I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Har du sukkerrynker?

I sidste indlæg handlede det om, hvad du kommer på munden. Dette handler om, hvad du putter i den. For der sker en masse i øjeblikket indenfor skønhedsverdenen, og så går det alligevel ikke så hurtigt igen. Jeg klikkede mig tilbage i indlæggene, til april 2010 (ja ja, denne skønhedsblog har eksisteret i 7 år til maj) og det kan du i øvrigt også gøre, nederst i højre spalte kan du kigge i alle gemmerne, og der er flere end 3000 indlæg om alskens skønhedstrends og -sager. Her, i april 2010, havde jeg skrevet om et relativt nyt fænomen, nemlig at sukker kan være med til at skubbe til vores ældningsproces. For når du spiser sukker, stiger blodsukkeret, hvilket medfører, hvad der kaldes en spontan forsukring af proteinerne i vores celler. Det kaldes AGE-komplekser. Det står – ikke for age som i alder – men for Advanced Glycation End komplekser, som øger iltningen og harskningen af vores celler. Både i immunforsvaret, hjernen, organerne og ikke mindst huden, hvor de øger og fremskynder cellernes forfald og aldringsprocessen. Det faldt mig i øjnene, for lige nu modtager jeg nærmest dagligt nyheder og pressetekster om netop sukker og hud. Især er mange grønne mærker gået ind i dette med videnskabelige undersøgelser. Jeg skal nok skrive mere om det (og måske lidt om, hvordan man holder sukkeret fra munden), men tjek blandt andet Green People Age Defy og Trilogy Age Proof.

 

13 Kommentarer

 • Svar
  HRJ
  12. april 2016 kl. 15:39

  Hej Charlotte,

  Jeg har også fulgt med i sukker-debatten. Jeg undrer mig dog nogle gange over, at ting man tit siger, man ikke bør spise ift. sin hud alligevel puttes i hudpleje. For eksempel sukker i scrubs – og hvad med honning, er det dårligt..? Det kan jeg godt blive i tvivl om.
  Er det virkelig en anden sag, bare fordi man kommer det udenpå kroppen og ikke indeni kroppen? Det absorberes jo alligevel i kroppen (for normalt reklamerer man jo i høj grad for alle de ingredienser, der har en effekt og går ind i huden… Så hvorfor gælder det ikke sukker?) Man taler også tit om, at kaffe kan være dårligt at drikke ift. huden. Men hvad med koffein i hudplejen? Jeg synes, det kan være en smule forvirrende.. 🙂

 • Svar
  HeLene
  12. april 2016 kl. 18:42

  Spændende!

 • Svar
  Rie Dyrnes
  12. april 2016 kl. 19:04

  Min hud er blevet klar pænere, efter jeg droppede sukker og hvidt brød for over et år siden :O)

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. april 2016 kl. 09:41

  Kære HRJ,

  Tak for din hilsen, og jeg forstår godt, at det kan være forvirrende. Som udgangspunkt bliver sukkeret i fx en sugarscrub ikke optaget i huden. For det første fordi sukkeret er i sin rene form (som huden ikke kan optage) og for det andet fordi du kun har det på huden i den korte tid, hvor du skrubber den. Derefter skyller du af. Så du kan roligt bruge sukkerscrubs på huden, hvis du godt kan lide dem. Det var sandsynligvis noget andet, hvis der var tale om fx en sukkermaske, som skulle sidde på huden i længere tid, eller en sukkerserum. Men det har jeg aldrig hørt om;)

  Koffein derimod optages af huden, og det er derfor, at det er en yndet ingrediens i fx cellulite-cremer, fordi det sætter gang i blodcirkulationen og hævdes at kunne mindske de små fedtdepoter, som danner celluliten.

  Giver det mening?

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. april 2016 kl. 09:42

  Det er nemlig ret spændende, HeLene – og absolut noget skønhedsfirmaerne bruger en del forskning og energi på i øjeblikket.

