I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Om spirulina og en virkelig velgørende DIY spa

Hvis du nu ikke lige har mulighed for at snuppe et par dage i høbad og kobberspa, så er det heldigt at det er en kæmpetrend i tiden med DIY-spa. Altså at lave sin egen spa hjemme i egne gemakker. Der er masser af maskineri, gadgets og remedier til den slags, men det behøver på ingen måde at være så avanceret.

Inspireret af behandlingerne forleden på Marienlyst Strandhotel byder jeg ind med fem spa-favoritter, du let selv kan lave.

 1. De fleste spa-behandlinger starter med et fødderne, og der er da heller intet som et udrensende og afslappende fodbad, der kan få dig ned i gear. På Marienlyst kommer de lidt spirulina i fodbadet, og det kan du også sagtens gøre derhjemme. Jeg bruger selv denne opskrift: En håndfuld Epsom salt, et par dråber/pump af Balm Balm Rose Geranium Body Oil og 1 tsk Morning Elixir. Jo, sidstnævnte er beregnet til at indtage, men er også perfekt i fodbadet. Prøv selv.
 2. Bagefter kan du med stor fordel smide benene op med disse på fødderne. Det er en slags pedicure-dame på flaske og dét pariserinderne booker i dyre domme på Kure Bazaars neglespa i Paris.
 3. Green Ceremony Cleanser er nærmest et spa-ritual i sig selv. Den er baseret på matcha og spirulina, som du blander med lidt vand og renser huden. Hvis du laver blandingen lidt tykkere, kan den bruges som en virkelig god udrensende maske (poreformindskende, udrensende, blødgørende). Lad den blot sidde 10 minutter eller så længe du synes, at det er behageligt
 4. Lav en spa-drik af en tsk Morning Elixir blandet i grapefrugtjuice. Det giver masser af vitaminer og mineraler til krop og hud, og et rigtig godt supplement til dit vanddrikkeri. Morning Elixir indeholder, udover spirulina, også hampe- og ærteprotein, baobab, hvedegræs, psyllium husk, clorella, gojibær, camu camu og acai.
 5. Der hvor dine DIY-spa-evner kan komme til kort er massagen. Det er her, Gua Sha’en kommer ind. Med den kan du nemlig få rigtig godt fat i bindevævet og udskille overflødige affaldsstoffer på lår, arme, underben og skuldre. Husk også dét lille, men vigtige punkt her.
 6. Vil du fortsætte den gode linje, kan du lave denne chiagrød, som jeg fik opskriften på fra Marienlyst. Bland 3 spsk Chiafrø, 10 mandler og 3 dl mandelmælk og lad det stå i køleskab natten over. Næste morgen blender du en banan og 1 tsk Morning Elixir til en grov mos, som du kommer på toppen af chiagrøden. Voila.
 7. Og så er der lige dét med den gode søvn, som man får af høbadet, jeg skrev om i går. Hvis du ikke lige har et høbad ved hånden, så gør denne underværker.

Rigtig god fornøjelse.

3 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  4. april 2019 kl. 22:10

  Hej Charlotte. Chia grøden må prøves men dvs at mandlerne skal være hele i grøden og ikke blendes /hakkes først ? Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   5. april 2019 kl. 16:33

   Hej Tanja,

   Jeg kommer dem hele i, men du kan sagtens hakke dem groft, hvis du foretrækker det. Når du lægger mandler i væske natten over, giver det lidt samme effekt som hvis du lægger rosiner i vand. De bliver friske og sprøde (og smager faktisk bedre, hvis du spørger mig).

   Velbekomme.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  5. april 2019 kl. 21:50

  Tak for svar Charlotte 🙂

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...