I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Konkurrencer

Det er det helt perfekte vejr at byde ind med denne

[reklame] Måske drikker du dem allerede. Du er i al fald med stor sandsynlighed stødt på dem i dit Instagram-feed eller på blogs. Vi taler de allestedsnærværende Turmeric Lattes – gurkemeje latte – der er den gyldne ækvivalent til den velkendte Cafe Latte. Jeg skrev for nylig om ayurveda (læs med her) og hvordan det har fundet en (ny) vej ind i vores liv.  Gurkemeje er en stor del af denne tendens. Historisk har gurkemeje været brugt i ayurvedisk medicin som eliksir til at fremme vores vitalitet og skønhed. I dag priser vi gurkemeje for den stærke anti-inflammatoriske effekt og som en kraftig antioxidant, der viser resultater i en lang række studier, lige fra hud til muskler og cancer. I Clarins Double Serum handler det selvfølgelig om hud og her er gurkemejen særligt udvalgt for sin høje koncentration af den aktive ingrediens turmerone, der har vist sig at have en effektiv antiage-effekt, og det er i tehøj grad målet med dette serum. Men skønhed kommer jo som bekendt også indefra, så hvorfor ikke berige denne regnvejrsdag med en god, varmende og velgørende Turmeric Latte. Her er min favoritopskrift: Blend 1 tsk finthakket gurkemeje, 1 tsk fint finthakket ingefær, 1 tsk kokossukker (eller rørsukker hvis du ikke har), 2 tsk kokosolie og en knivspids havsalt til en ensartet masse. Varm 1 kop mandelmælk op til kogepunktet og hæld den over gurkemejemassen. Blend op et øjeblik (husk at holde på låget) til din latte er gylden og skummende. Drik med velbehag (og ja, du kan godt lave en ekstra portion af gurkemejemassen og have den stående i køleskabet en dag eller to, så du blot skal varme mælken).

4 Kommentarer

 • Svar
  Iben
  7. september 2017 kl. 20:52

  Lyder fantastisk. Kan man bruge øko gurkemeje pulver istedet. Synes den friske farver uhyggeligt meget når man river den… det går jo ud over neglene! 😝

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  8. september 2017 kl. 08:33

  Hvor godt at høre, Iben, at det faldt i smag. Og ja, du kan absolut sagtens bruge øko-gurkemejepulver i stedet for den friske. Jeg kan personligt bedst lide smagen af frisk gurkemeje, men mange steder laver de det med pulver.

  Du har helt ret, frisk gurkemeje farver temmelig meget. Apoteket har nogle billige bomuldshandsker, man kan bruge, når man står med det. Og ellers synes jeg, at det går af ved at skrubbe med lidt bagepulver (i øvrigt også et godt trick, hvis det er gået galt med selvbruneren …).

  De bedste hilsner, Charlotte

 • Svar
  Laura R
  11. september 2017 kl. 11:41

  Til de ekstra dovne dage, der fungerer Pukkas Turmeric Gold te med et skvat rismælk også ganske fortræffeligt, synes jeg. 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  11. september 2017 kl. 14:04

  Kære Laura,

  Tak for hilsen, og ja, jeg er også glad for Pukkas Turmeric-te, og den er absolut handy på dovne dage;)

  De bedste hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...