I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
21-days cleansing challenge

Gå i seng med smykker på, men aldrig makeup!

Hele Micellar Water-rensetrenden startede som de franske kvinders lille rense-hemmelighed, inden det endte på hylderne hos dig og mig. For hvorfor gøre tingene mere besværlige end de behøver at være, og så købte de en flaske Micellar Water med hjem fra de franske apoteker, så de kunne rense deres hud i et snuptag, selv om de kom sent hjem. For meget kan de finde på af unoder, de franske kvinder, men at gå i seng med makeup er absolut ikke en af dem.

Her på falderebet – ja, det er falderebet, i morgen har I klaret 21 rensedage! – synes jeg, at det er på sin plads at hylde disse franske kvinder, der sørgede for, at vi andre også får renset vores hud. Skønhed i Frankrig handler nemlig i høj grad om hud. De bekymrer sig ikke så meget om makeup, det er dét nedenunder, der tæller. Det forlyder, at alle franske piger får et forstørrelsesspejl af deres mor, så de selv kan følge resultaterne af de udskejelser (fester, vin, rygning, minus-søvn), de foretager sig. Til gengæld er der ingen løftede pegefingre. Medmindre det handler om at rense huden. Det bliver der slået hårdt ned på. Både for hudens skyld og fordi man absolut ikke går i seng og hverken ser ud eller lugter som en fest. Derimod beholder de gerne alle smykkerne på. Helt asketisk behøver man jo ikke at være, vel?

#micellarfaces #micellarchallenge #ilovebeautydk

18 Kommentarer

 • Svar
  Vibe Kjaedegaard
  20. maj 2015 kl. 09:58

  Godmorgen Charlotte. Sjovt med smykkerne, for det har de, altså smykkerne jo ikke så godt af. Nå pyt. Med med huden. Vores største organ. Vildt og levende, og udsat for så meget i løbet af et liv. Den beskytter os, hele livet igennem ,bedre end nogen mor kunne (det må man gene sige når man selv er én) hele dagen, eller hele vores vågne periode er den der, på pletten, på arbejde. Stærk som lædder, dog skal den helst ikke ligne lædder. Men om natten, ja, om natten er den der også. Så er den på reparations arbejde. Alt det vi udsætter den for, alt det der skal hele, om det er rifter der kan ses, eller små usynlige skrammer fra eksempelvis forurenings partikler, så arbejder den på at hele, og gøre os kampklar til endenu en dag. Så det er så skønt, synes jeg, at du har sat fokus, på noget som forbavsede mig at så mange kvinder ikke tog alvorligt, eller gjorde.. … Alt i datid, for det gør de med garanti nu. Rens af, gå frisk og lækker i seng, og vågn op, lidt yngre i dit udseende end du ville hvis du ikke undte dig selv det minut det tager. Vildt at tiden allerede er , næsten, gået. Rigtig dejlig dag til dig og alle.

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  20. maj 2015 kl. 11:22

  Okay jeg har lige et spørgsmål sådan totalt ude af kontekst, men fredag tager far og datter ud og rougher den lidt med en gang aften jagt og så tænker jeg, at det er da den oplagte mulighed til at lave lidt selvforkælelse og har købt nogle ansigtsmasker fra Sephora, som jeg aldrig har prøvet før. Det er papirmasker med hhv rose, lotus, ginseng og grean tea, men hvilke masker ville være gode at kombinere? Tænker at alle fire måske er lige i overkanten men to er måske meget godt efter en god rens?
  Nogle råd eller fif? 🙂

 • Svar
  Karen
  20. maj 2015 kl. 14:36

  Tak for udfordringen, jeg har mærket en forbedring. Haft små plastikbøtter med fugtede vatrondeller med “on the Road” for med god samvittighed at kunne sige. Jeg har ikke snydt en eneste gang. Jeg må sige at det at rense bevidst om morgenen gør en forskel. #micellarchallenge #micellarfaces#ilovebeautydku

 • Svar
  Lisbeth Boesgaard Mortensen
  20. maj 2015 kl. 15:04

  Det med at gå i seng med smykker på ups der fik I mig … får næsten aldrig taget de øreringe ud … det glemmer jeg … men okay lidt fransk kvinde har man vel lov til at være … tak for nogen fantastiske gode indlæg om skønhed 😉

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:45

  Ja, Vibe, det er virkelig vildt at de 21 dage næsten er gået. Det kom faktisk helt bag på mig. Og du har helt ret med huden. Det er vores største organ, og den gør så meget mere end at få os til at se smukke ud, så det mindste vi kan gøre er at passe godt på den. Det gør vi så allesammen nu. Stort hurra for det;)

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:50

  Hvor lyder det dog superfornuftigt, Tenna! Rigtig god selvforkælelsesfornøjelse;) Mht. maskerne, så har du ret, fire er nok lige i overkanten. Jeg har faktisk ikke selv haft huden i Sephoras små brevmasker, men umiddelbart tænker jeg, at du skal kombinere efter, hvad du synes, at din hud har brug for.

  Green Tea handler typisk om at rense huden, og ville umiddelbart være den første, der skal på huden. Derefter kan du vælge en af de andre tre. Ginseng handler om at give energi og glød til huden. Rose om at fugte og blødgøre. Og lotus typisk om at genoplive træt hud.

