I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Gå til online shoppen
Skønhed

Vind! En kultparfume fra Jane Birkin

En duft af ingenting … var det noget? I al fald hvis den kommer fra selveste Jane Birkin, sanger, skuespiller og en kvinde med en fantastisk smag og stil. Så god stil har hun, at hun har lagt navn til en Hermès-taske, The Birkin Bag, og til en parfume, L’Air de Rien, som blev skabt i samarbejde med en af tidens meget populære parfumører, Lyn Harris. Før L’Air de Rien brugte Jane Birkin aldrig parfume. I stedet var hun kendt for at komme pot pourri i lommerne på sit tøj, og duften er derfor også helt speciel og meget lidt parfumeagtig. Lidt som at træde ind i Birkins verden. Vil du vinde den (100 ml), og ovenikøbet få det fine, fine L’Air de Rien duftlys med i købet (samlet præmieværdi er 1.250 kr.)? Så skynd dig at skrive en kommentar her nedenfor om, hvordan du ynder at parfumere dig selv eller dit hjem (bag ørene, hvor du gerne vil kysses, op i luften, pot pourri som Jane Birkin, æteriske olier, duftlys, i entréen eller noget helt andet) senest på torsdag den 15. december 2011. Så trækker vi lod blandt alle kommentarer. Og jeg glæder mig som altid til at læse dem. 

Læs også The Birkins

Foto: Miller Harris

60 Kommentarer

 • Svar
  Lise
  11. december 2011 kl. 10:25

  Jeg er meget klassisk, hvad parfume angår: foretrækker parfume på håndleddene. Har endnu ikke fundet duftlys, som jeg kan lide i mit hjem, men måske Jane Birkins vil fungere?
  God 3. søndag i advent!

 • Svar
  Emma S.
  11. december 2011 kl. 10:29

  Enten sprøjter jeg min parfume på halsen eller som en sky ud i luften, som jeg går igennem.

  Glædelig 3. søndag i advent 🙂

 • Svar
  Henriette
  11. december 2011 kl. 10:48

  Sprøjter parfumen op i luften og lader det falde ned over mig – lidt som sne ;o)

  Glædelig jul til alle

 • Svar
  SineT
  11. december 2011 kl. 11:33

  Jeg bruger kun parfume i mit hår, og på maven, uden på mit tøj, for ikke at få parfumen på min hud.
  Men duftlys er overalt på mit badeværelse, det er fantastisk man kan skame en hel SPA stemning med lys:-)
  Glædelig 3. søndag i advent:-)

 • Svar
  Benedicte
  11. december 2011 kl. 11:34

  Jeg sprøjter altid parfume på ret lavt på kroppen, på dem måde mister jeg ikke effekt i løbet af dagen, da den fordamper lige så stille pga. kroppens varme 😀

  Besøg gerne min blog bl.a. om skønhed, mode og mad 😉

 • Svar
  Randi
  11. december 2011 kl. 11:36

  Jeg synes det er vanskelig å finne parfymer, ender veldig ofte opp med å kjøpe meg herreparfyme faktisk. Og når jeg først finner noen jeg elsker, så forteller jeg aldri videre hvilken parfyme det er. For hvis noen jeg kjenner begynner å bruke den samme så kan ikke jeg bruke den lenger. Så personlig er det faktisk 🙂

 • Svar
  jette tholstrup
  11. december 2011 kl. 11:41

  Hej, jeg går efter meget specielle duft kan godt li noget andre ikke har, køber meget parfume i udlandet ( på nettet ) ved godt det er en satsning men har altid været tilfreds. Har b.la købt Tom Ford Black Orchid som må siges at være meget anderledes men skøn duft som jeg får mange kommentar om, altså positiv 🙂 jeg elsker at være omgivet af dejlige dufte, at træde ind i et rum hvor man bare snuse ind og tænker wow, sådan er jeg bare 🙂 kommer dufte ved knæ haser for så trænger duften opad, sprayer også i luften og går igennem 🙂 vil da bli super super glad hvis det var mig som blev den heldige, go søndag

 • Svar
  Natalie
  11. december 2011 kl. 11:41

  Jeg praktiserer også metoden med at sprøjte parfumen ud i en lille sky foran mig, som jeg derefter går igennem.

