I LOVE BEAUTY / Charlotte Torpegaard
Ilovebeauty tips

Vask dit hår bagvendt!

Det var egentlig Rachael, der gjorde mig opmærksom på denne trend. Rachael har, ligesom jeg, en forkærlighed for skæve skønhedstrends, og indimellem sender hun mig links og opdateringer. Som denne om at vaske sit hår bagvendt, som er blevet lidt af en trend i England (som Rachael oprindeligt kommer fra). Det er et ganske gratis trick, der handler om, at du kommer din conditioner i håret før du bruger shampoo. Det virker især i et fint hår, der efter sigende skulle blive mere fyldigt og skinnende, fordi conditioneren ikke tynger det. Samtidig føles håret mere rent, og holder sig også rent længere. Uden at vide, at det var en trend, har jeg gjort det indimellem, fordi det føltes godt eller hvis mit hår var filtret, og nu er det så altså ganske vist. Prøv selv. Alt du skal gøre er at komme din conditioner i først, lade den sidde et par minutter, skylle ud og vaske efter med en smule shampoo. Lad mig gerne høre i en kommentar, om det virker for dig.

12 Kommentarer

 • Svar
  Helene R
  3. april 2014 kl. 13:22

  Hej Charlotte,
  Jeg har forsøgt, men det har ikke rigtig fungeret for mig – synes mit hår bliver vældig filtret af det – kunne ellers godt bruge noget fylde i mit fine hår ! Har af samme årsag lige investeret i Avedas invati 3 trins serie, men har endnu ikke fået afprøvet den…

 • Svar
  Mie S. K.
  3. april 2014 kl. 14:16

  Det vil jeg da prøve – tak for at dele tippet! Nu hvor vi er ved hår, hvilke curler kan du så anbefale – mærke og forhandler vil blive modtaget med kys hånd! 🙂

 • Svar
  Pernille Aaby Larsen
  3. april 2014 kl. 20:05

  Jeg vasker altid mit hår sådan og har vel efterhånden gjort det i et halvt års tid – og det virker! Mit hår er temmelig tykt, men metoden gør, at håret virker lettere efter hver vask, og som en ekstra bonus er det nemlig rent i længere tid end normalt. Fantastisk!

 • Svar
  Nina
  4. april 2014 kl. 11:29

  Hurra sikke et godt tip – det virker! Har i hvert fald en usædvanlig god og fyldig hårdag i dag 🙂

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. april 2014 kl. 12:00

  Kære Helene,

  Metoden virker helt klart bedst for et relativt fint hår. Kruset eller filtret hår har brug for conditioner til slut. Mht. Aveda Invati, så har jeg faktisk skrevet om serien i min seneste Yummy Mummy-skønhedsbog. Det er jo ikke som sådan en serie til kruset hår, men til hår, der fælder meget eller tynder ud, og især er Invati Exfoliating Shampoo god.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. april 2014 kl. 12:02

  Hej Mie,

  Tak for din hilsen, jeg håber, at det virker lige så godt for dig, som det har gjort for de andre her i tråden og på Facebook. Mht. curlers, så er jeg ret vild med dem fra Cloud Nine – supernemt og effektivt. Du kan læse mere her: http://www.barnholdts.com/category/cloud-nine-55/

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. april 2014 kl. 12:03

  Kære Pernille,

  Mange tak for din hilsen, og din anbefaling ikke mindst. Måske du har været med til at starte trenden;)

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  6. april 2014 kl. 12:04

  Kære Nina,

  Tillykke med god hårdag!;) – og tak for din tilbagemelding.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Mie S. K.
  6. april 2014 kl. 12:16

  Tusind tak, Charlotte! Dem vil jeg tjekke ud – hvilken størrelse ville du anbefale til skulderlangt hår? Mht. til vaskemetode plejer den så håret på samme måde, som hvis man først bruger shampoo og så balsam? 🙂
  Kh Mie

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  7. april 2014 kl. 10:06

  Hej Mie,

  Ja, gør det. De er ikke helt billige (du skal have den såkaldte varme’pod’ med til at varme dem op i), men det er dem, alle de førende hårstylister bruger. Mht. størrelse, så afhænger det lidt af, hvor bløde krøller du vil have i dit hår. Personligt er jeg mest til de større curlers, men det er en smagssag.

  Ift. den omvendte hårvask, så vil du ganske sikkert få en smule mindre ud af plejen fra din conditioner, når du vasker den ud igen, men har du et nogenlunde normalt hår, så betyder det ikke noget. Og ellers kan du jo vælge at skifte lidt mellem de to vaskemetoder.

  Mange hilsner, Charlotte

 • Svar
  Susanne Brandt
  24. juni 2015 kl. 13:55

  Vil du anbefale at man vasker sit hår med shampoo to gange, hvis man er startet med conditioner eller er een gang så nok?

 • Svar
  Charlotte Torpegaard
  24. juni 2015 kl. 14:13

  Hej Susanne,

  Jeg vasker kun en enkelt gang med shampoo. Ellers synes jeg, at conditioner-effekten går lidt fløjten.

  Mange hilsner, Charlotte

Efterlad en kommentar

Du kunne også være interesseret i...