  De to, du ikke bruger i ansigtet, kan du så passende bruge på henholdsvis fødder og hænder. De trænger også til gode pleje og bliver ofte overset.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 15:57

  Hvor er du sej, Karen, at du sådan laver on-the-road-løsninger! For ja, Garniers Micellar Water er måske lidt stor at have med under armen. Jeg må sige til dem, at de skal lave en travel/trænings-size (læser I med her, Garnier?;)

  Og tillykke med din endnu smukkere hud. Hvor er det dejligt at høre.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  20. maj 2015 kl. 16:08

  Jeg tager heller ikke mine af, Lisbeth, lidt pynt må man vel lov at have. Andrea Rudolph fortalte mig engang, at hun havde taget smykker på til sin første fødsel for ligesom at være fin for sin lille ny datter;)

  Så behold du dem blot på.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tenna Zarp Munkgaard
  20. maj 2015 kl. 17:06

  Hænder og fødder… Tænk det havde jeg aldrig tænk på. Jo jo jeg passer skam godt på begge dele med cremer og halløj (og fødderne synes rigtig godt om doktorfisk – særligt den butik der er i Næstved Storcenter), men masker var jeg aldrig kommet på at give dem. Måske det skal prøves. Tak for tippet og god aften til alle 🙂

 • Svar
  Line Uttenreitter
  20. maj 2015 kl. 17:55

  Tak for en god challenge der næsten er ovre- men har bragt en ny god vane med sig. Det har været sjovt at følge med i alle jeres kommentarer og erfaringer her på bloggen og dine svar Charlotte, at poste en masse på Instagram(heriblandt grænseoverskridende selfies uden make-up), at indvolvere veninder og familie, unge som gamle, at rense hjemme og i udlandet, beruset som ædru og at tænke meget mere i rens, make-up og lækker hud uden at bruge urimelig lang tid på det. Må sige, at det har været en skøn udfordring og så endda med et doneret produkt til udfordringen. Fedt Garnier!
  Kærlig hilsen
  Line
  #garnierdanmark #micellarfaces #Micellarwater #21dayscleansingchallenge #micellarchallenge #ilovebeautydk @ilovebeautydk

 • Svar
  Mai O.
  20. maj 2015 kl. 19:57

  Nårh, en fin tanke, hun havde, Andrea Rudolph, det med at tage smykker på til sin datters fødsel. Virkelig fin. Jeg tog neglelak på tåneglene, mest for jordemoderens skyld, kan jeg huske. Åndet.

  Tak for svanemærke-fifs i gårsdagens kommentartråd – og rigtig fint, at de også er ecocert-mærket. Jeg forsøger at bruge produkter mærket med svanen, astma/allergi og med økologiske ingredienser, men jeg er jo ikke krakilsk. Micellar er i hvert fald en keeper. Jeg vil prøve Rudolph – tak for tip!

  God aften. Kh Mai.
  #micellarwater #garnierdanmark #ilovebeautydk #micellarfaces

 • Svar
  Tina J.
  20. maj 2015 kl. 22:15

  Jeg fik først Micellar Water flasken et par dage efter start på grund af postforsinkelse, men den var værd at vente på. Når den er tom ( synes den er drøj ) køber jeg en ny, man bliver jo afhængig.
  #micellarwater #ilovebeautydk

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. maj 2015 kl. 07:02

  Ja, på med maskerne på hænder og fødder, Tenna. De fortjener om nogen forkælelse. Jeg fik engang en La Mer-pedicure (du ved, dyr dyr creme, som mange værgrer sig ved endsige at bruge i ansigtet pga. prisen – på mine fødder) i New York. Det var en på alle måder fantastisk oplevelse, ikke mindst pga af det forkælende, nærmest lidt dekadente, aspekt. De fleste vælger den billige til fødderne nede fra supermarkedet. Lidt hverdagsglamour tager ingen skade af;)

  Rigtig god fornøjelse!

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. maj 2015 kl. 07:05

  Kære Line,

  Mange tak for din tilbagemelding på hele projektet. Du er så sej (og jeg kan stadig ikke få armene ned over, at du rensede huden helt automatisk – halvt i søvne, halvt fødselsdagsberuset). Jeg håber aldrig, at du lægger denne gode nye vane fra dig;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. maj 2015 kl. 07:11

  Ja, Mai, det er nemlig ret fint. Og jeg synes ikke, at det er åndet, det med din neglelak. Selv nægtede jeg at tage på hospitalet før jeg havde barberet ben. Så jeg sad dér i badekarret og skrabede, fordi min voksdame havde holdt ferie (meget ubelejligt) og min søn valgte at komme to dage før termin, så jeg var helt uforberedt. Så jeg sad dér mellem veerne – skrab, av, skrab, av.

  Mange af os har sådanne små ting. Min tandlæge købte en ny fin bh til fødslen, fordi hun nægtede at føde i de dér nedslående hospitalsskjorter. Jeg skrev faktisk lidt om disse ting i min Yummy Mummy-bog;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  21. maj 2015 kl. 07:13

  Kære Tina,

  Tak for din hilsen, og jeg er rigtig glad for at høre, at din Micellar Water langt var ventetiden værd. Og at du er ‘hooked’ ligesom rigtig mange af de andre, der har kastet sig ind i denne udfordring. I er så seje.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mai O.
  21. maj 2015 kl. 10:27

  Haha! “Skrab, av, skrab, av” 🙂 Jamen, det er vel noget med at forsøge at fastholde det smukke og skønne ved sin krop og sig selv midt i alt det, man godt ved, bliver både blodigt, dyrisk og vildt!

  Jeg

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  22. maj 2015 kl. 21:37

  Det tror jeg absolut, at du har ret i, Mai (dertil en mindre fobi fra min side mod hår på benene i det offentlige rum;)

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar