I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Ilovebeauty loves

I virkeligheden er det et tip, jeg har fået til min baby, af über-zoneterapeut Lisbeth Hecksher (hun er fantastisk til babyer og til kvinder, der enten er eller gerne vil være gravide). Men det virker også upåklageligt til voksenhud, der af den ene eller anden grund er tør og irriteret. Bland lige dele af A-Derma Exomega Balm (fås på apoteket) og Weleda Baby Calendula Wind and Weather Cream, og smør det på. A-Derma balmen, som er et fransk apotekerprodukt uden parfume og parabener, er i øvrigt også rigtig god alene som bodylotion, nu vi nærmer os vinteren. Jeg gav faktisk tippet videre, da jeg var til event i Magasin, til en bloglæser, der havde problemer med huden, og hun skrev tilbage allerede et par dage efter og fortalte, at det havde hjulpet. 

Foto: A-Derma

11 Kommentarer

 • Svar
  Trins
  13. september 2011 kl. 09:50

  Åh ja, A-derma har længe været den mest eftertragtede i børnefamilierne (hvis man tjekker babyfora) til f.eks. børn med børneeksem eller bare dem som har let ved at blive røde rundt om munden (ikke til bleområde) osv.
  Jeg blander nu ikke Weleda i, for jeg er ikke interesseret i de æteriske olier på hverken min eller babys hud.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. september 2011 kl. 10:07

  Hej Trins,

  Tak for din kommentar, og dejligt at den også falder i god jord andre steder. Mht. æteriske olier, så er det ret interessant, at det faktisk kun er herhjemme, at vi er så bange for dem på babyers hud. Jeg sidder netop og læser forskellige eksperters holdning til det. Personligt bruger jeg også som udgangspunkt uparfumerede produkter til min babys hud, men sætter samtidig også min lid til århundreders brug af planter og olier til at hele og helbrede. Allergi kommer, når man bruger den samme ingrediens hele tiden (tag blot citrus, som blev hipt i 1990’erne, og derefter er tilsat alt lige fra parfume og vaskemiddel til rengøringsprodukter og drikkevarer), så alt med måde. Og netop blandingen af A-Derma og Weleda kan altså noget særligt.

  Det interessante er, at vi er så bange for dufte og essentielle olier, men samtidig har et stort forbrug af hormoncremer og lægemidler til vores børn.

  Blot lige et generelt indspark fordi jeg netop sidder med det.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Trins
  13. september 2011 kl. 10:41

  Jeg tror ikke at mødre med en identificeret skræk for dufte og essentielle olier til deres børn, er dem der har et stort forbrug af hormoncremer og lægemidler 🙂 Det er bare sådan en formodning, jeg har. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. september 2011 kl. 16:44

  Hej Trins,

  Enig, det var også ment som en generel kommentar.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Annette
  22. september 2011 kl. 21:39

  Jeg har også kigget på A-dermas produkter, fordi jeg døjer med tør hud på hænder og kroppen. Mindes bare at det indeholder mineralske olier, og det er jeg ikke så meget for. Æv 🙁

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  23. september 2011 kl. 09:38

  Hej Annette,

  Tak for din kommentar. Jeg ville tjekke ingredienslisten bag på cremen, men ingredienserne står på æsken, som jeg har smidt væk. Så jeg kan ikke svare dig præcist om ovennævnte creme. Men jeg tjekkede på nettet, og du har ret i, at i al fald nogle af A-Dermas produkter indeholder mineralske olier, så hvis det er noget, du gerne vil undgå, så dobbelttjek altid ingredienslisten, inden du køber.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mangler din hud fedt eller fugt? « I Love Beauty – Charlotte Torpegaard – Blog
  14. januar 2012 kl. 10:09

  […] Nogle gange kan det være svært at skelne, om huden mangler fedt eller fugt, når den bliver tør og sensitiv som følge af kolde vintertemperaturer. Så hvad er forskellen? Fugtfattig hud: Huden føles tør og stram samtidig med, at den nemt bliver irritabel med kløe og rødme. Den bliver let påvirket af udefrakommende faktorer, som årstidsskift fra sommer til vinter, eller når luftfugtigheden bliver lav. Lyder det som din hud? Så er det en god fugtighedscreme, du skal have fat i. Det fås hos alle mærker, tjek fx. Biotherm, Embryolisse og Beauté Pacifique. Fedtfattig hud: Huden bliver ru og tør, og den sprækker og kan blive øm. Derudover kan den have tendens til at skalle og rynker træder tydeligere frem. Fedtfattig hud er ofte genetisk eller årstidsbestemt. Til sidstnævnte fik jeg et rigtig godt tip af min zoneterapeut, der får huden tilbage i topform. Det finder du lige her.  […]

 • Svar
  sanne
  17. januar 2012 kl. 21:24

  Har igennem mange år døjet med eksemhud..atopisk eksem..spec. på benene og fik anbefalet A-Derma Exomega af min veninde…og har sidenhen ALDRIG været foruden. Var fast “inventar” på Rigshospitalets hudafd. igennem en årrække og fik ganske enkelt prøvet Alt mellem himmel og jord… også hormomindsprøjtninger……men har aldrig haft noget så effektivt som denne creme……så jeg er svoren tilhænger…

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  19. januar 2012 kl. 22:55

  Kære Sanne,

  Mange tak for din tilbagemelding. Hvor er det godt at høre, at noget så enkelt kunne gøre hele forskellen (og ikke mindst, at du slap for yderligere hormonindsprøjtninger!).

  Det er der helt sikkert andre, der bliver glade for at læse.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  lone
  5. november 2012 kl. 11:44

  ja, altså jeg er jo absolut ikke længere den store tilhænger af parfume eller dufte til hverken voksne eller børn. Jeg elsker parfume men er blevet stærkt allergisk og tro mig.. det er et rent helvede, jeg er blevet allergisk overfor SÅ mange ting, at jeg er et kendt ansigt i parfumeafdelinger og forretninger i København :-)(en af de der irriterende kunder, der skal have prøver etc. 🙂 ) jeg har gennemtrevlet markedet i gennem de sidste 3 år for at finde, de ting, jeg kan tåle.. det er slet ikke nemt, når man først er allergisk .. men det er faktisk ved at lykkes.. og jeg har fundet et enkelt parfumemærke, jeg kan tåle.. men hold da op et arbejde.. …

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  5. december 2012 kl. 11:10

  Hej Lone,

  Denne var smuttet min næse forbi, så undskyld sent svar. Og ja, det er absolut ikke let at være parfumeallergisk. Hvis du ved, hvad det er, du ikke kan tåle, så kan du bruge Astma Allergiforeningens nye Kemilex til at slå produkter op, så du kan se, om ingrediensen/ingredienserne er i de pågældende produkter. Så behøver du ikke at prøve dig frem.

  Men dejligt at høre, at du har fundet noget, der virker for dig.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar