I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Hold øje med

Et lille smugkig (eller smugduft om man vil)

Den er ikke på hylderne endnu, men den er lige på trapperne. Så nu løfter jeg alligevel sløret en smule for den parfume, som er helt særlig – det er nemlig min egen. For man kan jo ikke ligge midt i Kongens Have i København, med de smukkeste træer og blomster nogensinde, og så ikke lade sig inspirere. Parfumører har ladet sig inspirere af haver i århundreder, men få har haft en oase midt i byen at lege med som vi har.

Og parfumen er netop essensen af Kongens Have med noter, du finder rundt omkring i haven. Der er klassiske parfumenoter som roser (selvfølgelig), lavendel og liljer, men der er også æbler fra æbletræerne, noter fra fyrretræerne og duften af våde kviste, når det lige har regnet.

Og så er der de lidt mere usædvanlige noter fra Kongens Køkkenhave, som du måske kender. Kongens Have var oprindeligt Christian IVs private lysthave, der supplerede hoffet med blomster, frugter og grøntsager (der er også andre, mere steamy, lysthus-historier, men dem tager vi en anden dag). Kongens Køkkenhave, som du finder midt i haven, er en hyldest til det, og fra den har vi taget enebær, mynte og agurk blandt andet.

Det kan være svært at forestille sig, hvordan den dufter. Men jeg kan sige så meget, at den ikke dufter som noget andet, jeg er stødt på i parfumeverdenen. Og at alle, uden undtagelse, der har duftet til den, har spurgt, hvor man kan få fat i den henne.

Så vi har skyndt os alt, hvad vi overhovedet kan, for at få den færdig og klar. Den bliver lanceret sådan rigtigt slut juli, for den slags parfumeri tager tid. Men jeg har, fuldstændig exceptionelt, lokket parfumøren til at håndlave (that never happens, tro mig, medmindre du har fra 50.000 kr. og opefter til at få håndlavet din egen duft) 20 Eau de Parfums som vi sætter på hylderne lige om lidt, mens vi venter på de andre.

Og ikke nok med at de er håndlavede og håndblandede af parfumøren. Vi har også fået dygtigste Poppykalas til at håndlave de fineste små silkeposer til disse 20 dufte, indfarvet (også i hånden) med ingredienser fra parfumen. Dem holder vi hemmelige lidt endnu, men jeg kan afsløre, at jeg har allermest lyst til at beholde dem allesammen selv.

Jeg skriver mere lige så snart de er klar. I mellemtiden er du velkommen til at komme ned forbi pavillonen og stikke næsen i duften. Vi har nemlig én enkelt lille hemmelig flakon stående til dem, der spørger.

I denne uge holder vi åbent både onsdag, torsdag, fredag (11-17) og lørdag fra 10-15, hvor vi også fejrer 10 års-jubilæum for min første skønhedsbog og står klar med fine nyheder i pavillonen (hvis du er fan af Amlys Radiance Mist, så ville jeg kigge ned forbi).

Åh, jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om det hele.

Psst … Hvis du vil have direkte besked, når min parfume lander slut juli, så skriv dig op lige her. Og den særlige håndlavede limited edition-version finder du lige her.

8 Kommentarer

 • Svar
  Tina
  29. maj 2018 kl. 17:48

  Spændende med disse parfumer og skønne natur dufte:-)
  Pøj pøj……….

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   30. maj 2018 kl. 21:04

   Mange tak, Tina. Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes om den;)

   xxCharlotte

 • Svar
  Teresa
  29. maj 2018 kl. 20:20

  En ægte københavnsk parfum! Og så er det din ❤️

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   30. maj 2018 kl. 21:04

   Ha ha, ja, måske den allerførste ægte københavnske parfume. Det havde jeg ikke overvejet. Kom og duft til den hvis du er på Kongens Have-kanter;)

   xxCharlotte

 • Svar
  Lene cenholt
  29. maj 2018 kl. 20:28

  Spændende ??

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   30. maj 2018 kl. 21:05

   Ja, ikk?! Jeg er også rimelig spændt på, hvad I allesammen synes om den. Foreløbig tegner det godt;)

   xxCharlotte

 • Svar
  Diana
  1. juni 2018 kl. 00:35

  Tillykke med din nye lille sjæl, Jeg kan næsten fornemme duften allerede, hvor er det en vidunderlig ide du har fået Charlotte og hvor har du beskrevet den godt, mon du nu kan kalde dig kongelig Hoff leverandør……. thihi ønsker det bedste med lanceringen og håber jeg for mulighed for at dufte til den snart, elsker når parfumer skilder sig ud fra mængden. Kh Diana

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. juni 2018 kl. 11:24

   Søde Diana,

   Tusind tak for din fine hilsen som jeg først ser nu. Og ja, Kongelige Hofleverandør mangler da bare;)

   Og den er helt særlig. Kig ned forbi, hvis du er på Kongens Have-kanter. Det er i øvrigt en yderst dygtig parfumør, der står bag. Han har lavet adskillige af de parfumer, du kender og står også bag sit eget nichemærke. Så det er noget af en appelsin, der er faldet ned i min turban.

   xxCharlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...