I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Jo, du må godt få blå mærker

Første gang, jeg prøvede en Gua Sha-behandling, var på ryggen. Jeg havde længe døjet med spændinger, som hverken fysioterapeut eller andre kunne få bugt med. Så kom jeg i hænderne på en kinesisk Gua Sha-terapeut, der fjernede dem på en time med den lille sorte sten. Selv var jeg også sort på ryggen i flere dage efter (jeg lignede helt ærligt én, der havde fået tæv med en kæp), men væk var spændingerne.

De sidste par dage har jeg fået en del henvendelser fra jer med spørgsmål om, hvorvidt det er ok, at I får blå mærker på lår og arme. Det er det. Rent faktisk ses det af de fleste Gua Sha-terapeuter som en del af behandlingen. Min ryg-behandling var om vinteren, så det var let for mig at gemme mærkerne i tykke sweatre. Nu er det sommer og de fleste af os vil gerne kunne vise os med korte ærmer og skørter. Så har du tendens til let at få blå mærker, så kør lidt blidere over huden, jeg lover dig, at det nok skal virke alligevel. Under alle omstændigheder reagerer vi alle forskelligt, så prøv dig blidt frem i starten og se, hvor meget du kan tåle.

Du kan også bruge Gua Sha’en med lidt olie, der tager noget af trykket også. Brug blot din sædvanlige kropsolie, lidt kokosolie eller hvad du har ved hånden (husk at Gua Sha’en glider lettere ud af dine hænder, når du bruger olie, og den tåler ikke at blive tabt). Min favoritolie til Gua Sha-brug er denne. 100% økologisk så du sikrer at du ikke tilføjer flere affaldsstoffer til kroppen, nu du er i fuld gang med at komme af med dem.

Mangler du lidt inspiration til at holde dig til Gua Sha-ilden? Så er der tips at hente på min Instagram her, hvor vi lavede en 14-dages Gua Sha Challenge, der stadig ligger tilgængelig under ‘highlights’.

8 Kommentarer

 • Svar
  Gita
  17. juli 2018 kl. 20:29

  Ud over blåmærker, så satte 1.gang brug af Gua Sha på lår/ben også gang i min mave OG i min cyklus ? Troede så dette var en engangs fornøjelse, og holdte en lille pause på 4 dage..brugte den så igen…og vupti både mave og meno startede igen.. Så min krop er så ualmindelig påvirkelig for denne metode. Så nu venter jeg til efteråret, hvor de blåmærker kan gemmes og hvor det meno ikke er så belastende, som i denne tid med masser af badning ☀️ Men.! Selv efter kun to ganges brug er der en mærkbar og synlig forskel, så jeg tænker at min krop blot skal vende sig til det.

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   17. juli 2018 kl. 22:16

   Hej Gita,

   Det er da vildt, men ja, Gua Sha’en bliver brugt til at skabe generelt flow i kroppen. Og det må jo så siges at virke hos dig. Måske skal du starte lidt blidt ud. Men dejligt at høre, at du allerede kan se en forskel. Det virker;)

   Rigtig god sommer.

   De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Earthmother
  17. juli 2018 kl. 23:38

  Hej. Charlotte. Købte sidste forår en Gua Sha i din butik, da jeg endelig kom til Kbh og fandt den smukke lille pavilion. Men al, den har ligget i skuffen siden, så tænkte om du mon ikke vil kopiere den 14-dages Gua Sha Challenge over på YouTube, eller i et indlæg, så os der ikke er på Instagram og Facebook også kan få del i dine gode tips? God sommer.

 • Svar
  Earthmother
  19. juli 2018 kl. 23:30

  Tusind tak. Hvis ikke det er muligt at overføre til andre platforme modtager jeg gerne videoerne på mail. Skulle jo være gået i gang for længe siden. Hvor fik du i øvrigt behandlingen mod spændinger med Gua Sha, for det kunne jeg godt tænke mig at prøve ogs, hvis det var her i Danmark

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   23. juli 2018 kl. 14:42

   … jeg fik den i udlandet. Og jeg er desværre ikke stødt på nogen herhjemme, der laver disse behandlinger i samme grad. Men jeg holder øjnene åbne og lover at skrive, hvis jeg støder på anbefalelsesværdige behandlere.

   I mellemtiden må du se at komme i gang. Det er ikke svært og du kan komme virkelig langt selv.

   Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Jenni
  10. august 2020 kl. 10:34

  Tak for at dele. Jeg har brugt min guasha stort set hver dag i ansigt og på hals i en måneds tid og først i dag opdagede jeg store mørkerøde plamager på siderne af min hals. Det ser ret skræmmende ud og ligner næsten et kvælnings forsøg. Ikke så fedt at gå rundt med, men er mere rolig efter at have googlet mig frem til om man får blå mærker af at bruge en guasha. Tænkte at det måske netop havde lignende effekt som cupping, hvor man også får blå mærker der hvor man er mest anspændt. Måske jeg bare har været ekstra anspændt i min nakke i går ??‍♀️

  • Svar
   Charlotte Torpegaard
   11. august 2020 kl. 19:48

   Kære Jenni

   Tak for din hilsen, og ja, man kan godt få blå mærker af Gua Sha. Dog vil jeg sige, at når det kommer til ansigt og hals, så skal du ikke gå så meget til den, at der kommer mærker. Huden er tynd især på halsen, og du skal sørge for at bruge en god olie med din Gua Sha og samtidig køre stille og roligt. Udover mærkerne risikerer du også at hive unødigt i huden, hvis det er for hårdt.

   Hold en lille pause og start så lidt mere forsigtigt op. Det skal nok virke alligevel, det lover jeg.

   Mange hilsner Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...