintercreme, især hvis du er meget udenfor, hvor det kan rive og ruske lidt i huden. Hvis du kombinerer den med Balm Balms Rosehip Serum vil du samtidig få masser af glød. Og det er jo aldrig at kimse af.

   Du kan læse mere om begge produkter her:

   https://shop.ilovebeauty.dk/products/muti-anti-age-night-cream-plus-50-ml

   https://shop.ilovebeauty.dk/products/balm-balm-little-miracle-rosehip-serum-100-organic-30-ml

   De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...