I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Jo, det er også pariserindernes hemmelighed

Der er ét ord, man på ingen måde kommer udenom, når man taler parisienne og skønhed.

Minceur.

Det er almindeligt kendt, at franske kvinder (okay, parisiske kvinder i al fald) – trods ubegrænset tilgang til verdens bedste croissanter og måltider dyppet i foie gras – aldrig får grå hår, aldrig bliver gamle og aldrig bliver tykke. Det er der skrevet et hav af bøger om, selv om de helst ikke taler om det overhovedet. Akkurat lige som det er en kæmpe faux pas at spise, mens man går på gaden (det er uchikt og hører sig ikke til – prøv selv og se nogle øjne, du får), så er det også en kæmpe faux pas at tale om, hvordan man holder sig slank. For allerhelst vil de gerne have én til at tro, at det sker helt af sig selv, uden nogen form for indsats.

Sådan er det selvfølgelig ikke. Og besøger du et fransk apotek eller enhver kosmetikafdeling i et stormagasin er hele vægge dedikeret til produkter under kategorien minceur (altså at holde sig slank) med alskens remedier, cremer, pulvre og piller, der holder stofskiftet, kroppen og forbrændingen i gang. Men man putter det nederst i kurven på samme måde som man ville gøre det med en graviditetstest som man ikke ønsker nogen skal se.

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med det var via det franske skønhedsmærke Jeanne Piaubert tilbage i 1990’erne, hvor det var på sit højeste, men noprede ruller til lårene og kølende geléer til at smøre på bagefter. Man finder det ikke mange steder længere, og eftersom det ikke er noget, man taler om, er det ikke helt let at finde ud af, hvad pariserinderne tyer til nu til dags.

Indtil jeg fik hemmeligheden at vide. Nemlig den, jeg også selv sværger til på min krop. Gua Sha. De parisiske kvinder har også set fidusen med den lille sorte sten til at holde kroppen i form. På ægte parisisk vis er det ikke noget, de sidder og roder med selv derhjemme. I stedet booker de (naturligvis) en behandling hos den bedste i byen for at få det gjort. Jeg kan afsløre, at skal du til Paris, så hedder stedet Langi Spa – en ægte kinesisk spa med Gua Sha-behandlinger akkurat som jeg har fået dem i Chinatown i New York.

Står du ikke lige med det ene ben i Paris, så kan du sagtens klare det selv (ikke mindst fordi jeg endnu ikke er stødt på en behandler herhjemme, der når disse til sokkeholderne – hvis I er, så lad mig det endelig vide). Sæt blot 5-10 minutter af om aftenen, mens du alligevel sidder og glor TV. Jeg lover, at du vil se – og endnu vigtigere mærke – et resultat i løbet af kort tid. Vi taler en uge eller to, og nej, vi taler ikke pariser-skinny.

Vi taler en sund krop uden affaldstoffer og og uden spændinger.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...