 • Svar
  Natascha Narvaez
  11. december 2011 kl. 11:53

  Jeg sprøjter en enkelt gang i luften med min parfume og går stille og roligt ind i duftsløret. Mmm!

 • Svar
  Merete
  11. december 2011 kl. 13:09

  Parfumen sprayer jeg på håndled og bag ørene. Ind imellem får et par af stuens puder også et pift 🙂

 • Svar
  Pia, Lystrup
  11. december 2011 kl. 13:10

  Jeg bliver nemt overvældet af andre folks (tunge) parfumer… det føles som at få en hammer i hovedet, når jeg går ind i et lokale med mange “parfumerede” mennesker.
  Af samme grund er jeg mest til “ikke-parfumer” som Escentric Molecule serien og lette dufte, så jeg ikke “generer” mine omgivelser :o)
  Jeg sprøjter duften enten i knæhaserne eller i albuebøjningen – aldrig nær ansigtet.
  Jeg er på jagt efter et duftlys med en let og behagelig duft, der ikke virker overvældende.
  Måske er jeg heldig at vinde denne fantastiske præmie – det lyder som om det lige er noget for mig ;o)
  Rigtig glædelig 3. søndag i advent.

 • Svar
  Anna
  11. december 2011 kl. 13:10

  Jeg sprøjter på håndledene, for jeg kan godt lide at møde duften diskret, når jeg taler og bruger hænderne. Jeg har dog aldrig fundet parfumEN, så jeg leder stadig!

 • Svar
  Jane M
  11. december 2011 kl. 13:15

  Jeg bruger det typisk på håndleddene, men ellers på hals/trøjen for lidt mere kraftig duft! Håber jeg vinder! <3

 • Svar
  Line Rasmus
  11. december 2011 kl. 13:42

  Når jeg en sjælden gang ifører mig duft er det som oftest på håndled.

 • Svar
  Gitte K
  11. december 2011 kl. 13:50

  Min favorit er Chanel No. 5, fordi jeg godt kan lide rene lidt sæbeagtige duft, men efter min graviditet har min næse ændret sig, og jeg er på jagt efter en duft med Chanel No. 5s egenskaber, men knap så ‘skarp’ og sæbeagtig. Bare en duft af … ingenting. Det tror jeg ville være lige mig! Jeg sprøjter Chanel op i luften og træder ind i skyen, som så lander på mit hår, mine bare skuldre og bryst. Helt enkelt.
  Til fest suppleres med en dråbe på håndleddet 🙂

 • Svar
  Marie
  11. december 2011 kl. 15:12

  Jeg får hurtigt hovedpine af for tunge og krydrede dufte, så personligt foretrækker jeg meget friske dufte.
  Får jeg frisk ananas eller anden meget aromatisk frugt til morgenmad skipper jeg ofte parfumen og nøjes med frugtduften.

 • Svar
  Maria
  11. december 2011 kl. 15:30

  Jeg bruger faktisk sjældent parfume til hverdag, da jeg godt kan lide at dufte af ingenting… Ved specielle lejligheder putter jeg en smule parfume i mit hår og dupper lidt på håndledene. Der er ikke noget værre end folk man kan dufte på flere meters afstand så jeg prøver at holde det diskret 🙂

 • Svar
  Anne HP
  11. december 2011 kl. 15:44

  Jeg glemmer det oftest – men når jeg endelig husker det, får håret lige et pift eller to. der er ikke noget bedre end at kaste lidt med håret og få en diskret påmindelse om en vidunderlig parfume!

 • Svar
  Ghita
  11. december 2011 kl. 15:48

  Jeg bruger sjældent parfume, fordi jeg ikke har fundet en, der er diskret nok til mig. Gevinsten lyder som en løsning!

