I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Det er ubetinget dét spørgsmål, vi får allermest i øjeblikket

Det er ubetinget dét spørgsmål, vi får allermest i øjeblikket i skønhedspavillonen: Hvad gør jeg ved min hud, der – især på hagen, men også andre steder i ansigtet – pludselig opfører sig som en teenagers.

Det er på ingen måde unormalt, at huden kan reagere i overgangsperioder mellem årstider, hvor vejr, og indeklima, skifter. Og overgangen fra sommer til efterår/vinter er klart én af de mest udfordrende, fordi vi veksler mellem kunstig indevarme og blæst og kulde udendørs. For mange kan det være en god idé at skifte til en mere nærende (og beskyttende) ansigtscreme (denne er min egen vinterfavorit – og ja, det er en natcreme, men jeg bruger den om dagen i kulden) ligesom tilføjelse af et serum til hudplejerutinen er en rigtig god idé, hvis du ikke allerede bruger det (jeg elsker jo Vintner’s Daughter, der udover alle de andre gode sager også indeholder anti-inflammatoriske ingredienser, der holder udbrud og ubalancer fra døren).

Men vi oplever, at det allervigtigste sted at starte for langt de fleste af jer er renserutinen. Nærmest uden undtagelse har de af jer, der oplever disse pludselige ubalancer, en hang til rensegelé eller renseskum, der sammen med vand har en tendens til at udtørre huden unødigt. Hvis du kender følelsen af at skulle løbe hen til hylden med creme, når du har renset huden, så tilhører du med stor sandsynlighed denne gruppe. Det er allerede i renserutinen, at du lægger kimen til din huds sundhed og balance, og vi oplever at rigtig mange af jer har glæde af at skifte renseskummet til en langt mildere renseolie eller, hvis du har tid til det, en rensebalm, der masseres ind i huden.

Jeg er, som mange af jer vil vide, stor fan af de 100% økologiske renseprodukter fra engelske Balm Balm, som jeg fandt frem til i sin tid, da jeg var gravid og ville bruge det mildeste og reneste, jeg kunne finde, uden at gå på kompromis med min glød. Renseolien er til alle, der gerne vil have en lynhurtig renserutine, der virker. Pump et par gange ud i hånden, massér over hud og øjne (den tager også øjenmakeup) og fjern med en klud opvredet i varmt vand. Rensebalmen er perfekt om søndagen, hvor mange har mere tid til og tradition for skønhedsrutiner, og har du en tør hud i kulden er den eminent. Den kan i øvrigt også bruges som natcreme, til tørre neglebånd og albuer, på gravide maver og trætte fødder.

Blot denne lille ændring i plejerutinen har gjort en kæmpeforskel for rigtig mange af jer. For heldigvis er I fantastiske til lige at stikke hovedet ind forbi og fortælle os, hvordan det går. Det sætter vi så stor pris på, så bliv endelig ved med det.

9 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  28. oktober 2018 kl. 19:35

  Hej Charlotte. Jeg bruger jo min renseskum fra filorga som hej er meget glad for. Men jeg lytter også altid til dine råd( for de virker ) og måske jeg skulle skifte til olien her i vinter. Jeg synes nemlig allerede nu at min hage er tør og lidt kløende samt kinderne igår og idag når der pludselig er så koldt. Men er nogle gange lidt bange for olier når jeg også bruger fugt serum og en nærende dagcreme og natcreme. Det skal jeg vel ikke være med renseoliem når den skylles af igen? Forøvrigt et spørgsmål til advents kalenderen. Jeg skal sikre mig en. 🙂 Håber du fortæller i god tid når jeg kan bestille. Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   28. oktober 2018 kl. 20:49

   Hej Tanja,

   Mange tak for din hilsen, og jeg vil nødig hive dig væk fra noget, du er glad for. Men hvis du allerede nu oplever disse udfordringer, så vil jeg vove at påstå at renseolien kan gøre en stor forskel for dig. Du skal absolut ikke være bange for olier – selv vælter jeg mig i dem, både indvortes og udvendigt, og jeg har aldrig oplevet at det kunne være for meget. Blot skal du selvfølgelig sikre dig, at det er rene olier og ikke mineralske olier, der lægger sig oven på huden og har en tendens til at skabe tilstopning og urenheder. En helt ren økologisk renseolie som denne vil på ingen måde kunne være for meget.

