I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

De franske kvinders hemmelige opskrift

Okay. Jeg kan lige så godt bare sige det som det er. Jeg så Emily in Paris på Netflix, og dér lærte jeg noget om franske kvinder, jeg ikke vidste. Det handler om porrer og er gået hen og blevet lidt af en favorit hos mig.

En lille uanselig grøntsag, siger de i Netflix-serien, men også et hemmeligt trick, som franske kvinder bruger til at rense ud og smide et par kilo, hvis det er gået for saftigt for sig i croissanterne. Porre-vand. Det er egentlig ret enkelt, kog et par porrer i vand med en smule salt, så smagen kommer godt ud, og drik vandet som suppe.

Et par dage efter stødte jeg på det igen hos en af de cool franske kvinder, jeg følger på Instagram. Hun nævnte porrevandet, men tilføjede altid en skefuld grov sennep og saften fra en halv citron til sit. Det prøvede jeg. Og det smagte virkelig godt.

Det er nu blevet en af de ting, jeg automatisk laver, når der jævnligt dukker et par porrer op i mine grøntsagskasser. Ikke for at rense ud eller tabe mig, men fordi det smager virkelig godt og er en god lille ting at kunne varme op eller have med i en lille termokande, når jeg har brug for et lille boost eller en snack i løbet af dagen (eller for at føle mig lidt fransk).

Porrerne er ikke med i min lille samling af yndlingsopskrifter. Det er til gengæld min parisiske yndlings-lavendel-lemonade; rosengeléen, der løfter både te og hjemmebagte boller til nye højder; orangeblomst-yoghurten med pistacie; figenmaden med orangehonning min fermenterede favoritkål, som altid har plads i mit køleskab.

Find dem alle her<<

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...