 • Svar
  Pernille Larsen
  11. december 2011 kl. 16:15

  På håndleddene og bag ørerne. God jul 🙂

 • Svar
  eva
  11. december 2011 kl. 16:48

  Jeg prøver at undgå parfume i alle mine produkter, så der ikke bliver duftforvirring. Så sprayer jeg min yndlingsparfume fra Armani på håndled og ankler, meget diskret!

 • Svar
  Sofie
  11. december 2011 kl. 16:57

  Årh, denne her parfume kunne jeg SÅ godt tænke mig at vinde!
  Nå, men når jeg endelig bruger parfume (hvilket sker sjældent idet jeg heller ikke har fundet PARFUMEN) så sprayer jeg den i mine knæhaser, fordi jeg blider mig ind at jeg så efterlader mig et subtilt duftspor, når jeg går:)
  Jeg har ingen anelse om dette er tilfældet men jeg ved bare at jeg ikke kan lide at have parfume for tæt på ansigtet.

 • Svar
  Anne-Sofie
  11. december 2011 kl. 17:45

  Bag ørerne! Duppet på halsen! Et sprøjt i kavaleren! Ved håndledene! Men kun lige så det kan fornemmes – for er der mon mere velduftende hud, der gemmer sig?
  Jeg søger noget diskret, feminint, der kan løfte mig op på stjernerne ****

  Glædelig jul!

 • Svar
  Betina
  11. december 2011 kl. 17:48

  MIn parfume kommer altid på halsen og/eller i håret, og så elsker elsker elsker jeg duftlys. I øjeblikket dufter lejligheden sødt og krydret af kanel – dejlig julet.

 • Svar
  Anne-Cathrine
  11. december 2011 kl. 18:01

  Jeg kommer altid lidt på mine håndled og bukker mit hoved forover og
  kommer et pifi i mit hår. På vores badeværelse har jeg en lille pose
  med lavendelposer fra Fragonard. Desværre er min mand ikke vild med duftlys, så de bliver tændt når han er ude at rejse. Så meget at jeg gerne lufter godt ud inden han kommer hjem. Glædelig jul 🙂

 • Svar
  winnie
  11. december 2011 kl. 18:15

  Jeg bruger parfume på halsen/hårkanten og håndled.
  Glædelig 3 advent!

 • Svar
  Caroline
  11. december 2011 kl. 18:53

  Da jeg var yngre, havde jeg et væld af parfumere. Jo flere, jo bedre. I dag har jeg 4 store flakoner, som indeholder mine yndlingsdufte, og mine ritualer er enkle. Jeg skifter mellem dem, alt efter hvilket humør, jeg er i. De må ikke være for søde, hellere hyggelige, dog ikke for tunge. Jeg tager bare et par pift på halsen før jeg tager tøj på. Det skal ikke sidde i hår og tøj! Ville elske at tilføje Jane Birkin parfumen til mine klassikere.

 • Svar
  Ann-Sophie Theodorsen
  11. december 2011 kl. 19:13

  Jeg ville bruge parfumen på halsen og ved øret, lige der hvor min kæreste lugter og kysser mig.

 • Svar
  Anna Kamstrup
  11. december 2011 kl. 20:02

  I håret. At “kaste” med håret får en helt anden effekt 😉

 • Svar
  Marie GA
  11. december 2011 kl. 20:23

  Jeg bruger parfumen på håndled og hals til daglig. Til aftenbrug får dekolletéen og håret også lige en tur. Lige nu er det Dior, der står på hylden. Men jeg kunne faktisk godt bruge lidt fornyelse 🙂

  Mit hjem parfumerer jeg mest med naturlige æteriske olier i en duftlampe. Lavendel eller citrongræs er mine favoritter. Ellers giver en velduftende gryderet eller friskbagt kage eller brød også dejlig duft til hjemmet. Her i juletiden holder jeg også af at have en kvæde til at ligge og dufte eller en appelsin med nelliker i.

  Glædelig 3. advent til jer alle!

 • Svar
  joanl
  11. december 2011 kl. 20:45

  foretrækker at gå ind under en lille sværm af pafume jeg sprøjter op i luften:-)

 • Svar
  Christina A
  11. december 2011 kl. 21:24

  Jeg sprøjter typisk mine parfumer op i luften og træder ind under dem, eller også sprøjter jeg dem i udskæringen.

