I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Vi bliver lige ved sæsonens røde

Engang var rød vel nærmest den eneste farve (foruden rosa måske), man (læs: pæne damer) kunne komme på læber og negle. Allerhelst skulle den være helt klassisk og matche både bluse og håndtaske, og matchede læber og negle ikke hinanden ansås det som en alvorlig skønheds-faux pas.

Da neglelak fik en revival blandt et langt yngre klientel op gennem 1960’erne var der derfor helt andre farver, der kom på banen som modstykke til alt det pæne og for en længere periode var rød ikke den mest populære lakfarve i paletten. Ind kom Pulp Fiction og Chanels berømte Rouge Noir, der var rød med et touch (den har farve som blod) og med ét var den røde tilbage.

Det er den også denne sæson.

Men rød er (stadig) ikke bare rød. Akkurat som der findes et hav af forskellige nude farver som hver især passer til forskellige hudtoner, årstider og ja, forskellige smag, så findes der også et hav af forskellige røde. Især i denne sæson.

Her får du mine favoritter – fra den helt klassiske og den mere sprælske over den blodrøde og sæsonens hypede brændte – i håbet om at de kan guide dig lidt på vej i den røde farveskala. No nasties, selvfølgelig.

  1. Den klassiske røde: Du kan finde røde klassikere fra alle de franske brands fra Dior til Lancôme. En af de smukkeste står Chanel for, eller det var lige til jeg fandt denne som er min absolutte favorit indenfor røde klassikere.
  2. Parisienne-favoritten: Er der én farve, der er typisk parisisk, så er det rød. Og de franske kvinder vil gerne have flere røde at vælge imellem, når de får manicure. Denne røde er mere sprudlende og ‘joie de vivre’ end den klassiske og meget populær i Paris.
  3. Den blodrøde: At den rebelske Rouge Noir skulle gå hen og blive en klassiker er lidt af et paradoks i sig selv, men sådan blev det, og vil du have den med et twist og uden nasties, er min storfavorit denne.
  4. Sæsonens mest hypede er uden tvivl den røde farve med et twist af orange/brun. Eller det bliver den mest hypede lige om lidt, når både Chanel og Dior lancerer deres julelooks. Men vi har selvfølgelig fingrene i den allerede.

Selv om du kan swappe lidt rundt i de røde toner alt efter smag og behag, så er der én ting der ikke udgjorde et valg backstage under de store modeuger. Faktisk anså makeupartisterne det som et absolut must og jeg er tilbøjelig til at give dem ret (selv om det indtil nu ikke har været min stærke side). Hvad det er, får du at vide næste gang, du klikker ind.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...