I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Mine favoritboosts er disse

Der er gået skønhedstilskud i den på de sociale medier, og jeg får rigtig mange spørgsmål fra jer om hvad jeg selv gør, hvad jeg anbefaler og hvad der virker (eller endnu vigtigere ikke virker, for rigtig meget af det er dyre sager). Læs med her.

Faste læsere vil vide at jeg altid har talt mindst lige så meget skønhed indefra som i krukker. Det er ingen hemmelighed, at din livsstil, kost og sundhed spiller gevaldigt ind på din hud og glød og det er helt naturligt for mig at spise lige så mange gode olier som jeg smører på og at give min krop og energi et ekstra boost af vitaminer og mineraler.

For mig er det vigtigt at det, jeg tager er helt naturligt og allerhelst også økologisk. Jeg bryder mig ikke om tabletter og piller, og foretrækker langt rigtig mad kombineret med eliksirer og pulver som jeg kan drikke som de er eller i lidt juice.

Mine mælkesyrebakterier får jeg således fra fermenterede produkter (jeg laver dem ofte selv), fra urteeliksiren Vita Biosa som jeg tager et shot af hver morgen og fra de fermenterede teer, vi har her hos os, som jeg fysisk kan mærke effekten af.

Jeg snupper tit et hjemmelavet ingefær/gurkemejeshot og indimellem urteeliksiren Kräuterblut. Når jeg husker det smider jeg en skefuld god olie i.

Og så er de fine økologiske superblends i pulverform fra Alchemy Organics en fast del af min kost og jeg vælger lidt efter behov. Der er fire forskellige blandinger, der alle er baseret på et næringsrigt udvalg af veganske og vegetabilske proteiner og superfoods, formuleret af den engelske nutrionist Karen Newby, BSc Nutritional Medicine, der ligesom mig tror på devisen om, at kost er medicin og medicin er kost.

Hun har masser af gode tips og råd, som jeg nyder godt af, og har skabt sine fire blends ud fra de udfordringer, hun oftest ser i sin praksis – vi taler generel træthed og stress, søvnproblemer, hududfordringer, hormoner og udmattethed. At hun samtidig har stor forståelse for, at der også skal være masser af føde til huden, fik mig til at tage Alchemy ind på mine hylder. Vi taler især collagen, næring, genopbygning og anti-fri radikaler.

Der findes rigtig meget derude i øjeblikket og der kommer nærmest dagligt nyt til. Men langt de færreste tilskud er økologiske, kostbaserede og uden tilsætningsstoffer, og det er vigtigt for mig. Alchemy er skabt af de bedste økologiske ingredienser, certificeret af engelske Soil Association, Vegan Society og Vegetarian Society. Der er ikke tilsat nogen former for smag, konservering, sukker, stevia eller andet, hvilket er sjældent, da langt de fleste af tidens nye boosters er fyldt med absolut unødvendige sødemidler og tilsætninger.

Jeg bruger Morning Elixir i juice eller en smoothie på de morgener, hvor jeg ikke er sulten efter et større morgenmåltid eller har et morgenmadsmøde senere. Efter anbefaling fra Karen bruger jeg den også indimellem om aftenen, hvis jeg føler at jeg ikke har fået spist nok frugt og grønt i løbet af dagen, eller hvis jeg har en periode med dårlig søvn (så laver jeg en lille portion grød med en skefuld Morning Elixir og det virker for mig).

Sport Elixir er virkelig god som sportsdrik, men allermest bruger jeg den i perioder, hvor jeg er træt eller udmattet (og den er eminent til at komme ovenpå efter influenza og sygdom), men Energy Elixir giver sig selv (hvis du gerne vil skrue ned for kaffeindtaget, så hav den med i tasken og snup et shot, når kaffetrangen melder sig). Beauty Elixir er den bedste kost til hud, hår og negle. Den har et højt indhold af camu camu, der fremmer collagendannelsen i huden (det skal jeg nok skrive mere om lige om lidt) og samtidig er det en virkelig god booster af din hud inden solen for alvor titter frem, fordi den virker som en indvendig beskyttelse mod de fri radikaler, der kommer af solens stråler (pigmentforandringer, anyone?)

Du skal selvfølgelig stadig bruge faktor når du går i solen, men kombinationen er perfekt og anbefales af en række eksperter.

Du kan læse mere om de forskellige blends her.

2 Kommentarer

 • Svar
  Karina
  23. marts 2019 kl. 16:02

  “En skefuld god olie” Er det jomfruolivenolie eller har du andre anbefalinger?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   24. marts 2019 kl. 12:49

   Hej Karina,

   Ja, indimellem er det en skefuld jomfruolivenolie i en friskpresset juice, hvis det er dét, jeg har ved hånden, og ellers kan det være alt fra M/K Olie og Amazing Space’s olie til hørfrøolie og Livets Olie fra helsekosten.

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...