I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Let there be cake

Hvilken by kunne være mere relevant end Paris til at spise fødselsdagskage i. Det skulle måske lige være Wien. Alle konditorier i Paris bugner med den fineste og mest delikate små kager, og jeg har efterhånden spist mig gennem de fleste.

Pierre Hermés macarons som af alle siges at være de bedste i verden, selv om det oftest er Ladurée, vi køber med hjem. Angelina som er et af byens ældste konditorier, hvor den varme chokolade er så rig, at skeen bliver stående i den eller det langt mere diskrete Bontemps Paris, hvor alt er fint (prøv også deres is). Et af mine absolutte yndlingssteder er Sadaharu Aoki, der laver de mest delikate og smukke matcha-kager, jeg nogensinde har set (og smagt). Man kan desværre ikke sidde der, men kun købe med hjem, og eftersom det er en gevaldig faux pas at spise på gaden, hvis man gerne vil være en ægte pariserinde, så blev det ikke dér, vi spiste fødselsdagskage. Men gør dig selv den tjeneste at gå forbi.

I stedet valgte jeg et af byens mest omtalte konditorier siden det åbnede i maj. Citron hedder det og manden bag er Jacquemus, en af tidens mest omtalte og hypede designere, der er på krop og billeder af alle de største influencers (måske har du set hans kæmpestore stråhatte som blandt andet Emma Leth havde på til sit bryllup). Det ligger i det nye Galeries Fayettes på Champs Elysées, næsten oppe ved Triumfbuen, og hovedattraktionen er selvfølgelig citronkagen – en glaseret kage formet perfekt som en citron, der, når du sætter skeen i den, byder på det fineste indhold.

Smag og farver skifter hver sæson akkurat som i modeverdenen. Den første sæson var i citrongul, mens min var i skinnende pink glasur med indhold af hibiscuscreme og blød rosengelé (tjek min Instagram, hvis du vil se den live)

Behøver jeg sige at det er en af de mest hypede kager på Instagram?

PS: Resten af min dag gik med champagne i den lille have på hotellet, hvor de bød på champagne, fordi jeg havde fødselsdag, og så mere champagne på den lille skaldyrsbar nede om hjørnet, hvor jeg bestilte østers. Jeg elsker østers. Vi sluttede af med is, der var formet som smukke roser på den italienske isbar på vejen hjem. Mætte af det hele.

3 Kommentarer

 • Svar
  Tanja
  25. juli 2019 kl. 09:32

  Hej Charlotte. Har netop lige besøgt beauty afdelingen som jeg også synes var ret fantastisk men øv at vi ikke kom op og besøge cafeen med de fantastiske citron kager fra jaquemus. Det ville jeg gerne ha oplevet også men det må være næste gang så:) har i øvrigt spist citron tærte under vores Paris ferie nok for det næste halve år:) elsker bare de små franske vidunder kager. Vil forøvrigt lige fortælle at jeg fik købt den fineste Gucci læbestift med hjem og den er så fantastisk i farven og konsistens så jeg vil opfordre alle der kommer på de kanter i Paris at stikke næsen i den kollektion da de jo ikke kan fåes i København. Så fine med blomster på. Kh. Tanja

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   26. juli 2019 kl. 12:55

   Hej Tanja,

   Ja. beautyafdelingen er også virkelig fin. Jeg nåede ikke at bruge så meget tid dér, da jeg blev helt opslugt af kagerne i Citron, og af food-afdelingen i kælderen. Du skal absolut prøve kagerne næste gang;)

   Og ja, Guccis lille læbestiftkollektion er så fin. Vintage-emballagen er fantastisk. Købte du dem i deres egen butik?

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Tanja
  26. juli 2019 kl. 13:35

  Hej Charlotte. Ja jeg købte den i Gucci butikken og var helt vild da jeg så at de var der. Jeg har den i farven goldie red og den er så fin og fortryder selvfølgelig at jeg ikke købte en eller to mere men familien var med og jeg gik specifikt efter den farve jeg købte:) Vi skal bestemt prøve at smage kagerne næste gang ???☀️Mange hilsner Tanja

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...