I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Skulle vi lige gentage denne? Det er vigtigt

Det tager kun 3 sekunder at ødelægge din søvn. Jo, det er rigtigt.

Vi taler (af gode grunde) meget om skærmes indvirkning på krop og hud i øjeblikket (this one, hvis du ikke allerede har den), men vidste du, at det rent faktisk kun tager 3 sekunder at ødelægge din søvn med en skærm?

Så til alle os, der har det med at tage tablet eller telefon med i seng (guilty as charged) og jævnligt eller ligefrem ofte føler at vi døjer med søvnudfordringer, urolig søvn, træthed og deslige, kan det være værd at læse med her for en lille søvn/skærmlektion.

Om natten er vi søvnige og afslappede takket være hormonet melatonin, også kaldet for søvnhormonet. Melatonin sænker vores kropstemperatur, vejrtrækning, puls og blodtryk for at hjælpe os ind i en rolig og behagelig søvn. Melatonin er din søvndyssende ven. Men når du kigger på din mobiltelefon øges aktiviteten i dit nervesystem via telefonens blå lys, der anses for at være en af de helt store syndere til at ødelægge melatoninbalancen. De elektromagnetiske bølger fra telefon og iPad nedbryder den vigtige melatonin, og det sker allerede efter 3 sekunder.

3 sekunder.

Det anbefales derfor at lukke ned for telefonen to timer før du går i seng. I know, det er længe, ikke mindst for sådan en som mig, der helst går tidligt i seng, så selv stræber jeg efter at lukke ned i al fald en time før (okay, en halv så).

Nogle tilføjer melatonin-tilskud for at sove bedre, men vidste du, at at visse dufte også har vist sig at kunne booste melatoninproduktionen? Dream, som er en af de tre aromaterapeutiske bodylinjer fra Uka, er baseret på disse dufte, herunder frankincense, petitgrain, mandarin, lavendel og marjoram.

Jeg ynder selv at tage et bad om aftenen sådan lidt à al Francaise, og her bruger jeg Dream-produkterne, som jeg vitterlig føler luller mig ind i en bedre søvn.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...