 • Svar
  Diana
  11. december 2011 kl. 22:04

  HAHAHA – et sjovt spørgsmål. Det er så meget en vane. Jeg sprøjter altid på på det ene håndled, trykker de to håndled sammen (uden at gnide for ellers kan duften ændre sig har jeg hørt) og så et sprøjt på brystet og halsen… 🙂 Hvor er det sjovt at læse hvor forskelligt folk tager parfume på. Glædelig jul!

 • Svar
  Helle
  11. december 2011 kl. 22:23

  Dråber i håret…så dufter man skøn længe.

  Duft strå i motionsrum med mynte…duft strå med green tea i stue….duft strå lemon grass i badeværelse…duft lys i køkken all rum…kan bare ikke få nok!!!

 • Svar
  Simone
  11. december 2011 kl. 22:37

  Jeg er ikke den store fan af parfumerede håndled, da det har en lidt kedelig tendens til at smitte af på håndtag, gelændere, telefoner og den slags, som kan være til gene for andre. Jeg kan bedre lide diskrete dufte, som fx Clean, på tøjet eller i håret. Det bliver en lidt anden type duft, end hvis den anvendes direkte på huden.
  Sådan har jeg det bedst, men det er jo øjensynligt meget forskelligt 🙂 I øvrigt lyder Birkin-parfumen meget spændende og lige mig, så mine fingre er krydset!

 • Svar
  sanex
  11. december 2011 kl. 22:56

  Jeg har langt hår som altid er sat op i en hestehale på job….og sprayer altid “halen” med et pift af en af mine 2 yndlings-eau de toilette….Clarins ” Eau de Resourcante” eller “Escentric Molecule 01″…..så føles duften mere svag end hvis jeg putter den på huden,som har en tendens til at reagere negativt på parfume

 • Svar
  Maria S
  11. december 2011 kl. 23:24

  Min parfume ender nogle dage på håndled og med en smule ved ørerne. Ind imellem giver jeg mit hår et pift i stedet for at mindste risikoen for allergi en smule.

 • Svar
  Michael Nielsen, fotograf fra Valby
  11. december 2011 kl. 23:54

  På spørgsmålet om hvordan jeg ynder at parfumere mig, vil jeg sige at jeg bruger en herreparfume – pt. Paco Rabanne 1 Million, eller Mandarina Duck Black (kan kun købes i Spanien), lidt på halsen og lidt på håndled.

  Men såfremt jeg skulle vinde, ville gaven gå til min kone.

  Og til selve indholdet i hvordan jeg som mand ønsker at i kvinder dufter, så må det være nydelsen af at passere en kvinde på gaden, og så mærke den der kildrende fornemmelse i maven når man fanger jeres duft. Om det så er fordi i sprayer håret, skuldre eller ankler ved jeg ikke, men når foråret kommer nyder vi alle jeres dufte.

  Der er heller ikke noget bedre end at krybe i seng, krybe tæt ind til jeres kroppe, og nyde duften af jer.

  Så ved i lidt om hvordan vi ønsker i dufter.

 • Svar
  Jane
  12. december 2011 kl. 00:18

  Tja, jeg synes nu parfume gør sig bedst mellem brysterne, og måske lidt bag ørerne, men foretrækker de lette dufte, man skulle jo nødig skræmme nogen væk, ønsker mig brændende parfume til jul, er helt udgået.

 • Svar
  Lotte
  12. december 2011 kl. 01:20

  Jeg har for vane at bruge lidt parfume bag hvert øre samt på håndledene. På varme sommerdage sprøjter jeg dog gerne lidt parfume i håret i stedet..

 • Svar
  Karen
  12. december 2011 kl. 03:26

  Jeg har læst at man skal tage parfume på der hvor ens puls er stærkest, så jeg tager min parfume på håndleddene samt lidt på halsen under ørerne.

