I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Så gik der selleri i den

Jeg havde godt set flere internationale såkaldte stilikoner flashe grønne juicer med selleri i december. Men det var egentlig først, da jeg drak kaffe med Costumes tidligere skønhedsredaktør Anne Mønsted, at jeg sådan rigtigt fandt ud af, at vi langt hellere skulle have drukket sellerijuice.

Siden er jeg stødt på det alle steder, fra stilikoner til kostguruer, og jeg har læst studier og opdateringer fra folk, der har drukket sellerijuice over længere tid. En af de førende på nettet er Anthony Williams, eller Medicalmedium, som hans univers hedder. Det tæller alt lige fra New York Times’ bestsellerbøger og handler i høj grad om sundhed i leveren og skjoldbruskkirtlen – to af de steder på kroppen, som stadig flere døjer med.  Auto-immunsygdomme er en anden ting, han beskæftiger sig med, og her kommer selleri (vi taler bladselleri, ikke de hvide knolde) stærkt ind.

Du kan læse meget mere om bladselleriens vidunderligheder inde på hans site, men kort fortalt tæller de alt lige fra et rigt indhold af vitaminer som A, B, C, E, D og K, samt vigtige anti-inflammatoriske ingredienser og salte. Det er især sidstnævnte, der hypes som det helt store.

Helt lavpraktisk handler det om at inkludere et glas friskpresset bladselleri-juice hver morgen på tom mave. That’s it. Eller det kommer selvfølgelig an på, om du synes om sellerismagen, der er lidt særegen og svær for mange, og du skal juice (alternativt blende med lidt vand) et helt bundt bladselleri og drikke det rent som det første.

Jeg tænkte, at det måtte komme an på en prøve, så jeg tømte Irma for økologisk selleri i juledagene og startede op den 27. december. Det er blevet til 15 bundter selleri indtil nu, så jeg må siges at være i gang. Jeg har nævnt det for nogle af jer nede i pavillonen, men ellers havde jeg besluttet, at jeg lige ville prøve det ordentligt af, inden jeg begyndte at råbe op om det.

I dag stødte jeg så på en række danske profiler, der har lagt den grønne sellerijuice op på deres sociale platforme, så jeg tænkte, at det var tid til at introducere det her også. Og hvad har jeg så fået ud af det? I starten en smule ondt i maven, det er lidt hårdt for maven at køre et helt bundt bladselleri ned som det første (det svarer cirka til halvandet glas juice), men nu har jeg vænnet mig til det. Jeg døjede også med lidt tørhed og ubalance i huden mellem øjnene, hvilket i ansigtszoneterapi kan handle om leveren, og det gik væk efter en lille uges tid. Jeg følger mig lettere i kroppen og jeg påtænker at fortsætte for at se, hvad det bringer med sig.

Så døjer du med stofskifteudfordringer eller udfordringer med lever eller skjoldbruskkirtel, så kan det måske være værd at tage et kig på tendensen. Jeg er personligt ikke meget for kure og hvad der ellers findes af mirakelmidler derude, men denne handler jo ikke om at holde sig fra en masse eller om at være på kur. Den handler blot om at tilføje et glas juice om morgenen.

Der kan jeg godt være med.

Er der nogen af jer, der har erfaring med det?

NOTE: Her tre uger inde i sellerijuiceriet kan jeg afsløre, at 1) der foregår en eller anden form for udrensning i mine luftveje og min krop lige nu og 2) min hud har fået en ny – klar og ren – udstråling. Jeg fortsætter lidt endnu.

17 Kommentarer

 • Svar
  Anette Ninon
  10. januar 2019 kl. 19:00

  Der er så mange forskellige ting man kan starte ud med om morgenen, du har anbefalet citron i lunkent vand tidligere, og det er det jeg starter op med.
  Bladselleri har jeg også brugt. Jeg kan huske min mor sagde ” de porrer smager mærkeligt” De smager godt i min optik.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. januar 2019 kl. 14:01

   Kære Anette,

   Ja, det er nogle værre porrer;) Jeg kan også godt lide smagen, og har spist mange af dem (med lidt salt) gennem min tid. Vand med citron er også en rigtig god morgenstarter. Og når man først får gjort den slags til en vane, så kan det være svært at undvære, i al fald for mig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  11. januar 2019 kl. 10:53

  Ja og nu vi er ved det med citron vandet. Skal det være kogt eller er alm lunkent vand måske ligeså godt. ? Kh. Tanja. Jeg kommer nok ikke til at hoppe på sellerien. Kan slet ikke med den smag desværre:)

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. januar 2019 kl. 13:47

   Hej Tanja,

   Nej, så går det ikke med sellerien. Der er rigtig mange, der har det sådan.

