I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Ilovebeauty tips

Det tog ingen tid da jeg først tog mig sammen

Nogle gange tager ting så meget længere tid oppe i hovedet end det gør at lave dem. Det gjaldt ikke mindst de famøse æblecidereddike-vingummier, som jeg (i umindelige tider efterhånden) har lovet at komme med opskriften på, når jeg havde fået testet dem.

Det har jeg nu, hvor netop æblecidereddike igen er på banen i stor stil.

Æblecidereddike som helsemiddel går helt tilbage til Hippocrates, der brugte den fermenterede eddike flittigt til at hele sår, behandle hoste, sygdommme og inflammation. I dag siges den at kunne assistere kroppen med så vigtige ting som for højt blodsukker og ditto kolesterol til hjertesundhed, vægttab og fordøjelse.

Det er netop sidstnævnte – fordøjelsen – som alle taler om i øjeblikket. For er din fordøjelse i orden, ses det på dit velvære, dit humør, din mave, din energi og din hud.

Men hvordan får man det ned uden at være ved at, ja, kaste op?

Det er her æblecidereddike-vingummierne kommer ind. For nogle kan de nemlig være lettere at få ned end blot at sluge den sure eddike råt. Og forleden fik jeg taget mig sammen til at lave dem efter at have lovet det i flere måneder. Det var ultralet og tog kun kort tid.

Bland 1,5 dl æblejuice, 0,5 dl æblecidereddike og 0,5 dl vand, og varm det op i en tykbundet gryde. Jeg kom også et par spiseskefulde honning i. Skru ned på middelarme og kom 2 spsk agar i (du kan også bruge gelatine, hvis det ikke behøver at være vegansk – jeg foretrækker agar, da det er plantebaseret, kræver langt mindre og er meget lettere at arbejde med) og rør rundt til det er helt ensartet. Hæld blandingen i små silikone-konfektforme og stil i køleskabet. De er færdige efter en halv time, og voila. Æblecidereddike-vingummi.

Ingen Kommentarer

    Efterlad en kommentar

    Du kunne også være interesseret i...