I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Hold øje med

Hvad har Trump med din skønhed at gøre?

I går var jeg til inspirationsdag hos L’Oréal, hvor en række af husets kommende lanceringer blev sat i et større (trend)perspektiv. Vi kom således rundt om alt lige fra den metalliske trend og draping til kropsidealer, Gigi Hadid og ja, tarotkort (sidstnævnte kan du i øvrigt se på min Instagram @charlottetorpegaard smukt udformet af illustrator Mette Boesgaard). Jeg tænker, at jeg vil tage nogle af dem op de næste par dage, så I også ved, hvad der er i vente. Én af de ting, vi taler meget om i øjeblikket, både i modeverdenen og i skønhedsbilledet er politik. Det kom stærkt til udtryk på T-shirts og tøj på podierne under de seneste modeuger ligesom den tilbagevenden til naturen og de rolige farver i makeuppen lige nu ses som et udtryk for, at vi har brug for en stabil base midt i kaos. I dag læste jeg meget apropos en amerikansk artikel om et skønhedsfænomen – Trump-Induced Jaw Clenching – altså at vi stresser så meget over verden omkring os, at det sætter sig som spændinger i vores kæber (læs: med hovedpine, nakkesmerter, tandproblemer, søvnudfordringer og for tidlig ældning til følge). Ifølge hudguruerne i artiklen (og det var ikke hvilke som helst af slagsen) er det en af de ting, de behandler allermest i øjeblikket. De fleste af os kan jo desværre nok nikke genkendende til fænomenet – jeg kan i al fald og hernede i skønhedspavillonen er det ofte noget, der kommer på tale, når vi taler hud og tyngdekraft. Heldigvis er der noget, du kan gøre ved det – og det er ganske enkelt. Brug din jaderulle (find min håndlavede jaderulle her) eller alternativt kan du bruge din Gua Sha (det er denne her) til at afslappe musklerne og skabe cirkulation igen. Kør blot hen over huden i kæberegionen, tindingerne og på halsen – gerne dagligt enten om morgenen, hvis du har tendens til at spænde om natten, eller om aftenen efter en stresset dag. Personligt foretrækker jeg jaderullen, der har en nærmest meditativ effekt, når du bruger den (jade siges netop at være meditativ), men du kan sagtens bruge din Gua Sha, hvis du har den allerede. Jeg behøver ikke at sige, at det også har en stor effekt på din hud, vel?

Jeg byder ind med flere trends de næste par dage. Hold dig endelig til.

Du kunne også være interesseret i...

4 Kommentarer

 • Svar
  HeleneR
  28. april 2017 kl. 16:21

  Hej Charlotte, har været på vej ind til dig de sidste par onsdag efter en jaderuller, døjer nemlig meget med kæbespændinger 🙁 jeg kommer forbi på onsdag – vil du mon lægge en til side til mig?

 • Svar
  Tanja
  29. april 2017 kl. 14:20

  Hej Charlotte. Jeg har børsten til ansigtet fra kamameju men vil mægtig gerne prøve jaderullen også. Det er ikke det samme som de to ting gør vel? Hvordan kombinerer jeg bedst de to ting sammen . Hvordan er din rutine og egentlig også det samme med kropsbørsten fra kamameju og gua sha som jeg også må eje:) kh. Tanja

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  29. april 2017 kl. 20:51

  Kære Helene,

  Det kan du tro;) Vi ses.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  29. april 2017 kl. 20:56

  Hej Tanja,

  Jeg bruger tørbørsterne om morgenen, fordi en stor del af tørbørstning – for mig – er det energiboost, det giver til en morgentræt krop. Jaderulle og Gua Sha bruger jeg typisk om aftenen. Faktisk har jeg dem liggende på stuebordet og hiver fat i dem, når jeg alligevel ser nyheder eller en film. For så får jeg det gjort og begge virker lidt beroligende/meditative. Jade siges jo traditionelt at have en meditativ virkning.

  Både tørbørstning og hhv. Gua Sha/Jaderulle har en effekt på bindevævet og på affaldsstoffer, ophobninger og opstramning af huden. Men både Gua Sha og jaderulle går dybere end tørbørstningen, og bruges mere ‘lokalt’, og du får hurtigt et resultat, hvis du bruger den ofte. Gua Sha’en bruges typisk på lår og baller, samt på overarme og ømme skuldre.

  Giver det mening?

  KH Charlotte

Efterlad en kommentar