   Drik endelig vand med citron (og evt. lidt frisk ingefær) i stedet. Det er lidt forskelligt, hvad eksperterne siger omkring kogning af vandet. Selv koger jeg vandet og lader det afkøle til lunkent. Det fungerer for mig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Cathrine
  11. januar 2019 kl. 22:30

  Jeg tror (desværre) ikke at bladselleri indeholder b12 vitamin – det er der ingen planter der gør, hvilket er grunden til at veganere og mange andre bør tage b12 tilskud. Til gengæld skulle bladselleri hjælpe med vores optagelse og udnyttelse af b12, så måske det er der ‘forvirringen’ kommer ind ??
  Hilsen Cathrine

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   12. januar 2019 kl. 14:10

   Kære Cathrine,

   Tak for din hilsen og opdatering. Godt du er vågen. Jeg retter så det ikke kan misforstås.

   Rigtig god weekend.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mette
  12. januar 2019 kl. 00:43

  Hej Charlotte,
  Jeg elsker selleri i min juice eller smoothie. Personligt synes jeg, at friskpresset selleri og ananas er en super god kombination. Så er det jo selvfølgelig ikke længere ren sellerijuice som anbefalet, men det smager nu ret godt.

  Mange pariserhilsner

  Mette

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   12. januar 2019 kl. 14:12

   Hej Mette,

   Tak for pariserhilsen;) Og ja, det smager en del bedre, når det blandes med andet (citron, agurk eller ananas som du nævner – det har jeg ikke selv prøvet). Dem, der har forstand på denne sellerijuice-trend er meget emsige med, at det ikke må blandes med noget som helst, ikke en gang isterninger. Så dér er man nødt til at gå all in, hvis man vil have fordelene.

   Når det er sagt, så behøver man jo absolut ikke at gå all in altid;)

   God weekend til dig.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anette Bilsted
  12. januar 2019 kl. 09:22

  Kære Charlotte? Det er super godt med selleri juice. Jeg presser ofte en hel agurk med, det giver en frisk smag, og når man blander et par skefulde af din Morning Elexir i er det en super start på dagen. Rigtig god weekend. KH Anette ?

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   12. januar 2019 kl. 14:13

   Kære Anette,

   Hold da op, I er nogle seje morgenryttere allesammen. Det lyder som en dejlig morgensmoothie, den er hermed givet videre;)

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  13. januar 2019 kl. 20:35

  Kære Charlotte.
  Jeg har også været på sellerijuice om morgenen i 12 dage kun. Efter at ha læst hans bog og set flere Youtube videoer. Jeg følte mig mere “hydreret” men tror det var for kort tid.
  Til gengæld er jeg ved at gendyrke selve selleri-bundene. Hvis man googler ‘How to regrow celery’ på Youtube så er der flere gode. Så jeg har vindueskarmen fyldt med selleriplanter i potter som skal plantes ud til foråret ?
  Kh Anne

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   14. januar 2019 kl. 10:02

   Kære Anne,

   Mange tak for din hilsen. Jeg anede ikke, at man kan ‘regrow celery’ – det er da fantastisk. Jeg smider jo en selleribund ud hver eneste morgen i øjeblikket, og de kan jo ligeså godt ende i køkkenhaven i mit sommerhus (hvis det er noget, jeg skal fortsætte med, så ville det jo også være ret fint at kunne være selvforsynende noget ad vejen). Har du en yndlingsvideo om det på Youtube?

   Og blot af nysgerrighed – hvorfor stoppede du med sellerijuicen?

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Anne H
  14. januar 2019 kl. 15:01

  Jeg har desværre ikke en favorit video. Ja det er genialt! 🙂 Man kan også gendyrke mange andre grøntsager; forårsløg, hvidløg, kål m.fl.
  Jeg stoppede bare pga julehalløjet, men vil helt sikkert starte op igen her i januar.
  Jeg har 8 planter i potter. Spændt på hvor lang tid der går før man kan høste – og hvordan de bliver.
  ♡ Kh

 • Svar
  Anne H
  16. januar 2019 kl. 18:50

  Jo hér synes jeg det var en spændende video (tænk at man også kan gendyrke sød kartoffel! ?)
  Se “11 vegetables and herbs You Can Buy Once and Regrow Forever – Gardening Tips” på YouTube
  https://youtu.be/GnGEuidMvsE
  Jeg skal ihvertfald prøve flere af dem
  Mange hilsener,
  Anne

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   18. januar 2019 kl. 13:09

   Hej Anne,

   Det er virkelig interessant, og lidt sjovt. Nu har jeg sat mine bladselleri-ender i vand og ser, hvad der sker. Det er da absolut bæredygtighed, der vil noget. Det er hermed delt og jeg tænker også at lave noget mere på det, når jeg lige ser, hvordan det virker.

   Lad mig endelig høre, hvad du har succes med.

   Rigtig god weekend.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tina
  24. december 2019 kl. 10:39

  Er I mon stadig på selleri juice? Eller er I stoppet? Jeg overvejer og er nysgerrig på effekterne 🙂

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   28. december 2019 kl. 18:42

   Hej Tina,

   Tak for din hilsen. Vi benytter os stadig af sellerijuice med jævne mellemrum. Personligt føler jeg mig langt mere i balance, når jeg snupper et glas om morgenen, så jeg forsøger at prioritere det så meget som muligt.

   Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...