I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Diverse

Kryber du til køjs uden at rense huden?

Nu vi er ved renseritualerne, bliver jeg nødt til at benytte lejligheden til at slå et slag for danske kvinders renserutiner (med eller uden Clarisonic-børsten i indlægget nedenfor). En ny undersøgelse viser nemlig, at 40% af jer stadig kryber til køjs uden at rense huden. Det har jeg udtalt mig lidt om i medierne, og I skal selvfølgelig heller ikke snydes. De af jer, der fast følger skønhedsbloggen her eller har læst mine skønhedsbøger, vil vide, at gode renserutiner er og bliver et af mine bedste skønhedstips. Uanset hvor mange dyre cremer og gyldne serummer, du køber til forskønnelse, spilder du dine penge, hvis du ikke renser din hud. Rens er et skønheds-must, morgen og aften, uanset hvor sent du kommer hjem eller hvor meget champagne, du har drukket. Gør det til et hyggeligt ritual – frem for en kedelig pligt – med dejlige renseprodukter, hygge på badeværelset og ikke mindst nydelse af de fem minutter du får helt for dig selv. Selv har jeg netop genfundet glæden ved Jurliques Daily Exfoliating Cream, som trykkes blidt ind i huden, inden den fjernes med lunkent vand, og et par dråber af Jurliques aromaterapi-olier med citrus til at friske op om morgenen og lavendel til at stresse ned om aftenen. Det gør det immervæk lidt lettere at få gjort!

10 Kommentarer

 • Svar
  Marie
  7. september 2013 kl. 19:04

  Jeg renser hver aften… men om morgenen blir det mest til at pjaske lidt koldt vand i hovedet. Er det virkelig nødvendigt med både/og? Synes ikke rigtig der kommer noget af, hvis jeg fx bruger rensemælk om morgenen… Og lige et spørgsmål mere; du lovpriser Weledas mandeloile men er fx andre øko mandelolier ikke lige så gode, da de ofte kan findes betydeligt billigere…?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  8. september 2013 kl. 16:45

  Hej Marie,

  Tak for din hilsen, og ja, det er nødvendigt at rense huden både morgen og aften. Selv om du ikke synes, at der kommer noget af, så udskiller din hud affaldsstoffer om natten, og indimellem sveder du også om natten. Det skal renses af om morgenen, så huden er ren, når du smører creme på.

  Ift. mandelolie, så ja, jeg er glad for Weledas, men du kan sagtens bruge en anden økologisk mandelolie fra helsekostbutikken. Selvfølgelig.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten V
  8. september 2013 kl. 19:28

  Bruger du Weledas mandelolie til at rense ansigt eller øjne med ?

  Bruger du den kun til rens eller også som olie “undertrøje” ?

  Hvad er bedst Weledas mandelolie eller en sweet almond oil ?
  Jeg er glad for Whole food og shopper der en del. Jeg stod netop og så på de 2 igår og læser nu lige her …. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  9. september 2013 kl. 08:17

  Kære Kirsten,

  Weledas mandelolie er rigtig god til at fjerne øjenmakeup, blidt og effektivt, og da det er en olie, fjerner den også vandfast mascara. Indimellem bruger jeg den også som ansigtsrens i resten af ansigtet. Det er typisk, når jeg er ude at rejse og gerne vil minimere antallet af produkter i kufferne (så kan mandelolien bruges til det hele) eller når min hud er tør i perioder. Oftest fungerer den dog som ‘undertrøje’, som du selv så fint kalder det.

  Du kan sagtens bruge ren, økologisk Sweet Almond Oil. Og køber du hos Whole Foods, så har de garanteret et fantastisk udvalg. Jeg skal selv til London i morgen, og så er Whole Foods altid en af de ting, jeg skal nå.

  Her er et par af de ting, jeg ofte køber med hjem:

  https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/i-london-for-nylig/2012/04/

  https://www.ilovebeauty.dk/skoenhed/og-sa-til-den-tredje-trend-fra-wholefoods/2012/04/

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Kirsten V Nielsen
  10. september 2013 kl. 05:16

  Kære Charlotte,
  Mange tak for dit som altid meget nyttige svar. 🙂
  Rigtig god tur.
  Mange hilsner,
  Kirsten

 • Svar
  Signe Milan Winther
  20. september 2013 kl. 12:29

  Kære Charlotte,
  Jeg nåede kun kort at tænde for dit indslag på Go’ Morgen Danmark om rensning af huden. Jeg bruger pt. Dermalogica, men vil gerne prøve et af de rense produkter du havde med. Jeg har forgæves forsøgt at finde indslaget, har du mulighed for at fortælle hvilke du havde med i programmet?
  Kærlig hilsen Signe

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. september 2013 kl. 13:21

  Kære Signe,

  Tak for din hilsen, og ja, det kan du tro. TV2 lægger desværre ikke indslag ud gratis længere, da de har en abonnementskanal, men du får fluks listen med info her (den er lang):

  Kryber du til køjs uden at rense huden?

