I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Doctor’s order: 5 minutter ansigtsmassage om dagen

Jeg har spenderet aftenen i selskab med Dr. Unni, som nogle af jer måske vil kende som en af de ypperste ayurvediske læger i Indien. Hans retreatsted er berømt for at hjælpe mennesker tilbage i balance, for det er netop, hvad ayurveda handler om. Balance. Han var rolig, sjov, imødekommende, åben og allermest var han virkelig vidende, og jeg fik en gevaldig lyst til at tage derud.

Ayurveda vinder, som rigtig mange andre gammelkendte terapier, stort ind i vores vestlige verden i øjeblikket – det har jeg skrevet blandt andet her. Grundsøjlerne er vata, pitta og kapha – elementer som vi alle indeholder i forskellig dosis (og som vi typisk også vælger partner og måske endda kolleger efter, underbevidst) og får en af dem overtaget, kan det give ubalancer, inflammation, stress og sygdom.

Allermest handler ayurveda om at mærke sig selv. Det gør de færreste af os i en travl hverdag, og ja, det var jo lige vand på min mølle. Jeg elsker jo netop skønhedsverdenen for at give netop en mulighed for – blot fem minutter dagligt – at mærke sig selv og sætte pris på den krop, der hver dag bærer én gennem livet.

En måde er renseritualer, en anden er selvmassage, som Dr. Unni varmt anbefalede alle at foretage fem minutter hver morgen inden brusebadet. Start i toppen med punktet lige midt på hovedet, kør ned over kæber og ansigt, massér øjenbryn og tindinger, og husk for guds skyld ørene, der kan løsne spændinger mange steder i kroppen. Nakken og skuldrene giver sig selv, men vidste du, at der, lige under barmen, dér, hvor bøjlen sidder på bh’en, ofte sidder virkelig ømme spændinger, der kan forhindre os i at rette os ordentligt op. Maven er også vigtig, med uret, og det samme er ryg og lænd. Slut af med arme, ben og fødder.

Netop fødder sammen med ører og hoved er de allervigtigste punkter overhovedet at tage sig af. Her sidder flere zoner end nogen andre steder på kroppen. Det er derfor ikke kun forfængelighed, når du masserer dit ansigt, men også balance og sundhed for resten af kroppen.

Jeg har netop lagt en lille videokavalkade op på Youtube med alt, du skal vide, om den ansigtsmassageteknik, der hitter rigtig meget lige nu. Nemlig ansigtsruller. Jeg skal nok skrive mere om det, men få dig et smugkig lige her.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...