 • Svar
  Sophia Wind Pedersen
  12. december 2011 kl. 08:40

  Jeg sprøjter typisk mine parfumer ud i luften og træder ind i skyen 🙂

 • Svar
  Anette W
  12. december 2011 kl. 11:40

  Jeg har meget svært ved at finde en parfume som jeg kan holde ud i længere tid. De fleste er for tunge eller for søde eller for meget. Eller også dufter de bare ikke godt på mig – kun på andre.
  Så er det lettere med potpourri, det dufter vidunderligt og jeg kan blive helt salig når jeg sidder i et rum med en dejlig grøn duft. Jeg køber det som regel i London hvor der er meget at vælge imellem og så tager jeg et par ekstra duftflasker med hjem.
  Jeg ville elske at vinde Jane Birkin’s parfume, den må lige være noget for mig.

 • Svar
  jenny clausen
  12. december 2011 kl. 12:24

  jeg dupper lidt på håndleddet og dupper bag øret… er ikke til store sværme af parfume emn en lille smule er dejligt!:-) derfor må denne blide parfume være lige mig!! krydser fingre! jeg har nemlig kun en parfume, da det er ret småt med penge og ikke har råd til den slags luksus.

 • Svar
  Thea A.
  12. december 2011 kl. 12:28

  Jg undgår parfume på huden, da jeg får kontakt eksem af det. Nu har jeg så vænnet mig til ikke at bruge de syntetiske dufte og kan nu bedst lide de mere afdæmpede og naturlige. Fx bruger jeg en gang imellem escentric molecules som jeg sprøjter på armene hvor huden er tykkere og derfor ikke får eksem. Eller i håret, så man kan dufte det, i en tæt abrazo i en argentinsk tango.
  Denne nye parfume lyder perfekt til mine næsebor!

 • Svar
  Naomi Lyduch
  12. december 2011 kl. 13:08

  Jeg anvender ‘op i luften’ tricket, og sørger altid lige for at duften rammer mit hår, for så har jeg altid velduftende hår (-:

 • Svar
  Louise O
  12. december 2011 kl. 13:46

  Desværre glemmer jeg tit det med parfumen.. Men når jeg husker det, laver jeg også den med skyen, som jeg går ind i.
  Og så har jeg det bestemt sådan med parfume, at less is more.

 • Svar
  Molly S
  12. december 2011 kl. 14:03

  Wow, den ville jeg virkelig gerne eje. Er helt vild med specielle parfumer!
  Jeg pifter som regel et lille pift på håndled og bag ørerne. Men nogle gange pifter jeg det også ud i luften og går ind i det.

  Synes parfumer er hyggelige – og så pynter de i ethvert hjem 🙂

 • Svar
  sara rasmussen
  12. december 2011 kl. 14:44

  På halsen, hvorfor ved jeg ikke, det er nærmest blevet en refleks. Før jeg overhovedet ved af det, er der parfume på halsen. Mystisk 🙂

 • Svar
  Camilla S.
  12. december 2011 kl. 16:18

  Jeg sprøjter en gang på halsen og to gange på hvert håndled om vinteren, fordi det er der, jeg bruger de parfumer, der kan klare at blive sprøjtet med 5 gange, uden det bliver for meget.
  Herhjemme er der også parfume i luften, men det er nu fra mine egne sprøjt, selvom jeg holder meget af duftlys 🙂

 • Svar
  Anne
  12. december 2011 kl. 19:50

  Åh den har jeg ønsket mig længe. I hverdagene bruger jeg ikke altid parfume
  pga at jeg ammer. Men når jeg gør kommer jeg lidt på håndledene, lidt bag ørene og nogle gange et lille pift på min bluse/top.

 • Svar
  Kristina
  12. december 2011 kl. 20:14

  Her i den søde juletid har jeg store stænger kanel liggende i skåle sammen med stjerneanis. Derudover har jeg bundet appelsiner op på røde snore og hængt dem i mine vinduer, hvilket giver en skøn duft 🙂
  Når det kommer til almindelig parfume, så går jeg rigtig meget med tørklæde, og jeg foretrækker derfor at sprøjte parfume i håret og lidt på tørklædet. Så kan man dufte parfumen hele dagen igennem 🙂

 • Svar
  Anette
  12. december 2011 kl. 22:12

  Jeg sprøjter parfume i nakken og på håndledet.
  Duftlys bruger jeg ikke, fordi jeg er nervøs for allergi.

