I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Måske det er tid til en gang forårsrengøring

Det er ikke for at tærske langhalm på renserutinerne, men rigtig mange af jer har spurgt ind til opskriften på en lille forårsrengøring – ikke af skuffer og makeuppunge, men af huden. Intet slår en frisk, ren og strålende hud, og udover at det er sådan en hud, vi alle drømmer om at flashe, så er en sund, ren hud også en langt stærkere hud i forhold til ydre påvirkninger.

Jo, vi taler forurening, bakterier, sol og – som noget nyt i skønhedsverdenen – også pollen. Solskader og pigmentforandringer optræder ligeledes langt lettere (og tydeligere) på en hud, der har en svag barriere og det samme gælder ubalancer – fra rosacea til akne.

Har du slækket lidt på renserutinen, eller har din hud bare brug for en god gang forårsrengøring her efter vinteren, så får du mine bedste remedier til netop dét lige her:

 1. Brug lidt mere tid på at rense huden end du plejer i hverdagene, hvor det oftest skal være hurtigt og effektivt. Én gang om ugen, typisk om søndagen, tager jeg mig ekstra tid til at rense huden grundigt, så jeg er sikker på at få fjernet al forurening og snavs, der måtte have sat sig i porerne i ugens løb. Det gør jeg altid med denne balm som jeg masserer ind i huden så længe, jeg overhovedet gider, og ofte lader jeg den sidde lidt, inden jeg fjerner den med disse opvredet i varmt vand (jo, det er et godt gammelt bedstemortrick til rosenglød)
 2. Har du brug for ekstra rens af huden, elsker jeg dette lille ritual. I hverdagene hælder jeg bare lidt op i hånden og kører løs, men har jeg tid, bruger jeg både tid og den lille ske til at blande med, så det får præcis den konsistens, jeg ønsker. Det er en kæmpefavorit hernede i pavillonen, fordi ritualet er så fint og – selvfølgelig – fordi huden bliver klar, glat og ultrablød af det.
 3. Der er en grund til at disse næsemasker er blevet så populære. De er nemlig den direkte og hurtige vej til rensede, mindskede porer. Kønt er det ikke, mens du bruger dem, men de virker (og du kan også bruge dem på hagen eller mellem brynene, hvis du har behov for det)
 4. Et absolut forårsrengørings-must er dette fine serum, der virker lidt på huden ligesom du gik en rigtig god, lang tur i skoven og blev luftet helt igennem. Den mindsker påvirkningen af miljøfaktorer i huden – det gælder i øvrigt også påvirkningen fra alle de skærme, du er omgivet af, og så styrker den hudbarrieren og fugtniveauet.
 5. Find også din Gua Sha frem og lad krop og hud slippe alle de overskydende affaldsstoffer, der måtte have sat sig over vinteren, hvor vi typisk ikke sidder mere stille og ikke får rørt os så meget. Det skaber flow i hele kroppen – eller chi som det kaldes. Gua Sha er for din krop hvad skuresvampen er for dit hjem.
 6. Kombinér gerne med en indre rengøring også. Sellerijuice er på alles læber i øjeblikket (også på mine – ikke hver dag, men når jeg kan få det til at hænge sammen) og lige nu er dette den ultimative favorit-te hernede i pavillonen, fordi den giver en lethed i kroppen og i øvrigt er den perfekte partner til Gua Sha’en. Begge handler om fermentering, mælkesyrebakterier og en sund mave, der (også) giver en sund og klar hud.
 7. Vil du holde din forårsrengøring ved lige, så tilføj denne grønne morgenbooster til din rutine: Kom 2 æbler, 3 stilke bladselleri, 1 agurk, lidt frisk ingefær efter smag og en håndfuld kål eller spinat i din juicer, hæld i et glas og tilføj saften fra 1/2 citron og 2 tsk Morning Elixir. Morning Elixir indeholder, blandt meget andet, chlorella, der hjælper kroppen med at fjerne affalds- og giftstoffer og er samtidig en immunbooster (influenza, anyone?). Vi har opskriften fra Karen, der er vores nutrition-guru og hun har hvisket os i øret, at Morning Elixir endvidere også er virkelig god om aftenen i lidt grød, hvis du har tendens til at sove dårligt.

4 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  23. marts 2019 kl. 08:39

  Hej Charlotte. Kan morning elixir ikke sagtens kombineres med mine øvrige vitaminer. Tænker det er godt at blande i min morgen avokado spinat banan Smoothie 🙂 Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. marts 2019 kl. 13:53

   Hej Tanja,

   Absolut. Morning Elixir (og de øvrige Alchemy Elixirer) er baseret på økologiske ingredienser fra frugt, grøntsager og planter (blot i en koncentreret og perfekt sammensat form), så det svarer til at du spiser dig sund. Bland det endelig i din smoothie om morgenen (eller i en smoothie eller lille portion grød om aftenen, hvis du ikke føler, at du har spist nok grønt den pågældende dag).

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  24. marts 2019 kl. 15:59

  Tak for svar Charlotte. Det skal jeg have bestilt:) desuden vil jeg bare lige tilføje at min hud aldrig har haft så meget glød som efter jeg startede med at rulle min hud med min smukke rosa quarts rulle sidste sommer:) jeg elsker den og det er mit faste daglige ritual og noget jeg altid vil fortsætte med. Jeg er også kommet igang med gua sha en og håber at jeg bliver ligeså god til at bruge den som med min rulle? og så elsker jeg også min balm balm kokos olie som også giver huden den vildeste ( blødeste) glød og den bliver heller aldrig udskiftet. Ja du kan godt høre at jeg er så glad for alle mine produkter( Og der er mange flere) som er købt hos dig. Når du anbefaler noget uanset lytter jeg for dine anbefalinger virker altid. Ja det var lige lidt søndags ros til dig Charlotte:) Kunne du ikke overveje at dele lidt ud af dine mad rutiner. Mht morgenmad frokost mellem måltider. Jeg lever selv ret sundt men kan altid bruge nyt inspiration 🙂 Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   25. marts 2019 kl. 09:15

   Åh, en fin hilsen, Tanja – den blev jeg virkelig glad for. Hvor er det dejligt at høre, at mine tips og produkter falder i så god smag (jeg elsker dem jo også;).

   Og jo, rent faktisk sidder jeg med en lille ting i øjeblikket, som måske kunne falde i din smag. Helt bogstaveligt. Jeg skal nok fortælle mere snart. Og selvfølgelig også gerne dele lidt forskelligt herinde løbende.

   Rigtig god mandag.

   De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...