  En ny undersøgelse viser, at 40% af danske kvinder stadig kryber til køjs uden at rense huden. De af jer, der følger min skønhedsblog Ilovebeauty.dk eller har læst mine skønhedsbøger, vil vide, at gode renserutiner er og bliver et af mine bedste skønhedstips. Uanset hvor mange dyre cremer og gyldne serummer, du køber til forskønnelse, spilder du dine penge, hvis du ikke renser din hud. Rens er et skønheds-must, morgen og aften, uanset hvor sent du kommer hjem eller hvor meget champagne, du har drukket. Gør det let med renseservietter eller babyolie, eller gør det til et hyggeligt ritual – frem for en kedelig pligt – med dejlige renseprodukter, hygge på badeværelset og ikke mindst nydelse af de fem minutter du får helt for dig selv.

  RENS LET
  Derma Eco Renseservietter er økologiske og helt uden parabener, parfume og farve. Brug dem i en håndevending, når du ikke har tid eller lyst til de helt store renseritualer. De fjerner både makeup og øjenmakeup (ikke vandfast), og fås i supermarkedet, når du alligevel køber ind.
  Derma Eco Renseservietter, 49,95 kr. (nærmeste forhandler oplyses her: http://www.derma.dk/forhandlere.aspx)

  BRUG LIDT BABYOLIE
  Er du nybagt mor eller har små børn i huset kan det være svært at finde tid til renserutiner og skønhedsritualer. Men du kan rent faktisk snuppe dit barns babyolie og bruge den til at rense med. Oven i købet er babyprodukter til voksne en stor skønhedstrend i øjeblikket, hvor vi gerne vil have så rene og naturlige produkter som muligt. En ren babyolie opløser let makeup og fjerner også vandfast mascara. Fjern olien fra ansigtet med en klud, der er vredet i lunkent vand.
  Neutral Baby Olie, 29,95 kr. (fås blandt andet hos Matas og i supermarkedet. Læs mere på http://www.neutral.dk)

  RENSERITUALER
  Det er videnskabeligt bevist, at renseritualer virker afstressende. De bliver sågar brugt af førende depressionslæger i London som en del af en behandling, fordi det vitterlig gør en forskel. Selv har jeg netop genfundet glæden ved Jurliques Daily Exfoliating Cream, som trykkes blidt ind i huden, inden den fjernes med lunkent vand, og et par dråber af Jurliques aromaterapi-olier med citrus til at friske op om morgenen og lavendel til at stresse ned om aftenen. Det gør det immervæk lidt lettere at få gjort!
  Jurlique Daily Exfoliating Cream, 180 kr.
  Lemon-Lime Hydrating Essence, 250 kr.
  Calendula-Lavender Hydrating Essence, 250 kr.
  (nærmeste forhandler oplyses her: http://jurlique.dk/forhandlerliste.asp)

  ELEKTRISK RENS
  Vil du virkelig gøre det godt for din hud, så kast dig over kultrensebørsten Clarisonic, som du måske kender fra udlandet, hvor dermatologer, Hollywoodstjerner og berømte spasteder sværger til den. Nu fås den endelig også herhjemme. Rensebørsten renser huden med såkaldt soniske bevægelser (lidt som en elektrisk tandbørste og hele 300 af dem i det minut, det tager at bruge den), der hævdes at rense huden mere end seks gange bedre end hvad du kan opnå med dine hænder. Det skal nævnes, at det er en investering. Clarisonic-børsten koster omkring de 1.100 kr., men så har du en renseven for livet.
  Clarisonic Mia2, 1.095 kr.
  Clarisonic Gentle Hydro Cleanser, 190 kr.
  (forhandles eksklusivt hos Magasin)

  TIL DEN UNGE HUD
  Den nye undersøgelse viser, at det især er helt unge piger, der ikke får renset deres hud for snavs og makeup. I gamle dage var rensning noget, man lærte af sin mor, men da de færreste mødre har tid til selv at rense deres hud, får de heller ikke givet denne gode vane videre til deres døtre. Desværre, for manglende rensning af huden skaber ubalance og resulterer let i urenheder og fedtet hud, hvad rigtig mange unge piger døjer med. Foaming Face Wash fra økologiske Green People renser, toner og mindsker urenheder.
  Green People Foaming Face Wash, 159 kr.
  (fås hos helsebutikker og på http://www.greenpeople.dk)

 • Svar
  Signe Milan Winther
  21. september 2013 kl. 22:09

  Kære Charlotte,
  Jeg vil blot sige tusinde tak for dit meget udførlige svar :o)
  Kærlig hilsen Signe

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  22. september 2013 kl. 16:08

  Kære Signe,

  Du er altid meget velkommen. Teksterne bliver lagt på Go’morgen Danmarks site, når jeg har været inde, men jeg kan aldrig rigtig finde rundt i det, så jeg skal nok smide dem herind fremover også.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Husk nu at rense – morgen OG aften | Emily Salomon
  20. november 2014 kl. 09:32

  […] af ansigtet (morgen og aften!) ligger forud for alt andet. Hvis ikke du tror på mig så kig med her, her og her. Det er ret motiverende. For det giver slet og ret ingen mening, at smøre sig ind i […]

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...