 • Svar
  Synnøve Friis
  13. december 2011 kl. 12:34

  Jeg elsker at dufte, der skal være en strejf af dejlig duft og ikke tynget med parfume. Jeg tager et eller to pust i nakken og skal det være særligt tager jeg et pust i knæhaserne (dog ikke i solskinsvejr). Så føler jeg mig lækker og velduftende.

 • Svar
  Daniella Lind
  13. december 2011 kl. 13:12

  Jeg elsker lette dufte, som ikke virker alt for tunge. Jeg sprøjter altid lidt parfume op i lufter og ”fanger” det med mit bryst. Jeg er allergisk overfor mange parfumer, især dem der dufter meget skrapt, så derfor bruger jeg denne lidt sære måde 🙂

 • Svar
  Anne-Marie Bruun
  13. december 2011 kl. 22:48

  Jeg få tit små duft prøver og dem som ikke passer til mig, drysser jeg ind i støvsugerposen, når jeg så støvsuger breder der sig de dejligste dufte. Men vinder jeg den dejlig parfume komme den ikke i støvsugere. 🙂

 • Svar
  Camilla Kruse
  14. december 2011 kl. 01:09

  Jeg er ligeledes mest til de lette dufte som er friske og naturlige, så de ikke virker for kvalmende.
  Jeg sprøjter faktisk ikke parfume på, på en bestemt måde. Det afhænger lidt af humør, tid osv. lidt lige som min påklædning. Så nogen gange sprøjter jeg parfumen ud i rummet for at “gå ind i den”, andre gange spray’er jeg lidt på håndleddene, ved håret, halsen eller lignende 😉

  I hjemmet går jeg mest ind for velduftende blomster og et dejligt rent hjem – så kan det ikke gå helt galt!

 • Svar
  Sara Helle
  15. december 2011 kl. 16:17

  jeg plejer at ligge parfume på mine to håndled og på min hals, så holder den i lang tid og når jeg skal hilse på folk 🙂

 • Svar
  Velduftende støvsuger « I Love Beauty – Charlotte Torpegaard – Blog
  18. december 2011 kl. 10:17

  […] Jeg er, som det forlyder rundt omkring, ganske rigtigt i gang med en ny skønhedsbog, men inden jeg løfter sløret for den, skal en heldig vinder af sidste uges adventskonkurrence have sin præmie. Og der var rigtig mange, der gerne ville have fingrene i duften af ingenting, Jane Birkins kultparfume, og som altid nød jeg at læse jeres mange kommentarer om, hvordan I bruger parfume, der tæller alt lige fra pulspunkter til håret, både for at undgå at få kontaktallergi, men også fordi der ikke er noget bedre end velduftende hår. Nogle vil måske kunne huske æbleshampoo-reklamerne fra 1970′erne, hvor modellen svinger sit blonde hår, der ville dufte af æble, hvis man ellers kunne lugte det. Der er også rigtig mange, der sprayer parfumen op i luften og lader den falde ned over sig. Det blev meget populært i 1970′erne, hvor Clinique lancerede deres bestseller Aromatics Elixir, og som noget nyt netop insisterede på, at den skulle op i luften og ikke direkte på huden. Alle skulle have fingre i dette nye fænomen, og metoden hænger stadig ved. Den heldige vinder blev Anne-Marie Bruun, der har fået direkte besked – og som i øvrigt har et sjovt tip, som du måske kan bruge selv derhjemme også. Hun sprayer nemlig de små parfumeprøver, som man indimellem kan være heldig at få med, i støvsugerposen, så der dufter, når hun støvsuger. Ekstravagant, på den absolut gode måde. Læs alle indlæg her.  […]

 • Svar
  Maria
  19. april 2012 kl. 17:32

  jeg kan godt lide af dug´fte dejligt, pga. en god perfurme.

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...