I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Fra Skagen til skønhedsdronning

Selv kalder hun det tilfældigheder, da jeg spørger, hvordan hun kom fra fødebyen Skagen til kosmetikkens højborg i København. Alligevel synes der at være en helt klar linje i det.
Som nysproglig student fra Frederikshavn drømte Ellinor Sæther om at blive sminkøse på Det Kongelige Teater. En dag fik familien besøg af nogle, der kendte nogle i København, der godt kunne bruge en chauffør til deres børn, når de skulle til og fra skole. Ellinor drog til hovedstaden i august 1966 med sin hvide beautybox, sin snavsetøjskurv og sin kuffert, og startede på Else Løvenows og Jonna Katborgs Kosmetologskole på Frederiksberg ved siden af sit chaufførjob.
Hos familien fik Ellinor ikke løn, men gratis logi, så efter et år savnede hun penge og så en annonce, hvor de søgte nogen til at demonstrere Mary Quant i Magasin. Hun anede ikke, hvad jobbet gik ud på, men det skulle vise sig at bane vejen for en storslået karriere i skønhedsbranchen og et firma, der i dag tæller noget nær 350 medarbejdere i Skandinavien og et utal af mærker lige fra Clarins og Jimmy Choo til Guerlain og Marc Jacobs. Få et kig i Ellinors makeuppung, når du klikker ind næste gang (og læs også mere om Ellinor Sæther i indlægget nedenfor).

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...