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. april 2016 kl. 09:44

  Din hud bliver, hvad du spiser, og det er du så hermed et godt eksempel på, Rie;) – en stor del af min egen hudpleje foregår også via kosten, så jeg er helt enig. Bortset fra, at jeg ikke helt har afskrevet sukker og mel;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Karin V S
  13. april 2016 kl. 13:02

  Kære Charlotte 🙂
  Århhh hvor er det irriterende at det hænger sådan sammen 🙁 men det gør det, og valget er helt op til en selv om man vil være sød indvendig eller udvendig 🙂
  God dag til alle,
  Knus Karin

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  13. april 2016 kl. 13:19

  Ha ha, ja, Karin, det er faktisk irriterende. Men det handler jo heldigvis ikke om at forsage det søde fuldstændig, men om at tænke over, at man nyder det, når man spiser det. 80/20-reglen er altid god at leve efter.

  Og faktisk oplever jeg, at jeg begynder at synes, at rigtig mange ting er alt for søde for mig, efter at jeg er begyndt at tænke over det. Det er, når vi propper i munden af vane, uden egentlig at have hverken behov for eller lyst til det, at det bliver for mig. Så lidt sød både indvendig og udvendig må være konklusionen;)

  Rigtig god dag til dig også,

  xxCharlotte

 • Svar
  Karin V S
  14. april 2016 kl. 10:37

  Jeg er så vild med din logiske, nede på jorden, holdning 😀 for du har helt ret i det med 80/20!!! Jeg har selv oplevet for et par år siden, hvor jeg havde en periode uden sukker overhovedet, at jeg på et tidspunkt drømte om Haribo lakridsæg om natten :-0 og det er jo netop meningen at det søde skal fylde så lidt som muligt, hvilket det gør hvis man har en velafbalanceret holdning som dig 🙂
  Noget helt andet: jeg har læst noget meget interessant om søvn og hjælp til at falde i søvn. En amerikansk læge har givet rådet om at man skal planlægge og love sig selv at man ikke vil sove, altså mens man putter under dynen, og ba-da-bing, to minutter efter snorksover man. Jeg har prøvet det nogle aftener, hvor jeg allierede mig med en god bog, blød krimi uden håroprejsende gys, og jeg sagde til mig selv: ikke sove – for denne bog er så spændende (det ér den faktisk 😀 ) og ganske rigtigt, hurtigt havde jeg besvær med at holde mig vågen.
  Teknikken har også et fint navn, Paradoxical intent, og personen bag hedder Sujay Kansagra, m.d., director of Duke University’s pediatric neurology sleep medicine program, og har skrevet bogen “My child won’t sleep”!
  Knus Karin

 • Svar
  Anne H
  15. april 2016 kl. 16:04

  Snøft kære Charlotte, det er så uretfærdigt med det sukker :/ Burde være sådan at man nærmest blev glaseret og aldrig fik rynker, når man spiste det.
  Men jeg prøver nu også at holde det på et rimeligt niveau. Men lige nu er jeg blevet vild med kandiseret ingefær og bildt mig ind at det er sundt. Men det er nok mest sukker.
  Og tak til Karin for det omvendt-psykologi råd med at sove

 • Svar
  Anne H
  15. april 2016 kl. 16:18

  ..Hov en del blev slettet pga smiley.
  Har lagt mærke til at jeg sover dårligt hvis jeg har fået sukker og / hvidt mel.
  Rigtig god weekend 🙂
  Kh Anne

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  17. april 2016 kl. 20:06

  Hvor interessant med ‘paradoxical intent’, Karin – det må være dét, der gør sig gældende, når jeg – meget ofte – falder i søvn i biografen. Jeg vil så gerne holde mig vågen og jeg prøver så hårdt, men rigtig ofte falder jeg i søvn i mørket – nærmeste som på et trylleslag (jeg er faktisk en gang faldet i søvn i biografen på en første date – det var ikke så pænt gjort;) – jeg må prøve, om ‘paradoxical intent’ virker på min søn …

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  17. april 2016 kl. 20:09

  Ha ha, Anne, ja, så kunne vi gå rundt og være lidt små-glaserede allesammen;) – og det er faktisk ret utroligt, hvordan netop visse fødevarer kan have indflydelse på ens søvn. Jeg bliver selv mere og mere opmærksom på det. Sukker og koffein er no-go for mig, og alkohol giver mig virkelig urolig søvn. Nå ja, så er der for meget salt i aftensmaden, der giver poser under øjnene. Det er da heller ikke let …

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...