I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Og så spurgte I ikke mindst om dette …

Nemlig forskellen mellem tørbørstning og Gua Sha’ing (okay, det hedder det ikke, men I forstår, hvad jeg mener). Der er nemlig ganske rigtigt en del forskel på de to. Tørbørstning hypede jeg gevaldigt allerede i min første skønhedsbog for 10 år siden, hvor det stadig var noget, der havde helse-hippie over sig. Jeg har selv tørbørstet siden min farmor lærte mig det, når vi skulle have varmen efter tidlige morgenture i svømmehallen, da jeg var barn. Og varmen fik jeg, tro mig. Min farmor havde nemlig sine helt egne måder at gøre tingene på. Det kan du læse om i skønhedsbogen.

For mig et tørbørstning lidt som et vækkeur, der vækker kroppen på tidlige (kolde, mørke) morgener. Tørbørstning går hovedsageligt på huden og lymfesystemet, og bruges på hele kroppen. Gua Sha går dybere. Meget dybere. Gua Sha’en masserer dit bindevæv og fjerner affaldsstoffer, der har sat sig, synligt. Bindevævet er det helt store skønheds- og sundheds-buzzword lige nu og med rette. Det er her, vi bliver stive i kroppen som vi bliver ældre, hvis vi ikke sørger for at holde os i gang og ved lige, og det er her, at affaldstofferne hober sig op (også de mentale affaldsstoffer, er der mange, der hævder).

Forestil dig en appelsin. Du har skrællen, som svarer til huden. Du har selve appelsinkødet som det indre i din krop, og så har du den hvide hinde derimellem, som svarer til bindevævet. Er det tørt og stift, er appelsinen typisk ikke så saftig og skallen er tør og ujævn. Er det blødt og elastisk, er appelsinen saftig og skallen frisk og stram. Det kan du overføre til din krop. I kroppen sætter det sig bare som buler, stivhed og manglende fleksibilitet.

Ind kommer Gua Sha’en som i kinesisk medicin er blevet brugt i århundreder til at skabe flow, eller chi som de kalder det. Og du kan rent faktisk massere dig spændsig og glat igen med blot et minimum af indsats. Og med et spændstigt bindevæv retter du dig også mere op, hvilket i øvrigt er en del af de som de kinesiske Gua Sha-terapeuter karakteriserer som en ungdommelig krop. Uanset din alder.

Jeg har altid min Gua Sha to Go med mig – også lige nu, hvor jeg er landet i Paris for et par dage (den er absolut uundværlig på og efter en flyvetur, hvor man sidder som høns i bur). Få masser af ekstra Paris-tips og inspiration på Instagram og Instastories. Du finder mig lige her.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...