I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Roser er røde (og gode for den sarte vinterhud)

Jeg elsker duften af roser. Om sommeren laver jeg rosengelé af roserne fra sommerhushaven (det kan gemmes til disse måneder, hvor det er perfekt på nybagte boller, når det hele er lidt gråt udenfor) og om vinteren elsker jeg rosenmist til den sarte og ofte tørre vinterhud.

I ayurvedisk tradition bruges rosenvand om morgenen til at vække hud og øjne. Jeg har læst en del om ayurveda den seneste tid og har, som også mange førende udenlandske skønhedsguruer lige nu, fundet et par favorit-ritualer som giver mig ro og gør mig glad. Et af dem er dette rosenritual, der, på samme måde som mange starter dagen med et glas kogt vand med citron (og evt. ingefær), lister mig og min krop godt i gang med dagen. Det er i øvrigt også et ayurvedisk ritual.

Jeg skal nok skrive mere om de øvrige ayurvediske ritualer, jeg er faldet for. De er meget stille og rolige og u-avancerede, så måske der var nogle imellem, som du selv kunne få glæde af. Nogle af dem praktiserer du måske allerede eller har remedierne stående derhjemme (hvis du har en ansigtstørbørste, du ikke får brugt, så læs med de næste par dage – jeg har lært en ny teknik som måske vil overraske, og forhåbentlig, glæde dig).

Men tilbage til rosenmisten. Du kan lave den selv af tørrede rosenblade, købe rosenvand hos helsekosten eller bruge denne fine 100% økologiske mist som jeg selv bruger. Hvis din hud ryger lidt ud af balance i øjeblikket, er den eminent til at berolige og balancere. Og så giver den en virkelig fin lille – og velduftende – start på dagen. Spray blot lidt på en vatrondel og kør let over ansigt og øjne som det første du gør om morgenen. Eller spray lidt direkte på huden.

Du kan også bruge den både som opfrisker (af din makeup), toner (efter rens), mist (i løbet af dagen) og som lidt naturlig duft på kroppen. Rose Damascena er kendt for at virke netop beroligende og afbalancerende, og rent spirituelt siges det at være en (selv)kærlighedsblomst. Så lad være med at blive sur på din hud, når den ikke arter sig. Vær sød ved den i stedet. Drop alle de skrappe midler og tilføj lidt balance i stedet. Du får langt hurtigere resultat.

2 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  31. oktober 2018 kl. 14:12

  Hej Charlotte. Vil du dele opskriften på rosen gele. ? Nu er det godt nok for sent med at plukke rosenbladene fra hyben buskene ved sommerhuset men så må det huskes til næste år:) Har lige et spørgsmål omkring det kogte citron vand. Drikker du det varmt og tilføjer en presset halv citron eller hvordan. Vil nok helst drikke det mere afkølet og så ved jeg ikke om effekten går af( mht fordøjelsen osv) Jeg har længe gerne villet i gang med at drikke citron vand. Det eneste der afholder mig er risikoen i forhold til emaljen på tænderne. Det er jo noget hårdt for tænderne. Hvad tænker du om det? Men igen tak for dine altid interessante og brugbare skønheds tips. Jeg suger dem til mig:)og lige for tiden har vi jo nærmest daglig kontakt . Ha ha. Men dine indlæg rammer bare mig lige pt. Dejligt. Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   1. november 2018 kl. 08:18

   Hej Tanja,

   Jeg har den i sommerhuset et eller andet sted, men jeg skal nok finde den frem og lægge op. Mht. vand med citron om morgenen, så kommer der et indlæg om præcis dét her i løbet af ugen. Så hold endelig øje;) Og dejligt at det rammer dig og kan bruges. Det er jeg glad for at høre.

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...