I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Dette lille twist på tørbørstning havde jeg ikke set før

Jeg introducerede tørbørstning første gang, sådan rigtigt, i min første skønhedsbog (som har 10 års jubilæum i år). Dengang skulle der lidt overtalelse til – i dag er der rigtig mange, der nyder tørbørstningens glæder. Rent faktisk er tørbørstning et gammelt ayurvedisk morgenritual, der, ligesom rosenmisten i indlægget i går, handler om at vække kroppen på en god måde. Og jeg sammenligner da også ofte netop tørbørsten med et vækkeur.

Men dette lille twist på tørbørsten havde jeg ikke set før.

Vi taler tørbørstning af hænderne. Jo, du tørbørster sikkert henover huden på hænderne, når du alligevel er i gang. Og måske endda inde i håndfladerne, hvis du er rigtig god. Men har du en tørbørste med kobbertråde eller en hård naturbørste, kan det være for hårdt for den tynde, fine hud på dine hænder.

I ayurvedisk tankegang er dine hænder en forlængelse af dit hjerte. De udfører det, dit hjerte ønsker. Det er dem, der rækker mod himlen, når du drømmer om noget eller laver solhilsen. De trykker håndtaget ned, når du gerne vil åbne en dør og trykker nye mennesker i hånden, som du gerne vil lære at kende. De forsvarer dig, hvis nogen truer og kærtegner dem, du holder af. De tænder lys, sætter blomster i vand, skriver små beskeder og samler nøgler og Lego op fra gulvet.

Så de fortjener en kærlig hånd (bogstaveligt talt). I ayurvedisk tradition findes der særlige hånd-tørbørster, der aktiverer hændernes og kroppens energier. De er langt blidere i hårene end de tørbørster, du kan få til kroppen, og minder meget om ansigtstørbørster. Så har du, som jeg hører mange af jer have, en ansigtstørbørste derhjemme, som du måske ikke lige får brugt helt så ofte som du godt kunne tænke dig, så find den endelig frem og brug den i stedet til at børste dine håndrygge og håndflader (og ellers har vi en særlig limited edition-version lige her)

At det samtidig lige giver huden på dine hænder et antiage-boost er jo blot en ekstra bonus. Det er jo ingen hemmelighed, at de, sammen med halsen, ofte afslører linjer og tørhed før alt andet. Jeg ved det, for jeg får ofte på hatten for ikke at pleje mine hænder helt så godt som jeg plejer resten af mig. Så dette er særligt dedikeret til mig selv. Jeg håber, at du også kan få glæde af det.

3 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  2. november 2018 kl. 15:46

  Hej Charlotte. Vil gerne købe nogle ting fra shoppen. Kjær Weis refill er udsolgt men kan du eftersendt den hvis jeg bestiller ? Og hvordan ligger jeg den i kurven når den er udsolgt. ? Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   3. november 2018 kl. 16:17

   Hej Tanja,

   Ja, Kjær Weis Sun Touched refill er desværre udsolgt og de ved ikke præcis, hvornår de kan levere. Så vi har sat venteliste-funktion på og sender besked ud det øjeblik, de lander hos os. Indtil da kan den desværre ikke forudbestilles.

   Mange hilsner, Charlotte

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   6. november 2018 kl. 21:27

   Hej Tanja,

   Det er lykkedes os at få fingre i et par Sun Touched refill’er – de ligger i shoppen nu. Grab’em before they are gone;)

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...