I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Det bedste ved hammam (og det værste)

Ingen tur til Marrakech uden en tur i hammam. Man skal jo lige have have kroppen strukket ud efter 2×2 timers yoga dagligt. Så jeg bookede en tid hos Le Bain Bleu i Marrakech, som befinder sig et eller andet sted på linjen mellem de posh hammams og de helt lokale.

Hvis du ikke har været i hammam før, så bliver du sat eller lagt på varme marmorsten, mens du bliver skrubbet, vasket og rengjort til den helt store guldmedalje. Det inkluderer både den klassiske sorte hammamsæbe, hammam-skrubbehandsken, sort ler-maske på hele kroppen, mandelshampoo og rosenconditioner (jo, du får også vasket hår) og et dyp i en lille pool, mens du venter på massagen.

Sidstnævnte er naturligvis i arganolie, en Marokko-klassiker, og den bliver flittigt brugt på både hud og i hår. Jeg elsker hovedbundsmassage og mit hår elsker olien, men jeg elsker ikke det look, jeg har, når jeg forlader hammamen. Lyst hår og olie rimer bare ikke særlig godt, og da jeg spiste frokost på La Famille (kan varmt anbefales – den fineste lille have midt i medinaen og virkelig dejlige vegetariske retter), var jeg forholdsvis klasket.

Jeg levede med det, for jeg ved, at når jeg får vasket olien ud, er alt godt. Så skinner håret lidt mere og det er langt mindre vintertørt. Jeg foretrækker dog langt denne hårolie fremfor argan (jeg er ikke den store arganfan, sorry) og jeg har lovet mig selv at huske en hårolie-kur i ny og næ over vinteren. Blot uden at gå ud før den er skyllet ordentligt ud.

Det gør du i øvrigt altid ved at komme shampoo direkte i håret inden du kommer vand i. Husk det. For olie og vand afstøder hinanden og det bliver noget værre fedteri og ikke til at få ud. Kommer du shampoo i først, er det let og ligetil.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...