I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Er solen en kur mod uren hud?

Jeg læste på et tidspunkt, at en velrenommeret Vogue-skønhedsredaktør altid tager akneprodukter med på ferie, selv om hun hverken har fedtet eller uren hud. Det er hun ikke alene om. I sommerferier og perioder med høj soleksponering oplever mange pludselig urenheder i huden.

Det kan skyldes hyppig brug af solcreme, der desværre i sig selv kan virke tilstoppende (men det betyder altså ikke, at du skal lade være med at bruge det), men også det faktum, at solens stråler påvirker hudens øverste lag, som bliver tykkere (for at beskytte sig mod UV-stråler) og dermed får sværere ved at afstøde døde hudceller. Det kan tilstoppe porerne og resultere i uønskede bumser.

Men det behøver ikke at være sådan. Jeg er yderst emsig med mine solcremer og dem, vi har på hylden hos os mærkes ikke som solcreme på huden og samtidig kan du let undgå tilstopninger hvis blot du sørger for at rense solcremen lige så grundigt af igen som du er grundig med at komme den på. Du behøver ikke at medbringe akneprodukter (det vil jeg faktisk fraråde, da det først bringer ubalance i huden).

Det skriver jeg mere om lige om lidt, men kodeordet er disse to produkter – denne og denne,som du måske allerede har på hylderne. De er nemlig kæmpefavoritter hos os.

Og leder du efter en solcreme, der er helt let i konsistensen, så er det denne, du skal have huden i.

Har du i forvejen fedtet eller uren hud, kan du til gengæld opleve at hudens tilstand forbedres i solen, og det kan være fristende at lade sig rive med. Samtidig kamuflerer den solgyldne glød urenheder. Husk blot på at solen udtørrer huden og på sigt vil solens påvirkning resultere i præcis den modsatte effekt. Samtidig udvikler urenheder og ar sig let til pigmentforandinger, når den solgyldne glød har lagt sig.

Så nej, solen er desværre ikke en kur mod uren hud.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...