I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Ilovebeauty tips

Nej, lidt læbestift skader jo ikke

Der er selvfølgelig en særlig grund til, at det er en læbestift, du får med sammen med min jubilæumsskønhedsbog. For læbestiften er og bliver et ikon, når det kommer til skønhedsprodukter.

‘Når en kvinde har mistet sin elsker, når en pige har mistet sit job, når lægen har afleveret den dårlige nyhed, når lykken vender, når middagsselskabet flopper, når veerne sætter ind, når skandalen ruller, når stormen rammer, når de andre kvinder sejler i succes, kan et strejf af læbestift på læberne give mod’ skrev det amerikanske magasin Harper’s Bazaar i 1946. Og selv om en læbestift trods alt ikke kan redde verden, så viser alle statistikker, at når der er nedgangstider, stiger salget af læbestift. Fordi det giver os et boost.

Men vidste du, at læbestift også kan afsløre en del om vores personlighed?

Jeg havde faktisk helt glemt læbestift-testen i bogen, indtil jeg blev mindet om den i lørdags af jer hernede i pavillonen. Hvis du ikke ved, hvad læbestift-testen er, så kan jeg sige, at det er den ultimative middagsselskabs-leg (for kvinder, medmindre dine mandlige venner også går med læbestift) og jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange gange, jeg har lavet den til mine foredrag, hvor deltagerne har fisket deres gamle læbestifter op fra bunden af tasken for at få svar på, hvad den fortæller om dem.

Teorien lyder nemlig, at den måde, hvorpå du former din læbestift, efterhånden som du bruger den, siger en hel del om, hvem du er. New York-kunstneren Stacy Greene fotograferede sågar et utal af læbestifter fra venner og bekendte til fotoserien Lipsticks – nærmest skulpturelle og surrealistiske former, alt efter hvordan ejeren har haft for vane at komme læbestiften på. Ikke to sæt læber er ens, og ikke to kvinder bruger læbestift på samme måde, og netop det underbevidste har dannet baggrund for en række studier af, hvad din læbestift egentlig siger om dig.

Nå ja, hvor meget kan den lige afsløre, tænker du måske, og dér kan jeg kun sige, at alle de gange, jeg har afprøvet teorien har den holdt. Måske har læbestift-ejeren trukket lidt på det, men veninderne, der sad ved siden har, har altid hævdet, at det ramte plet.

Jeg har fundet læbestift-testen frem fra bogen igen, og du kan jo gøre det samme, hvis du allerede har bogen stående i reolen derhjemme. Hvis ikke, kan du få fingre i den helt særlige jubilæums-udgave inklusive den smukkeste læbestift – i den fineste hindbærrøde nuance (som er tidens hotteste læbestiftfarve, hvis du skulle have misset det). Find den her.

Og flere har spurgt på, om det er muligt at købe det særlige jubilæums-omslag til bogen, hvis man allerede har den stående på hylden. Det kan du gøre lige her. 

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...