   Mht. adventskalenderen, så melder jeg absolut ud i god tid. Den kommer medio november, og vi laver 300 af dem denne gang, så der skulle meget gerne være mulighed for at få fingre i den.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  29. oktober 2018 kl. 08:42

  Hej Charlotte. Tak for svar. Jeg skal købe olien så( coconut cleanseren ikke?) Jeg kan vel så med fordel anvende olie cleanseren her i vinter og bruge den anden i forår / sommer perioden evt. Må jeg også spørge dig hvilke olier du bruger ( fiskeolie måske?) Jeg spiser slet ikke fisk og tænker også at det kunne blive en udfordring med fiskeolie . Har spist hørfrø olie men det skulle jo ikke give helt samme gode effekt. Har du nogle forslag, og forøvrigt tak fordi at du har fået mig igang med at spise rugbrød. Tippet med friske figner er jo himmelsk på rugbrød så håber at de kan fåes noget tid endnu 🙂 Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   30. oktober 2018 kl. 13:47

   Hej Tanja,

   Jo, jeg synes at du skal starte med Coconut Cleanser (du kommer til at elske den;). Og selvfølgelig kan du veksle mellem dem, som du synes, det passer – måske kan du bruge din renseskum fx en gang om ugen som dobbeltrens efter olien. Skru det endelig sammen som du bedst kan lide det.

   Ift. olier, så tager jeg faktisk ikke fiskeolie. Jeg synes, at der har været så meget omkring harskhed og at der ikke er nok indhold i de små kapsler til at gøre nogen som helst forskel. Jeg veksler selv mellem forskellige olieshots som den vi har i pavillonen fra Amazing Space, hørfrøolie (som du selv nævner) og kokosolie-kapsler. For mig virker det upåklageligt.

   Og hvor dejligt at høre med fignemadderne. De er nemlig supergode. Jeg er så glad for at det faldt i smag (helt bogstaveligt). Jeg skal nok byde ind med flere gode opskrifter løbende.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Jytte Sommer
  29. oktober 2018 kl. 17:49

  Hej Tanja
  Et indspark fra en anden læser, der ikke er vild med fiskesmagende opstød. Hvis du vil spise fiskeolie, så er det bedste råd jeg fik da jeg spiste det under min graviditet. Spis dem lige inden du går i seng, så sover du fra det, og om morgenen kan du glæde dig over de Anti inflammatoriske effekter på hjerte og led.
  Men jeg er sikker på at Charlotte kan foreslå olier uden grim smag.
  Mange hilsner
  Jytte

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   30. oktober 2018 kl. 13:49

   Hej Jytte,

   Mange tak for dit indspark – det er så dejligt når I byder ind med jeres tips og tricks herinde. Bliv endelig ved med det. Jeg har ikke selv tænkt på at tage det om aftenen, men det er et godt tip. Så har kroppen også ro til at tage for sig af de gode sager.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  30. oktober 2018 kl. 08:04

  Tak Jytte. Det vil jeg huske på..:)

 • Svar
  Tanja
  31. oktober 2018 kl. 08:12

  Tak for svar Charlotte. Vil lige høre hvornår den almindelige gua sha er på lager igen? Kan jeg ligeså godt vælge den anden til daglig brug. Den ser bare ikke så stor ud som den anden som er udsolgt. Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   31. oktober 2018 kl. 11:31

   Hej Tanja,

   Den store er på vej. Den skulle gerne lande hos os i løbet af de næste halvanden uges tid. Den anden – Gua Sha to Go – er lidt mindre og mange oplever den som mere handy. Du kan også bruge den til ansigtet. Derfor vælger mange den.

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...