I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Hold øje med

Måske er du allerede i gang

Hvis du starter dagen med et glas kogt vand med citron, strækker kroppen ud med et par yogaøvelser og måske endda gurgler munden i kokosolie – den såkaldte coconut oil pulling, jo, det er der mange, der er begyndt på (jeg anbefaler nu denne i stedet, også helt uden nasties – jeg vænner mig heller aldrig til følelsen af olie i munden), så er du allerede i fuld gang med en af tidens helt store skønhedstrends.

Egentlig er det en meget gammel trend – vi taler små 5000 år – som er dukket gevaldigt op igen i takt med at vi får stadig større fokus på det indres betydning for vores skønhed. Det er selvfølgelig ayurveda, jeg taler om – den gamle indiske livsvidenskab, der handler om en holistisk tilgang til krop, sind og sjæl som vejen til et langt liv i balance.

Stadig flere berømtheder og topmodeller står frem og fortæller om ayurvedisk praksis, og om agni, der handler om dit (fordøjelses)velbefindende og dosha, der er de tre elementer, der har forskellig indflydelse på dit liv og gerne skal være i balance. For mange af os kan det være lidt meget med selvmassage, kitchari og oil pulling, men vil du gerne prøve den ayurvediske tilgang og se, om den kan skabe lidt mere balance i dit liv, så er tørbørstning et rigtig godt sted at starte.

Hvis du er fast læser herinde, er du med en vis sandsynlighed allerede i gang. Men måske er du kommet fra det over sommeren, eller du var slet ikke klar over, at der også findes særlig massage og tørbørstning af hovedbunden, der har effekt på flowet i hele kroppen. Vi elsker denne til formålet.

4 Kommentarer

 • Svar
  Anna
  22. august 2017 kl. 22:35

  Jeg må se at komme i gang ayurveda igen så. Jeg gik lidt op i det for ca. 10 år siden, men det eneste jeg kan huske er lidt yoga, som jeg stadig dyrker og så at min type havde godt af at bade i lun olivenolie… Det sidste savner jeg måske lidt, det var ret lækkert!

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  23. august 2017 kl. 16:45

  Hej Anna,

  Det lyder ellers meget dejligt med lun olivenolie. Hvordan fungerede det? Og ja, det er absolut anbefalelsesværdigt at bringe en smule ayurveda ind i hverdagen;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anna
  23. august 2017 kl. 20:55

  Man varmer olivenolien op til ca. 37 grader i mikroovnen, og så hælder man det ud over kroppen i et tykt lag og masserer… Det er som sagt rigtig lækkert (men lidt besværligt at gøre badet rent bagefter.)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. august 2017 kl. 11:48

  Hej Anna,

  Jeg har prøvet det i ansigtet engang, hvor de dryppede oliedråber ind i panden på mig, helt langsomt. Det er samtidig en meditativ behandling (og nok en smule mere afslappende end at skulle gøre bad rent;). Men det lyder dejligt.

  Tak for input.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...