I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Hold øje med

Skulle vi lige tage en snak om dyreforsøg?

I dag gennemførte The Body Shop en march og indsamling af underskrifter mod dyreforsøg i kosmetikøjemed. For selv om dyreforsøg er forbudt i Danmark (og i Europa), så er der stadig 80 lande i verden, der tillader det. Nogle kræver det ligefrem for at stille produkter på hylderne. Jeg blev for første gang opmærksom på denne bagside af skønhedsbranchen tilbage i 1990’erne, hvor jeg netop arbejdede for The Body Shop og Anita Roddick, som var den yderst passionerede og engagerede kvinde bag mærket. Dengang var folk mere interesserede i de dyr, de havde på Lacoste-blusen og hun var ret alene med sin mission, der inkluderede skræmmekampagner med rød-øjede kaniner og mus uden hår på kroppen – elementer som de fleste skønhedsmærker helst ikke ville associeres med.

I dag er verden heldigvis en anden for vi kan vist alle blive enige om, at ingen dyr skal lide for vores skønhed.

Det behøver de heldigvis heller ikke. For en årrække siden lancerede L’Oréal-koncernen Epi-Skin som er en slags kunstig hud, der reagerer akkurat som menneskehud, når man afprøver produkter og ingredienser, lige som der findes en række computerprogrammer, der kan forudsige reaktioner på huden. Stadig flere mærker laver også afsluttende tests på frivillige kvinder og mænd, der lægger krop til, mens masser af makeup laver deres endelige tests backstage i modeugen. På modeller.

I vores del af verden er vegansk skønhed, altså skønhedsprodukter der ikke indeholder nogen form for ingredienser fra dyr (heller ikke fx honning) en tidens helt store trends, og vi er begyndt at kigge efter mærkninger som Cruelty Free og Leaping Bunny på vores produkter. Men der er stadig mange andre steder i verden, hvor dyreforsøg er accepteret og nogle steder ligefrem et krav. Det er dét, The Body Shop opponerer mod med deres kampagne, og hvis du vil støtte, så kan du skrive under på deres website her. Anita Roddick døde desværre for nogle år siden, men hendes ånd lever om noget stadig i mærket.

Vidste du i øvrigt, at The Body Shops butikker er grønne, fordi … ja, det kan du læse om her.

2 Kommentarer

 • Svar
  Tina
  7. maj 2018 kl. 10:51

  Ja heldigvis bruges dyreforsøg ikke så ofte længere.
  Godt naturens hensyn og miljøet er i fokus i disse år.
  Ønsker dig en smuk dag:-)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  8. maj 2018 kl. 12:16

  Kære Tina,

  Tak for din hilsen, og ja, heldigvis. Så kan vi sikre jorden til børn og børnebørn;)

  En rigtig smuk dag til dig også.

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...