I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Har du prøvet en floral latte?

Jeg har fået et kæmpecrush på lavendel. Når jeg er i Paris, er en af de første ting, jeg gør, at gå ned om hjørnet til kiosken for at købe fine små bon-bons med lavendel og viol. Franskmændene har en helt anden tradition for at bruge blomster i bolsjer, i mad og i de såkaldte infusions, teer baseret på planter og blomster, som de drikker efter maden eller om aftenen for at falde til ro.

Sidst, jeg var i Paris, blev jeg præsenteret for lavendel-lemonade på den fine Echo Deli i Marais-kvarteret (stedet kan absolut anbefales, men kom i god tid, da der ofte er kø til bordene). Der var travlt, så jeg fik ikke lusket opskriften ud af dem, men det gjorde min gamle gymnasieveninde Mette, som introducerede mig for stedet og i øvrigt har boet i Paris siden vi blev studenter (tjek i øvrigt Mettes blog her – den er fyldt med Paris-indtryk og delikate tips til alt fra rabarberkompot til matcha-croissanter). Jeg lavede den her i weekenden, og det var næsten som at være der igen.

Den laves på en lavendelsirup, hvor du opvarmer en kop rørsukker, en kop vand og 3-4 spsk tørret lavendel til kogepunktet, lader det køle ned (jeg opbevarer det i køleskabet). Når det er koldt, blander du halvdelen af siruppen med saften fra 2 citroner, en håndfuld isterninger og fylder op med danskvand. Voila.

Resten af lavendelsiruppen brugte jeg til noget, jeg har villet prøve længe. Nemlig en floral latte. Det er ikke så parisisk, faktisk er det nok mere londonsk eller californisk, hvor der dukker nye caféer op med disse særlige typer latte. Det kræver blot en god espresso eller kaffe, som du blander lavendelsiruppen i og topper med skummet mælk.

Jeg toppede også med noget andet, nu jeg var i gang. Nemlig denne fine lavendelmaske og – et andet crush lige nu – denne absolut afhængighedsskabende økologiske læbescrub med lavendel og mint. Har du tendens til tørre læber i efterår og vinter (hvem har ikke det), så er dette din bedste ven. Faktisk smager den nærmest ligesom de små lavendel-bonbons, jeg købte om hjørnet i Paris.

3 Kommentarer

 • Svar
  Mette
  8. oktober 2018 kl. 11:18

  Hej Charlotte,
  det er super at høre, at du kan lide opskriften, og tusind tak for link til min blog. Jeg har lige haft besøg af min mor og moster, som jeg lavede lavendel-lemonaden til, og de var også helt pjattede med den.

  Knus fra Paris og mig.

  Mette

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   8. oktober 2018 kl. 12:55

   Kære Mette,

   Den er så god. Jeg snuppede lige et glas mere her til formiddag og kunne godt gå hen og blive en smule små-afhænging;) Tak for opskrift og hyggeligt Paris-selskab.

   xxCharlotte

 • Svar
  vivian
  10. oktober 2018 kl. 12:37

  Hej Charlotte

  Den lavendelmaske du fremhæver er jeg temmelig glad for (både for min hud og mit sind). Ville bare lige informere om, at den er billigere hos dig end i Magasin 🙂

  Tak for en dejlig blog
  Vivian

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...